Autor Wątek: Dark Blue Word - mody dla grających offline  (Przeczytany 61787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: Dark Blue Word - mody dla grających offline
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 11, 2011, 10:38:58 »
Ta, podobnie z mapami BoB i jeszcze kilkoma, staje się że gdzieś na SASie ktoś radził włączenie kompresji tekstur STSTCośtam, ale nie próbowałem. Nie wiem, czemu wciąż dorzucają te mapy, są albo za duże, albo zbugowane. Podobnie jest z niektórymi samolotami (Tigermoth np po wylądowaniu podskakuje jak piłeczka kauczukowa), o heli nie mówiąc. To chyba bardziej problem z UP3 niż DBW, ale im bardziej się zagłębiam w to wszystko, to tak z 1/3 stuffu nie działa, albo źle działa, można by było zaoszczędzić te kilka giga na dysku.

Coś też mieszają z modelami lotu:
http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,17165.72.html

Nie znam się na tym, ale zawsze miałem wrażenie, że Mustang do Dory miał się tak jak Ford Mustang do BMW M3 :)
W każdym razie to co zrobili w DBW z Ta-152 H, to jakiś koszmar - na dużych wysokościach ten samolot nie jest ani zwrotny, ani szybki, albo ja nie umiem na tym nowym FMie działać - stockowe są IMO ok, zwłaszcza, że ostatnie patche od TD zrobiły z Mustanga niemal odrzutowiec z funkcją fly-by-wire.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 11, 2011, 11:55:56 »
Macie tutaj rozwiązanie problemu mapy "Battle of France":

To get your Battle of France maps to load just change their lines in all.ini to:
ash_Battle_Of_France_1940   BoF/ash_load.ini
ash_Batl.OfFra.40_Online   BoF/ash_Oload.ini

Bis zum bitteren Ende.

« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 11, 2011, 12:59:56 »
Macie tutaj rozwiązanie problemu mapy "Battle of France":

O dzięki ci panie! Działa!  :563: :563: :563:

« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 13, 2011, 11:44:16 »
Przepraszam za niewłaściwe emotikony w ostatnim poście.
Dziwne to, bo wstawiłem przecież trzy razy "stuknięcie kuflem". Potem samo się zmieniło na te obrzydliwki...

Panowie mam pytanie. Jak zmienić rosyjskie stopnie w rangach dla USAAF? Wszędzie indziej jest ok., a tylko tu mam rosyjskie stopnie w cyrylicy.

bober

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 23, 2011, 18:09:14 »

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 23, 2011, 20:23:55 »
DBW 1.6 dostępne.
 Pozdrawiam

Zgadza się.
Zawiera bardzo wstępną wersję moda "Dark Blue World 1916" która w założeniu - ma przenosić nas nad pola bitew I WŚ.
Zacnie się lata tymi maszynkami, chociaż większość z nich to chyba "składaki".
Ale - urocze:

Bis zum bitteren Ende.

bober

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 24, 2011, 11:38:10 »
Witam
Sciągnąłem oneż 1,6 i teraz  zastanawiam się czy jest sens go instalować  - aby polatać samolotami z okresu WWI zdecydowanie lepszym rozwiązanie jest nabycie ROF-a w wersji full  lub w wersji "lite" - bezpłatnej - co uczyniłem  i jestem zadowolony.
Iłek jest lokalizowany jednoznacznie w określonych ramach czasowych i jakiekolwiek  dodatki typu "suszarki" lub "szmatoloty" są dla mnie( uwaga - moja prywatna ocena) całkowicie zbędne- aczkolwiek chwała i szacunek dla modderów wykorzystujących potencjał  symulatora.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 24, 2011, 15:49:39 »

zastanawiam się czy jest sens go instalować  - aby polatać samolotami z okresu WWI

Ale przecież 1.6 przynosi też istotne zmiany dla maszyn i map z WWII. Jest cała lista bugów, które ten mod eliminuje.
DBW 1916 to tylko jedna z opcji. Nie ma wpływu na inne.

bober

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 24, 2011, 18:11:46 »
Stachu - masz rację oczywiście.
 ....Tylko szczerze mówiąc wolałbym pobawić się raczej innymi samolotami których jakże często brakuje w tej "zabawie" , np
CR 714 , D 520 , Sunderland , He 115 lub Do 17 .
      Pierwszowojenniaki są świetnie odwzorowane w ROF ie ,  i DBW nie jest tutaj żadnym cudem a raczej - uwaga - moje  prywatne odczucie - marnowaniem potencjału na "pierdołki" .
       Ale - jak uprzednio podkreślałem - to moje subiektywne odczucie i nie mam zamiaru krytykować ani tym bardzie podważać pracy  osób dzięki którym Iłek jest nadal żywą i aktywną platformą .
 Jeżeli ktoś poczuje się obrażonym - przepraszam.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 24, 2011, 19:01:08 »
Tylko szczerze mówiąc wolałbym pobawić się raczej innymi samolotami których jakże często brakuje w tej "zabawie" , np
CR 714 , D 520 , Sunderland , He 115 lub Do 17 .

Edycja każdej nowej wersji DBW nie ma za zadania dać nowego moda samolotu. To dwie osobne sprawy.
Mi też brakuje Do-17 D520 czy wczesnych wersji Ju-88. Ale pewnie niedługo się pojawią.  ;-)

bober

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 24, 2011, 19:16:44 »
Będę czekał  z wytęsknieniem :002:

« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 24, 2011, 21:00:14 »
O kurcze, byłbym zapomniał. Defianta mi brakuje jak diabli!

bober

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 24, 2011, 23:07:33 »

I tu powiedziałbym - mała zagwozdka . O ile na SAS-ie przewijają się informacje o Do 17 ,  wodnosamolotach czy też o francuskich myśliwcach  ,   to jakoś nie widziałem bardziej zaawansowanych informacji o działaniach w temacie Defianta.
No cóż...
>> zawsze pozostaje COD  :002:

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 24, 2011, 23:34:36 »
Do czego ?  :121:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 25, 2011, 00:15:54 »
Jak to do czego? Dobrze spadały!  :021:
No i można by odtworzyć szlak bojowy naszego 307.