Autor Wątek: DCS: A-10C Warthog - Patch 1.1.0.9 - już jest!  (Przeczytany 14793 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: A-10C Warthog - Patch 1.1.0.9 - już jest!
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 04, 2011, 18:59:46 »
Przepraszam, że to kolejny post z rzędu, ale mam dwa dość istotne problemy po zainstalowaniu gry od nowa w wersji 1.1.0.9:
- w jakiś sposób (chyba) włączyłem opcję, która powoduje że w czasie misji napisy komunikatów w lewym górnym rogu nie znikają, tylko kolejne pojawiają się jeden pod drugim, w efekcie prawie cała lewa połowa ekranu pokryta jest tymi napisami, jak to wyłączyć?
- ekran TGP miga i trzęsie się, jak rozstrojony telewizor.

Jakieś pomysły co z tym zrobić?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 04, 2011, 22:20:43 »
poko24, zrobiłem jak napisałeś i niestety: dalej nie ma misji treningowych, dalej nie ma kilku kampanii, jest tylko jedna.
Nie sprawdziłem pozostałych problemów jakie miałem wcześniej, dziś to sprawdzę.
Wróć do strony 3 tego tematu i przeczytaj moje posty - jeden był już nawet adresowany do ciebie a propos tego samego problemu - błąd ED. Podobno naprawią.
Co do kampanii masz linka do nich na stronie 4 - post adresowany do uziela. Zmienili skryptowanie misji, więc pozostała tylko oficjalna kampania. Te z błędami wykluczono z paczki gry, ale udostępniono na serwerach "user files" do ściągnięcia.

ALT + M otwiera okno chat'a. Gdy jest otwarte można myszką je zwężyć jak okno windows łapiąc kursorem za krawedź. Chowasz okno naciskając ENTER po wpisaniu wiadomości w okienku dialogu (lub też nic nie wpisując).
Nie mam pojęcia o co chodzi z twoim TGP - daj screenshota.

« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 05, 2011, 08:13:56 »
Co do okna chata - nie wiem czy mówimy o tym samym: u mnie teksty komunikatów słyszanych w eterze zasłaniały znaczną część ekranu, więc nie wiem czy to samo miałeś na myśli.
Co do problemów z obrazem na TGP, proszę, zrobiłem krótki film, bo na zrzucie tego nie dałoby się dobrze pokazać:
http://www.youtube.com/watch?v=KhHlNpReiV0
Te zakłócenia obrazu zresztą są dość różne, np. takie jak w niedostrojonym telewizorze, obraz lekko "skacze", a nie tylko miga jak na załączonym przykładzie.
Sprawdzę jeszcze, czy przy zmianie rozdzielczości MFSC coś się zmienia.

Jeszcze dodam, że po reinstalacji gry wydajność bardzo wyraźnie mi podskoczyła, średnio gdzieś tak o 10-15 klatek lekko licząc, a bywa i lepiej.
Nadal jednak nisko nad ziemią, nad zabudowaniami, płynność spada poniżej 25 fps.

« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 05, 2011, 10:01:53 »
Po ostatnim patchu, zdarza mi się dość często wysypywanie się gry do windowsa lub dziwne inne zwiechy typu, program przestał działać. Z poprzednią wersją tak nie było. Jest to dość uciążliwe podczas gry w kampanię. Dzieję się tak w szczególnych przypadkach np. podczas ustawiania celu na TGP jako SPI lub przy awaryjnym zrzucie uzbrojenia etc., czyli muszę wykonać jakąś czynność, jak naciśnięcie jakiegoś guzika, które teleportuje mnie do pulpitu. Po drugiej zwieszce w drugiej godzinie lotu odechciewa się latać. W Multiplayerze nie zauważyłem tego zjawiska na razie.

« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 05, 2011, 12:50:41 »
Mam podobnie.
Po jednym takim zawieszeniu program nie chciał się już więcej uruchomić. Konieczna była reinstalacja.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 05, 2011, 14:04:09 »
Co do problemów z obrazem na TGP, proszę, zrobiłem krótki film, bo na zrzucie tego nie dałoby się dobrze pokazać:
http://www.youtube.com/watch?v=KhHlNpReiV0
Te zakłócenia obrazu zresztą są dość różne, np. takie jak w niedostrojonym telewizorze, obraz lekko "skacze", a nie tylko miga jak na załączonym przykładzie.
Sprawdzę jeszcze, czy przy zmianie rozdzielczości MFSC coś się zmienia.
Wow! Pierwszy raz widzę taki problem. Ja z tym nie pomogę. Idź na forum ED (o tutaj) i zgłoś problem zakładając nowy temat podając także dokładną specyfikację komputera.

[EDIT] A może znalazłem cos co pomoże:
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=77542

« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 05, 2011, 17:38:05 »
Ustawienie rozdzielczości 512 Every Frame pomogło.

« Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 18, 2011, 15:50:09 »
Nie sprawdziłem pozostałych problemów jakie miałem wcześniej, dziś to sprawdzę.
Po tych wszystkich zabiegach z reinstalką dalej masz problemy z HDR? Ja mam podobne. Po wgraniu misji w ogóle nie mam HDR'a i dopiero kilkukrotne ALT + TAB przywraca HDR. W opcjach HDR mam ustawione na NORMAL. Temat już się pojawił na forum ED ale na razie bez rozwiązania.

« Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 18, 2011, 15:51:59 »
No nie, normalnie HDR jest, tylko jak zrobię Alt-TAB to obraz wygląda jak HDR Cold, taki mocno rozmyty. Ale nie zawsze się tak dzieje, ostatnio mimo kilku Alt-TAB obraz mi się nie zmienił.

« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 18, 2011, 17:00:36 »
Dokładnie mam to samo, nie zawsze, ale się dzieje plus zwieszki, gdzie trzeba zamknąć program przez Menedżer zadań. Najczęściej zdarza się to podczas grania w kampanię " Gruźiński Młotek " lub niektóre misję pojedyncze. W Multi jeszcze się nie zdarzyło.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 24, 2011, 20:51:54 »
Rzeczywiście, zdaje się jakby patch 1.0.9 zmniejszał stabilność, teraz jakby częściej się zawieszał (taka sama sytuacja jaką ma @logan76) i w multi często wyskakuję błąd (nie pamiętam dokładnie, ale jest to coś z połączeniem)