Autor Wątek: Battlefield 3  (Przeczytany 65392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Battlefield 3
« dnia: Lipca 21, 2011, 11:08:15 »
Ruszyły testy Battlefield 3 w wersji alpha. Gameplay
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iTvogOGumEg 
http://www.youtube.com/watch?v=tX8ZarDzrZQ&feature=player_embedded 
Zalecane wymagania do Battlefield 3, ale w wersji alpha.

System Operacyjny: Windows 7 lub Vista (SP1) + Zainstalowany program Origin
Procesor: Czterordzeniowy @ 2.0 GHz lub szybszy
RAM: 4GB lub więcej
Dysk Twardy: 7.25 GB wolnego miejsca
Grafika: 256 MB ramu lub więcej; Karta kompatybilna z DirectX 10 lub 11; z najnowszymi sterownikami (AMD 11.5 lub późniejsze, nVidia 275.33 lub późniejsze)
Dźwięk: Karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 10 lub 11
Internet: szerkopasmowe połączenie
Czego można się dowiedzieć z multi:

Gameplay:

*Brak "tarczy" po respawnie
*Gdy medyk nas podniesie i od razu zginiemy czas respawnu zostaje skrócony
*Możemy wybrać czy chcemy żyć czy nie po reanimacji przez medyka
*Na mapach nocnych będziemy mieli celowniki noktowizyjne
*Będzie można niszczyć źródła światła
*Spawn tylko na Squadliderze/w bazie/na fladze
*Gracz będący pod ogniem zaporowym będzie miał gorszą widoczność pola walki (coś podobnego jest w Project Reality)
*Gracz kładący ogień zaporowy otrzymuje za to punkty
*Artyleria obsługiwana przez graczy
*Każda mapa będzie grywalna w każdym trybie
*Snajper nie posiada kamuflażu (ghillie suit) na mapach miejskich. Jak będzie na innych nie wiadomo.
*Nóż i granaty będą działać jak w BF2, dodatkowo będzie też "autoknife" dla tych co wolą wersje z BC2
*Custom dog-tags - będzie można sobie na nim umieścić np. liczbę przegranych godzin, ilość killi z jakiejś broni itp.
*3D spotting - tu nic jeszcze nie jest pewne, w obecnej wersji gry jest ale to się może jeszcze zmienić (oby)
*Sprint - w wersji pokazanej na E3 był nieograniczony, jak będzie ostatecznie nie wiadomo
*Strafe podczas sprintu - https://twitter.com/#!/Demize99/status/ ... 9227901952
*4 osobowe składy potwierdzone   - https://twitter.com/#!/Demize99/status/ ... 5695461376
*Sniper będzie miał możliwość "wstrzymania oddechu" co spowoduje zwiększenie celności jednak po strzale zostaje ona znacznie zredukowana "pływaniem celownika".
*Engineer będzie mógł podczepić pod broń latarkę którą będzie można oślepiać wrogów
*Główna broń będzie posiadać 3 sloty na modyfikację
*Sniper będzie posiadał bipod jako unlock
*Tryby gry: Conquest (max 64 graczy), Rush (max 32) Team Death Match (?)

Bronie:

M4, M16A4, AK-74M, AKS-74u, P90, M240, M249, PKM, Pecheneg, G3, MP5, DAO-12, TYPE-88 LMG (Exclusive Pre-order Weapon), SKS Sniper Rifle, RPG-7, AT-4, SMAW, M9, MP443, Sig226.

Po więcej odsyłam tu:
http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-3/1403603-read-here-before-asking-questions-bf3-latest-information.html

mmaruda

• Gość
Odp: Battlefield 3
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 21, 2011, 11:24:15 »
Wymagania wydają się znośne, no i sam opis jak to wygląda raczej pozytywnie się prezentuje - zwłaszcza ten ogień zaporowy.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 21, 2011, 14:36:08 »
Czy nadal nie bedzie się można połozyc ? :-P
Czy zabicie przeciwnika z 30 metrów nadal bedzie oznaczało władowanie w niego pół magazynka ? :-P

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 21, 2011, 15:05:19 »
Czy nadal nie bedzie się można połozyc ? :-P
Ponieważ to jest kontynuacja Battlefielda 2 a nie Bad Company 2 to czołganie wraca - będzie można szorować brzuchem po trawie.

Czy zabicie przeciwnika z 30 metrów nadal bedzie oznaczało władowanie w niego pół magazynka ? :-P
Na serwerach standardowych pewnie ciągle tak będzie. Jednak wystarczy grać tylko na serwerach działających w trybie "hardcore" gdzie ten problem nie występuje - tak jak w Bad Company 2.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 21, 2011, 15:46:41 »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 21, 2011, 17:58:07 »
Na serwerach standardowych pewnie ciągle tak będzie. Jednak wystarczy grać tylko na serwerach działających w trybie "hardcore" gdzie ten problem nie występuje - tak jak w Bad Company 2.

Nigdy nie grałem na innych. W BC 2 było tragicznie pod tym względem - dlatego pytam :-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 21, 2011, 21:55:51 »
Nigdy nie grałem na innych. W BC 2 było tragicznie pod tym względem - dlatego pytam :-)

Ja w BC2 gram głównie medykiem i nigdy nie miałem takich problemów. Moim MG3 koszę kolesi ze sporych odległości i na jednym magazynku daję radę "spiłować" paru przeciwników. Myślę, że to kwestia wprawy - zasuwam tylko z MG3 od dawna i dzisiaj zdarzają się gracze z przeciwnej drożyny, którzy sugerują że używam aimbota. ;)
Poza tym, jeśli chodzi o realizm to szukałbym go w serii ArmA a nie w grach spod szyldu Battlefield.

Filmy z alfy BF3: http://www.youtube.com/user/UsamaFTW/videos

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 30, 2011, 12:47:04 »
Ja sobie w to od kilku dni pogrywam i muszę powiedzieć, że jest na bogato. To jak pizza po tajfunie!. Dzisiaj pękła mi nocka przy tym. Na chwilę obecną jedna mapa w multi w dodatku wersja alfa ale klimacik oddaje. Są pewne błędy np. przy respawnie ale rzadko i da się żyć. Graficznie jest świetnie. Śmiga wszystko płynnie na średniej klasy sprzęcie w rozdzielczości HD. Podoba mi się, że wokoło coś się dzieje. Coś strzela, coś wybucha, latają jakieś śmieci w powietrzu, to jakaś rakieta z wyrzutni poleci, to coś się pali, a ja siedzę w środku po czym znajduje mnie jakiś arab i zapoznaje mnie z nożem w dość gustowny sposób. To co mi się bardzo podoba, to fakt, ze grających ciężko zobaczyć. Możesz go nadepnąć a nie zobaczysz. Nawet drobne znaczki pokazujące przybliżoną lokację graczy nie przeszkadzają i nie ułatwiają sprawy. Dźwięk to istna poezja i sam miodek. Teren na chwilę obecną dość mały co jest plusem, na nim tylko wóz bojowy i nic więcej. Do zabicia wystarczają 2-3 strzały w zależności w co się trafi. Celowanie nie jest takie proste i trochę mnie wkurza latający celownik w snajperce i opóźnienie przy ruchach myszką. Mam nadzieje, że w finalnej wersji to dopracują. System rankingowania tak jak w CoD.

Akcje potrafią być konkretne. Grając jako wsparcie wyskoczyłem za krzaczek jak ropucha hyyyyyyyyc, a tam piknik żołnierzy USMC, więc im po plecach wygarnąłem z automatu. Oni nie bardzo skojarzyli co się dzieje tylko w międzyczasie mi się ammo skończyło, to ja znowu za kamyczek hyyyyyyyyyyyyc  szybkie przeładowanie i jak Rambo z rączki patrz Kamilek jebjebjebjebjebjebjeb i 5 killi pękło :D.

Nie jestem specjalnym fanem BF, ale ten mi przypadł do gustu i mam ochote na preorder (tylko ta cena). Wszystko wskazuje na to Ramm, że będą takie akcje jak wtedy w RO kiedy użyczyłeś mi swojej głowy na podstawkę do MG ;].
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 30, 2011, 13:04:28 »
To jak się wepchnąć na te beta testy?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 30, 2011, 13:54:39 »
Brak wsparcia dla DX9, czyli XP'ka, to dla mnie bloker nie do pokonania na ten czas. Może kiedyś...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 30, 2011, 14:28:05 »
Szczerze, szokujące jest, że gry nadal obsługują Dx9... już od 5 lat istnieje jego następca, a od 2 lat następca jego następcy.

Oczywiście wiem czemu tak się dzieje - konsole trzymają w ryzach postęp gier, trzymając je cały czas na poziomie roku 2005.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 30, 2011, 16:40:42 »
To jak się wepchnąć na te beta testy?

Ja dostałem zaproszenie od przyjaciela.
Brak wsparcia dla DX9, czyli XP'ka, to dla mnie bloker nie do pokonania na ten czas. Może kiedyś...

Takie życie. Wkrótce kończy się wsparcie dla Windowsa XP, a i tak ktoś kto do grania podchodzi na poważnie to już siedzi na siódemce z racji migracji sprzętu.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 30, 2011, 19:04:26 »
Windows to Windows, trochę kosztuje. Zmieniać można przy większych zmianach sprzętu na systemy OEM, a i to nie za każdym razem... To nie darmowa Fedora, którą się instaluje co krok nowszą (i za każdym cieszy się z nowości i zarazem klnie z niedoróbek i bugów). Siódemkę powitam z nową kartą graficzną i płytą z procesorem.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 30, 2011, 19:11:27 »
Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Śmierci XP i tak już nic nie powstrzyma. Chcesz zagrać w BF3 musisz zmienić sprzęt co się równa zmianą Windowsa. To samo tyczy się wielu innych gier i nikt z tego powodu nie robi tragedii.  Poza tym zawsze są jeszcze konsole.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 30, 2011, 19:45:45 »
Windows to Windows, trochę kosztuje...
No bez przesady, kosztuje tyle co 3 głośne gry, albo tyle co poniektórzy w pół roku wydają na RoF czy FSX. To nawet można sobie sfinansować z kredytu odnawialnego - 500zł + 19%, spłacane 5% co miesiąc daje nam 30zł miesięcznie i pozwala kupować nowy system od razu w momencie jego premiery.

Chcesz grać w gry, to musisz mieć na czym je uruchamiać, a PC to nie tylko hardware, ale i software, chcesz obejść ten problem, to kup konsolę... i zmieniaj ją w całości raz na 5 lat.