Autor Wątek: Podczas uruchamiania symulatora pojawia się komunikat: "Fatal error FSX".  (Przeczytany 1763 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam, nie wiedziałem za bardzo gdzie o tym napisać, postanowiłem tutaj.  :001: Ostatnio w FSX pojawił mi się pewien dziwny problem. Otóż podczas uruchamiania symulatora, pojawia się komunikat: "Fatal error FSX" i do zaznaczenia są standardowe opcje "Wyślij raport o błędach", bądź nie. Problem powtarza się za każdą próbą włączenia. Jestem w takich sprawach zielony, więc mam nadzieję, że ktoś tutaj pomoże :005:? Z góry dziękuję.

[admin]Korekta nazwy tematu. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 21:02:34 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Mac

• Trolle
  • *
Odp: Fatal Error FSX
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 05, 2011, 11:19:10 »
Witam, nie wiedziałem za bardzo gdzie o tym napisać, postanowiłem tutaj.  :001: Ostatnio w FSX pojawił mi się pewien dziwny problem. Otóż podczas uruchamiania symulatora, pojawia się komunikat fatal error FSX i do zaznaczenia są standardowe opcje "Wyślij raport o błędach", bądź nie. Problem powtarza się za każdą próbą włączenia. Jestem w takich sprawach zielony, więc mam nadzieję, że ktoś tutaj pomoże.  :005: Z góry dziękuję.

Nie wiem co dokładnie tam u ciebie dolega ale na początek spróbuj wywalić  z tej lokalizacji C:\Users\nazwausera\Documents\Flight Simulator X Files  (ścieżka poprawna jest dla Win7 ale prawie  podobnie jest w Viście i XP)
całą zawartość z szczególnym wskazaniem na: "Logbook.bin"

I jak możesz podaj trochę więcej szczegółów, bo np. u mnie "FATAL ERROR" wywołują wyroby PMDG (kupiłem od nich 747 i nie mogę nim latać).

Pozdrawiam

[admin]Pisownia. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 18:02:09 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 05, 2011, 11:44:25 »
Niestety nic...  :006: Plik usunąłem, lecz problem został. Prosisz o więcej szczegółów. No więc w moim przypadku jest następująco, odpalam pokazuje się standardowe okno otwierania "Microsoft Filght Simulator X" i po chwili "A fatal error occurred". Jedyne co można zrobić to spróbować ponownie z tym samym skutkiem. Problem pojawił się wczoraj, nagle sam z siebie.  :005: Dodam, że korzystam z XP. Z tego co widziałem po twoich poprzednich wypowiedziach, potrzebny byłby reinstall. Cóż ok, ale czy da się uratować osiągnięcia, odznaczenia i wykonane misje? Trochę szkoda byłoby to utracić.
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 18:02:52 wysłana przez KosiMazaki »

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 05, 2011, 17:40:50 »
Może usuń wszystkie addony i uruchom wtedy. FS da komunikat, że nie można ich odnaleźć i zacznie przeładowywać pamięć scenerii. Może to coś da.

Pozdr.
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 17:50:24 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Podczas uruchamiania symulatora pojawia się komunikat: "Fatal eeror FSX".
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 05, 2011, 18:55:03 »
Dziękuję za szybkie propozycje, ale już po problemie... i po FS'ie  :002: Ponowne zainstalowanie naprawiło problem.  :003: Temat można chyba zakluczyć.