Autor Wątek: Battlefield 3  (Przeczytany 65411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
Odp: Battlefield 3
« Odpowiedź #210 dnia: Listopada 12, 2011, 21:29:27 »
Lepsze jaja. Zainstalowałem sobie maszynę wirtualną, żeby sprawdzić jak to będzie wyglądać na czystym windowsie i okazuje się, że wszystko działa jak należy. Fuuuuuu...
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #211 dnia: Listopada 12, 2011, 21:43:11 »
Antiwirus, firewall, emulator DVD ?

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #212 dnia: Listopada 12, 2011, 22:07:32 »
Wyłączone, wyłączone, wywalony. Nie pomaga. Na forum ea pojawiły się sugestie że oriszit tak w niektórych przypadkach się zachowuje na 7 SP1, co by się nawet zgadzało, bo na maszynie wirtualnej była goła 7.
Tylko co? Niby mam w pełni sprawny system wywalać bo idioci z ea chcą zarobić jeszcze więcej? :006:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #213 dnia: Listopada 12, 2011, 22:40:03 »
Ja na Twoim miejscu zrobiłbym tak:
  • Odinstalować Origina
  • Przeszukać rejestr i wywalić syf, który pozostał po Originie
  • Wywalić pliki, które zostały po Originie z C:\Users\U S E R\AppData\Roaming\Origin
  • Wywalić pliki, które zostały po Originie z C:\Users\U S E R\AppData\Local\Origin
  • Wywalić pliki, które zostały po Originie z C:\Program Files (x86)\Origin
  • Zainstalować Origin ponownie
  • Zaraz po instalacji w opcjach Origina zmienić foldery, do których będą pobierane pliki i w których będą instalowane gry
  • Zamknąc Origin
  • Uruchomić go ponownie
  • Pobrać i zainstalować Battlefield 3
Być może to rozwiąże Twój problem, który może być związany z uprawnieniami do folderów.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #214 dnia: Listopada 13, 2011, 00:07:19 »
Zaraz po instalacji w opcjach Origina zmienić foldery, do których będą pobierane pliki i w których będą instalowane gry

To jest chyba jedyna przewaga origina nad steamem. Możliwość wybrania katalogu do którego instalują się gry.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #215 dnia: Listopada 22, 2011, 07:04:56 »
Dzisiaj DICE wypuści poprawkę dla wersji PC. Szczegóły tutaj:
http://battlelog.battlefield.com/bf3/news/view/2832654775415378344/

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #216 dnia: Listopada 22, 2011, 07:17:14 »
Ehh, nic z BF3 nie robię tylko instaluję patche, permanentny brak wolnego czasu...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Listopada 22, 2011, 11:16:39 »
U mnie podobnie, w wolnych chwilach się bujam między Skyrimem a DCSem, jak pomyślę, że miałbym znów biegać po mapie, ganiać jakieś flagi, strzelać z 5.56... to jakoś wolę te ochłapy czasu poświećić lataniu, albo ratowaniu świata. Pewnie jak dodatek wyjdzie, to znów postrzelam.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #218 dnia: Grudnia 19, 2011, 13:31:21 »
Na stronie http://www.realmware.co.uk/ jest kilka przydatnych aplikacji do Battlefielda.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2011, 20:40:05 wysłana przez KosiMazaki »
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: Stycznia 03, 2012, 01:20:12 »
Widzę, że temat nieco umarł. Cóż ja pograłem nieco ostatnio i się nie dziwię. Nie wiem czemu, ale dodatek raczej słaby, ot parę map, wszystko nastawione na pojazdy, więc ogólnie panuje chaos (ja tam nie przepadam za jeżdżeniem i lataniem w BF3), a piechociarz ma marne szanse. Nie jeste w dodatku pewien, ale chyba znerfiono ręczne wyrzutnie rakiet. No i tak z grubsza to tyle. A wasze wrażenia?

« Odpowiedź #220 dnia: Stycznia 03, 2012, 07:53:54 »
Temat umarł bo to forum o symulatorach a nie BF3.
Ja już mam nastukane prawie 60 godzin: http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl/soldier/RashbaNor/stats/228936942
Gra podoba mi się bardziej niż na początku i z kumplami ciepiemy dość regularnie, jeśli tylko czas nam na to pozwala.
Jeśli chodzi o BTK to dodatek wg mnie jest bardzo udany i wcale nie nastawiony na pojazdy. Wszystko jednak zależy od stylu gry i... predyspozycji do narzekania.  :118:
Trochę się dziwię, że nie pasuje Ci panujący w rozgrywce chaos. Na co innego można liczyć w rozbudowanej strzelance gdzie na serwerze gra od 32 do 64 osób?  :001:

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #221 dnia: Stycznia 03, 2012, 13:10:18 »
Ja też nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że w BF panuje straszny chaos. Dlatego bardziej wolę Red Orchestrę 2. Tam też gra 64 osób na serwerach, ale więcej jest graczy nastawionych na współpracę, niż na fragi. Chaosu brak. Nie grałem jeszcze na BTK i ostatnich paczach, ale z tego co czytałem to wprowadzili fajne poprawki. Skusiłbym się może gdyby była jakaś stała ekipa i więcej czasu ;) choć z RO chyba nie potrafię się już rozstać.  :021:
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #222 dnia: Stycznia 03, 2012, 15:46:43 »
Chyba mylicie chaos z dynamiką rozgrywki. RO2 jest wolniejsze i realistyczniejsze, BF3 jest szybkie i z realizmem niewiele ma wspólnego. Więcej i szybciej się dzieje, jak ktoś jest nieprzyzwyczajony to może poczuć się zdezorientowany. Z czasem, w miarę coraz lepszego "ogrania", poczucie chaotyczności rozgrywki zniknie...
Zaznaczam, że wypowiadam się tylko na temat rozgrywek "hardcore" bo do tej pory nie rozegrałem nawet minuty w standardowym trybie.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #223 dnia: Stycznia 03, 2012, 16:23:38 »
Mi się chaos z dynamiką nie myli.  :004: Chodziło mi raczej o to, że w BF można natrafić na znacznie więcej "przypadkowych" graczy, którzy biegają tylko za fragami, kampią itp. Takie są moje wrażenia. Jeszcze ten tryb z niszczeniem punktów tu mi się nawet podobał, bo było trzeba coś tam wspólnie osiągnąć. Ale jak zobaczyłem co się dzieje w tym trybie co się przejmuje flagi na takim np. caspianie to dżizzzzz.... Latają, jeżdżą, każdy w swoją stronę, zero zgrania. Powalczyłem, powalczyłem i odpuściłem sobie.

I dlatego RO bardziej do mnie przemawia. Moim zdaniem mapy są lepiej skonstruowane i więcej graczy nastawionych jest na kooperację. A i sama rozgrywka bywa bardzo dynamiczna. Wystarczy popatrzeć jaka rzeź jest na mapie Apartaments nie mówiąc już o trybie Countdown gdzie na realizację celów mamy dosłownie minuty. 

Oczywiście wybór konkretnej gry to kwestia gustu. Ja po prostu bardziej lubię bagnet, mosina i mg-34 niż te nowe zabawki. ;)
That's Vietnam music... can't we get our own music?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #224 dnia: Stycznia 03, 2012, 17:07:25 »
Rash, "HC" to w zasadzie jak granie na modzie, w porównaniu z normalnym BF3, to zupełnie inna gra, na pewno wrażenia są lepsze, ale jakoś nie mam szczęścia do serwerów z dobrym pingiem na tym trybie.

Uziel, grałem w święta w RO2 i jak dla mnie nic się nie zmieniło, wciąż masa bugów (u mnie np niebo zachowyje się jak płyn nagminnie i mam te dziwne zielone poświaty od czasu do czasu). Może to kwestia mojego sprzętu. Natomiast nie ma co porównywać obu gier. Ba, dla mnie RO2 jest dużo wolniejsze od BF3. Chętnie bym sobie popróbował tych wszystkich trybów, ale RO2 umiera, liczba serwerów topnieje z dnia na dzień, więc cieżko sobie znaleźć co się podoba z dobrym pingiem.