Autor Wątek: Battlefield 3  (Przeczytany 65405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Battlefield 3
« Odpowiedź #195 dnia: Listopada 07, 2011, 01:48:17 »
Czyli robią już to samo, co panowie od MW3 - bonusy za żarcie i picie. Żal.us?
Już robili- bardzo fajne kolimatory do poprzedniego Medal of Honor.
Jeszcze słówko, o tym cracku i Originie - póki co nie próbowałem, ale jak będzie bezpieczne to pewnie na to pójdę/ciach/

Wg ptaszków ćwierkających na Tactical Gamer i Ctesting- gorzka pigułę z wczesniejszą aktywacją przełkneli. Tej nie zamierzaja. A ten obrazek nie napawa optymizem:
http://s7.directupload.net/images/111028/enxmldba.jpg.
A zbliżajacy sie patch mnie nie napawa optymizmem- osłabienie działania Igieł i Stingerów oraz wzmocnienie snajperek.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Listopada 07, 2011, 03:04:01 »
Igły i stingery może i wyjdą na zdrowie, ale snajpy? WTF? Co jak co, ale w BFie snajperzy zawsze przyprawiali mnie rozstrój żołądka, w CoDzie mapki były tak zrobione, żeby krzaczki nie miały za dużo miejscówek do siedzienia, albo chociaż wąskie pole ostrzału. Tutaj dobra kampława trafia się co chwilę. Szkoda, że jedyne na co DICE wpadło by ich nieco przytłumić, to ta świecąca optyka - debilnie to w nocy wygląda.

« Odpowiedź #197 dnia: Listopada 07, 2011, 13:51:20 »
No jeśli chodzi o grę snajperem przyznam, że dla mnie bomba. W każdym BFie lubiłem pokampić, a tutaj taka możliwość jest cały czas ;)
Mapy mają przestrzeń i to potężną. Praktycznie można się położyć w jednym miejscu i tam już wysiedzieć do końca mapy. Oczywiście jeśli mamy pewność, że ofiara nas nie widziała. Osobiście grając snajperem podoba mi się. Dwójnóg, optyka i dosyć ciekawa fizyka balistyki strzału. (Trzeba nauczyć się wykorzystywać elementy siatki celownika). Nie jest to wiadomo real, ale krok naprzód.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: Listopada 07, 2011, 16:05:34 »
Tak, ale jest dobrze jak jest, wzmocnienie snajperek jest kompletnie niepotrzebne.

« Odpowiedź #199 dnia: Listopada 08, 2011, 09:07:25 »

« Odpowiedź #200 dnia: Listopada 08, 2011, 14:58:54 »
Dwa filmy z Back do Karkand

Wszystko fajnie tylko jak na grę w której priorytetem były PC to zatrważająco dużo filmów z konsolek. Nawet reklama w tivi głosi że BF3 na Playstation - o pc przede wszystkim oraz x-klockach zapomnieli.
Jakbym się tak "sztywno" ruszał w CQ na PC, to teraz gdy spora część graczy ma już ponad 20 stopień nie ugrałbym nawet 200pkt.
Pozdro dla grających.

« Odpowiedź #201 dnia: Listopada 08, 2011, 15:38:29 »
Nawet reklama w tivi głosi że BF3 na Playstation - o pc przede wszystkim oraz x-klockach zapomnieli.
To jest reklama opłacona przez Sony a nie EA. EA Polska nie jest zainteresowane reklamowaniem gier w telewizji.

« Odpowiedź #202 dnia: Listopada 08, 2011, 17:51:44 »
Mapy nawet fajne, będzie dało się kampić, tylko jak dla mnie zastanawiające jest jak można czerpać przyjemność z grania padem w tego typu gry ?

« Odpowiedź #203 dnia: Listopada 08, 2011, 19:03:28 »
(...) jak można czerpać przyjemność z grania padem w tego typu gry ?
Mysz i klawiatura są nieporównywalnie precyzyjniejsze. Za to z padem z reguły siedzi się na kanapie przed 40" lub większym telewizorem. Do pada nie potrzeba też biurka i podkładki. Poza tym grać online w wersję konsolową często jest... łatwiej. Wynika to z tego, że stajesz w szranki i innymi, obracającymi się w żółwim tempie, użytkownikami padów a poza tym w większości przypadków w celowaniu pomaga niewielki autoaim. Nie potrzeba więc zmysłu pająka i nadludzkiego refleksu jak w przypadku FPSów na PC.
Ja wolę grać w BF3 na PC. Wynika to głównie z faktu, że od 20 lat tłukę w gierki na blaszaku i tandem myszy z klawiaturą to dla mnie domyślmy kontroler gier. No, oprócz tego na PC BF3 wygląda też nieporównywalnie lepiej.  :020:
Nie demonizowałbym jednak za bardzo grania w FPSy na padzie. Gears of War, Halo, Killzone - to całkiem fajne tytuły i można z nich bez problemu czerpać pełną przyjemność katując gałki pada.  :004:

« Odpowiedź #204 dnia: Listopada 08, 2011, 19:26:32 »
Igły i stingery może i wyjdą na zdrowie, ale snajpy? WTF? Co jak co, ale w BFie snajperzy zawsze przyprawiali mnie rozstrój żołądka, w CoDzie mapki były tak zrobione, żeby krzaczki nie miały za dużo miejscówek do siedzienia, albo chociaż wąskie pole ostrzału. Tutaj dobra kampława trafia się co chwilę. Szkoda, że jedyne na co DICE wpadło by ich nieco przytłumić, to ta świecąca optyka - debilnie to w nocy wygląda.

Akurat powiedzmy sobie szczerze - recon chyba najtrudniejsza do zdobywania punktów klasa i najbardziej upośledzona w stosunku do BC2. Z jednej strony za jedno trafienie w głowę z 300+ metrów można zgarnąć w sumie nawet 500 punktów, ale takie strzały nie zdarzają się aż tak często. A granie ofensywne - np. zdobywanie punktów na mapie w conquest średnio się tu sprawdza, tak jak snajperka w CQB.

Obrażenia funkcjonują imho należycie w trybie hardcore, gdzie gracze mają 60% zdrowia. W trybie normal, pojedynczym trafieniem w klatę położyć przeciwnika się nie da. Z uwagi na to i z powodu, że recon jako jedyna klasa nie ma żadnych możliwości zwalczania sprzętu (w BC2 był mortar strike i C4) jakiekolwiek wzmocnienia są moim zdaniem wskazane. Chociaż znacznie bardziej wolałbym modyfikację punktacji dla tej klasy. Skoro twórcy sami zwracali uwagę, że położono nacisk na zwiad to powinno się dostawać więcej punktów za spot assist, zwłaszcza przy użyciu SOFLAM. Co do tego ostatniego trzeba by także wyeliminować ten idiotyczny promień światła widoczny z drugiego końca mapy, bo urządzenie jest praktycznie przez to w ogóle nieprzydatne i skazane na zniszczenie. Poza tym uważam, że w przypadku tej klasy spotowanie w trybie hardcore powinno ujawniać lokację przeciwników (przynajmniej dla członków drużyny) - przecież bez tego, to do czego niby ma służyć recon w tej grze, w trybie harcore jest zupełnie bezużyteczne.

Dobrze, że (jak mi się wydaje) zawężono pole z którego widoczny jest błysk lunety. Generalnie pomysł fajny, ale na mapach nocnych i w budynkach mogłoby tego nie być. Podobnie jak oślepiania latarką/używania IRNV - za dnia.

PS. A tak w ogóle, ostatnio grywam nieco częściej na serwerach hardcore i o ile zadawane obrażenia, brak killcam, regeneracji zdrowia, FF itp. uważam za bajery polepszające wrażenia z rozgrywki, to brak informacji o ilości posiadanej amunicji, granatach itp. (nie mówię o pozostałej w magazynku!) to lekka porażka i nijak ma się to do zwiększenia realizmu.

« Odpowiedź #205 dnia: Listopada 08, 2011, 19:28:55 »
Hm, Demize99 alias Alan Kertz nieco odgryzł się http://imgur.com/a/46fUs odnośnie "latarek świecących w dzień".
Niemniej jednak chyba nieco znerfi efekt latarni morskiej:
http://imgur.com/MkPxR [przed]
Po: http://imgur.com/Z3E6I

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Listopada 09, 2011, 11:21:27 »
Jak jeszcze wywalą optykę błyszczącą w nocy i te durne celowniki "laserowe" w AN/PEQach, to będę szczęśliwy.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #207 dnia: Listopada 12, 2011, 17:25:36 »
Panowie pomocy. Mam problem z instalacją.
Kupiłem BF3 wersję CD.
Po włożeniu płytki do napędu ukazał się instalator Origin, wszystko przebiegło sprawnie do momentu gdy zechciał się zaktualizować.
Wyskoczył mianowicie komunikat że muszę odpalić Origin jako administrator. Ponieważ odpalanie jako admin nie przyniosło efektów odinstalowałem starą wersję i ściągnąłem najnowszą z netu, która zainstalowała się i połączyła z kontem. Następny problem wyskoczył gdy zechciałem zainstalować BFa. Odpaliłem autorun, origin poprosił o kod, który dostał. Powiązał grę z kontem i znowu wyskoczył z komunikatem że nie da się jej zainstalować bo program musi być uruchomiony w trybie administracyjnym.
Ok nadałem originowi uprawnienia, autorunowi na płytce też. Niestety komunikat wyskakuje nadal. Na forum ea napisali, żeby uruchamiać w trybie zgodności z Vista sp2 co też uczyniłem, niestety bez efektu. Os to Win7 x64 ultimate.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #208 dnia: Listopada 12, 2011, 18:31:34 »
Wiem, że to co zaproponuje jest rozwiązaniem siłowym i nieeleganckim, ale próbowałeś grę ściągnąć zamiast instalować z płyty? Ja tak zrobiłem w momencie gdy instalacja z płyty zwolniła do całych 400kB/s i oczom mym ukazała się napis "Do końca instalacji pozostało 10 godzin 38 minut". Zrzucam to na krb tego, że mój napęd średnio się lubi z dwuwarstwowymi płytami. Origin zassał grę w niecałe 1,5h. Poza zgrzytem z płytką instalator działał bez żadnego problemu, a również mam Win 7 x64.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #209 dnia: Listopada 12, 2011, 19:00:26 »
Przy próbie pobierania jest to samo.
Ech, a na półce obok stał Skyrim...
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT