Autor Wątek: Dark Blue Word - mody dla grających offline  (Przeczytany 61865 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
Odp: Dark Blue Word - mody dla grających offline
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 25, 2011, 13:14:19 »
To jest w końcu ciemnoniebieski świat czy ciemnoniebieskie słowo?

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 25, 2011, 13:22:21 »
A mi brakuje radarów w nocnikach. Są bez niego bez sensu.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 27, 2011, 13:08:56 »
A mi brakuje radarów w nocnikach. Są bez niego bez sensu.

Oh Really?  :004:

Post nr 54:
http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,1034.48.html

Bis zum bitteren Ende.

« Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 30, 2011, 20:04:25 »
Panowie,
mam poważny problem. Już drugi raz straciłem możliwość grania w kampanie dgenowe.
Gdzie dwa tygodnie temu miałem taki sam problem, ale jakoś w "cudowny" sposób go rozwiązałem. "Cudowny" dlatego, że teraz nie potrafię tego "cudu" powtórzyć.
Kłopot wygląda tak, że pojawia się ekran powitalny z jakimś samolotem odpowiednim dla danej kampanii, ale kampania nie ładuje się.
Problem ten występuje jedynie w DBW. Na "czystym" UP 3.0 RC4 jest wszystko ok.
Mam oczywiście ostatnią wersję DBW, czyli 1.6.

Czy zetknął się ktoś z kolegów z takim czymś?

« Odpowiedź #79 dnia: Września 14, 2011, 19:37:44 »
U mnie kampanie ładują się normalnie. Może coś z instalką DBW jest coś nie tak? Zawsze możesz spróbować zamienić DGen'a na np. DCG i zobaczyć czy działa. DCG jest całkiem spoko, może nawet lepszy od zwykłego generatora. Załadowałem u mnie na próbę i działało normalnie.

Tak na marginesie: jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem tego co zdziałała ekipa. Dawno nie grałem ale skusiłem się po wydaniu UP3 zobaczyć co się dzieje i naprawdę chyle czoło...

« Odpowiedź #80 dnia: Września 14, 2011, 21:57:39 »
Już dawno sobie poradziłem... Ale dzięki za zainteresowanie.
Powodem problemów były katalogi z modami, które wrzuca się do folderu #DBW. Po prostu część z nich "gryzie się" z grą i wywala ją. Metodą prób i błędów trzeba zobaczyć, które mody nie pasują.

« Odpowiedź #81 dnia: Października 25, 2011, 19:59:30 »
Tez chciałem wypróbować tego moda ale niestety jest problem. 

Mam pełną wersję UP 3.0 RC4 wszystko fajnie smiga (ale lubie czasem polatać kampanię a tutaj są dostępne po jednej dla luftwaffe i zsrr) , robię kopie i tutaj zaczynam wypakowywać pliki ściągnięte z tej strony http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,16539.0.html

Już w wersji 1.1 jak i 1.6 po wejściu do gry i wybraniu kampanii jakiejkolwiek i zaakceptowaniu jej wyrzuca mnie do głównego menu z grą. Żadnej kampanii nie da się uruchomić, pamiętam że miałem taki problem ale to jeszcze na samym początku przed UP-ami jednak nie wiem jak to rozwiązałem. 

Może ktoś wie co może być problemem?

« Odpowiedź #82 dnia: Października 31, 2011, 11:09:58 »
Żadnej kampanii nie da się uruchomić

A o jakich kampaniach piszesz? Dynamicznych (DGen), czy statycznych? Z dynamicznymi rzeczywiście może być problem, ale statyczne, te specjalnie robione pod DBW, są ok.

Tak BTW. Coś ktoś słyszał o kalendarzu wydawniczym DBW 1.7? Na forum SAS nie mogłem się doczytać.

« Odpowiedź #83 dnia: Października 31, 2011, 13:52:15 »
Natrafiłem jedynie na ten temat:

http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,18986.0.html

W pierwszym poście z 11 października jest info, że pracę potrwają jeszcze z 4-6 tygodni, więc może w listopadzie już się pojawi  :001:

« Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 10, 2011, 18:59:29 »
DBW mam w 2 wersjach... jedna instalowana chronologicznie  dodawałem samoloty jakich mi brakowało ale w pewnym momencie zaczęło się ciąć itp.
Zrobiłem 2 instalację po kolei instalując poszczególne wersje DBW ale nie mogę tu dodawać samolotów, te które chodzą na poprzedniej tu nie ruszają (wywala przy 60%). Na próbę podmieniałem katalogi #DBW i działa (ale dalej się zacina).
Zna może ktoś przyczynę że do czystego DBW nie można dodać samolotów?

« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 10, 2011, 20:11:32 »
Tafi,
a w jaki sposób dodawałeś mody tych samolotów do gry? Czy w katalogu docelowym, czyli w #DBW, miałeś ścieżkę: "#DBW/ mod"?

Tak wygląda to u mnie, gdy działa to poprawnie:
Po wejściu do katalogu il-2 Sturmovik widać coś takiego:

http://gyazo.com/ed9a9f47d15508028df9c0a68a18c259

Potem po kliknięciu w #DBW widać to:

http://gyazo.com/452ad796db5460f41ec9fff7b28ec0cb

I tu ścieżka dla B-26:
http://gyazo.com/01a38e84573b147ace3fc05d7b34d3ec

Twórcy modów niekiedy usadowiali katalogi w dodatkowych folderach. Dodanie takiego zwielokrotnionego "drzewa" może więc wywoływać konflikty.

No i trzeba sprawdzić też "button sas". Zawsze musi być aktualny dla najnowszych modów.

« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 10, 2011, 20:37:12 »
Mam wersję DBW 1.6, katalogi są ok (w innej instalacji jest to samo i tam działa ale nie za doskonale).
Do nowej instalacji czystego DBW 1.6 btakuje mi np J7w1 Shiden, taki mój faworyt...
wszędzie go dodaję (sas, up3 itp) działa ok. Dodaję ten sam folder do katalogu #DBW... dopisuję w plikach air.ini i pozostałych takie same wpisy, ten sam butons... odpalam i wyskakuje mi jak by nie widział katalogu z samolotem.
Jak na tej instalacji odpalam z katalogiem ze starego DBW wszystkie samoloty są ... wraz z niedoskonałościami które chciałem usunąć.
Instalacja 1.6 zawiera bardzo dużo modowanych samolotów, brakuje tylko kilku, ta stara ma dużo więcej modów, teoretycznie zbędnych bo BDW już je ma. tak np jest fokker g1 ale jak jego katalog usunę to wywala...  W nowej instalacji fokker śmiga bez tego katalogu.

Próbuje zrobić czystą instalkę bez zaśmiecania modami... chcę dodać jedynie ze 3 nowe samoloty ale ... lipa bo mi nie pozwala.

« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 10, 2011, 21:12:39 »
Zdaje się że zlokalizowałem problem... prawa dostępu do katalogów.

« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 11, 2011, 06:53:03 »
Mam jeszcze inny problem...
Czasem włącznie mapy powoduje zawieszenie gry, oddanie strzału. Wywala błąd aplikacja nie odpowiada... Chyba tylko na niektórych mapach, tych nowszych.
Można coś z tym zrobić, może jakieś ustawienia optymalne dla programu lub brakujący mod?

Sory za post pod postem. ;(

« Odpowiedź #89 dnia: Lutego 01, 2012, 11:11:39 »
Witam!
Pojawił się  oczekiwany  DBW 1.7:
http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,16539.0/topicseen.html.
Pozdrawiam.

Poprawki interpunkcyjne. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2012, 12:02:07 wysłana przez Zefirro »
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.