Autor Wątek: Battlefield 3  (Przeczytany 65404 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Battlefield 3
« Odpowiedź #270 dnia: Października 10, 2012, 22:59:48 »
Kto chciałby za friko położyć łapę na kluczu odblokowującym na Originie kopię Battlefield 3 niech odezwie się do mnie na priva albo napisze na GG (1802020).  ;D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #271 dnia: Grudnia 30, 2012, 12:49:50 »
Tak się ostatnio zastanawiam czy jest sens dla niedzielnego gracza wykupienie konta premium do BF3. Na Allegro można takie coś nabyć, z pewnego źródła w wersji PL, za około 90 pln czyli połowa tego co w Orgin. O tych dodatkach różnych opinii się naczytałem i sam nie wiem co o tym myśleć. Co więcej nie wiem czy specjalnie mi to przedłuży zabawę w stosunku do samej podstawki. Osobną sprawą jest to, że w 2013 ma być BF4. Także pytanie jest czy warto się szarpać czy nie lepiej iść i kupić np. Windows 8? :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #272 dnia: Grudnia 30, 2012, 13:09:58 »
Jeśli BF3 przypadł Ci do gustu to warto bo Premium rozbudowuje grę o całą masę nowych bajerów. Sporo nowych map - z czego większa część naprawdę fajna, sporo nowych giwer - to akurat nie ma większego znaczenia IMHO bo już podstawka ma ich zatrzęsienie, trochę nowych pojazdów, parę nowych trybów rozgrywki i do tego jeszcze głupotki w stylu większej ilości kamuflaży, nieśmiertelników czy inaczej wyglądający nóż.
Podsumowując, jeśli masz frajdę z tłuczenia w BF3 to zakup Premium będzie słuszną decyzją, zwłaszcza jeśli nie masz nawet dodatku "Back 2 Karkand".

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: Grudnia 30, 2012, 13:14:06 »
Ja to premium mam i w zasadzie nie wiem, czy było warto. Dodatek Close Quarters był fajny, bo bardzo dynamiczny, za to te czołgi na wielkich mapach wiały nudą na kilometr. To tak jakby zauważyli, że CQ zebrało sporo narzekań, więc przegięli w drugą stronę, gdzie zaiwania się pół dnia pod górę, tylko po to, żeby zostać zabitym, przez kolesia w AC-130 i spędzić następne 2 minuty na czekaniu na respa. Wrażenia pewnie zależą od serwera i tego z kim gramy. Ostatni dodatek mam zamiar wypróbować dziś (właśnie pobiera się milion giga patchy), ale na filmikach wygląda spoko. Raczej bliżej mu do CQ, bo mapki są głównie miejskie i pojazdów mało/wcale. Co pojawi się w 2013? Nie wiadomo na razie.

Powiem tak, goście od BF3 w tych dodatkach zrobili przekrój przez wszystko co było w historii FPSów - był klasyczny BF, CQ w stylu CoDa nieco (tylko dużo lepszy), potem World of Tanks and Planes i ostatnio zbieranie broni jak w Quake'u. Biorąc pod uwagę jaki jest rozstrzał koncepcji rozgrywki w dodatkach, to każdy zadowoli inny rodzaj gracza, ale wszystkie nie zadowolą każdego.

Mnie sam BF3 już dawno znudził, po raz kolejny przekonałem się, że nie lubię jednak FPSów z pojazdami, bo to żadna zabawa popylać z buta, gdy wszyscy inni jeżdżą czołgami, a heli i jety wciąż mają mało przystępne sterowanie. Do tego wszechobecne błyszczenie, bloom i inny szajs typu latarki oślepiające na spalonej słońcem pustyni i lunety rzucające odblaski w środku nocy...

BF4 musiałby być prawdziwą rewolucją na miarę Dooma czy coś, żebym chciał nabyć go w dniu premiery.
Z drugiej jednak strony... Windows 8? Po co? Bo chodzi szybciej? Każdy system świeżo po instalce chodzi szybciej. Lepiej tę kaskę wydać na Steamie na coś fajnego, jakąś strategię Paradoxu może, Sins of the Solar Empire, albo jakieś indie (Mark of the Ninja np).

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #274 dnia: Grudnia 30, 2012, 14:46:40 »
Akurat pojazdy w BF3 sobie cenię. Duże mapy z nimi na PC mają po prostu jedną wadę - są na za małą liczbę graczy. ;)  Powinno ich tam być ze 128!

Co do Premium - jak się chce, to proszę, ale zawsze lepiej zaczaić się na promocję na Origin'ie, są od czasu do czasu, w święta itp.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 30, 2012, 18:08:36 »
Ostatni dodatek mam zamiar wypróbować dziś (...)
Pomijając durny tryb scavenger to jest to najlepszy z dodatków do BF3 obok B2K więc pewnie Ci się spodoba.

Co pojawi się w 2013? Nie wiadomo na razie.
No trochę wiadomo. W 2013 pojawi się dodatek "Endgame", który będzie zawierał wielkie mapy, tryb CTF i motory: http://www.youtube.com/watch?v=yEKEIVDNEas

Mnie sam BF3 już dawno znudził, po raz kolejny przekonałem się, że nie lubię jednak FPSów z pojazdami, bo to żadna zabawa popylać z buta, gdy wszyscy inni jeżdżą czołgami, a heli i jety wciąż mają mało przystępne sterowanie. Do tego wszechobecne błyszczenie, bloom i inny szajs typu latarki oślepiające na spalonej słońcem pustyni i lunety rzucające odblaski w środku nocy...
Ździebko mi to wygląda na biadolenie kogoś kto zbiera baty na serwerach "standard" ale nie wnikam - każdy gra w to co mu się podoba i jak mu się podoba, przymusu nie ma. ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 30, 2012, 18:30:13 »
Prawdę mówiąc mi dodatku z czołgami brakuje mapy typu: w każdej bazie N czołgów i innych pojazdów, zero czekania, mnóstwo sprzętu i jazda! A kto chce biegać, leci na inny serwer. ;)  To byłby prawdziwy WoT, a nie taki substytut jak jest teraz...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 30, 2012, 18:46:46 »
Nie ma się co spinać. Ta gra to taki trochę inny CoD gdzie dalej z M16/M4 można odstrzelić kogoś z drugiego końca mapy tym samym nie ma specjalnie potrzeby biegania ze snajperką (przynajmniej na tej mapie co ja gram)  itd. Dziś odkryłem, że bieganie z RPG jest całkiem fun fun fun :P. Szkoda tylko, że koleś musi na klatę przyjąć petardę żeby dało to wymierny efekt. Natomiast dziś polazłem o szóstej rano spać, bo ze szkopami graliśmy mapkę Metro. Gra jest lekka, miła i przyjemna, choć momentami przez gości z M16 nieco frustrująca.

A tak z ciekawości pytam czy jest gdzieś w necie jakiś tabelek lub wyszczególnione z myślą o prostym człowieku co dany dodatek dodaje?

Maruda dlaczego Windows 8? z lenistwa (bo mi wyje o aktywację, a nie chce mi się robić reinstalki i mogę w promocji nabyć lol :D. Z drugiej strony moze tak powinno się Nowy Rok zacząć - od reinstalki lol :D.

Swoją drogą jest jedna rzecz która mnie najbardziej smuci - poziom kultury. przywykłem do TF2, że tam nikt nikogo nie wyzywa od noobów, kamperów itd.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 30, 2012, 21:11:13 »

Swoją drogą jest jedna rzecz która mnie najbardziej smuci - poziom kultury. przywykłem do TF2, że tam nikt nikogo nie wyzywa od noobów, kamperów itd.

Święte słowa. Pograłem już w ten najnowszy dodatek i faktycznie dobry, ale miesiąc po premierze można się było spodziewać, że naprawią bugi, a tu lipa. Mapy są dziurawe jak ser szwajcarski. Kilka razy zdarzyło mi się wpaść w jakąś dziurę i wylądować pod mapą, a jedynym wyjściem był przenośny teleport M67. Raz mi się jeszcze zebrało od teamu, bo ci idioci zrespili się na mnie w momencie aktywacji urządzenia. Pewnie pogram jeszcze z tydzień i też zrobię noworoczny reinstall, który nie będzie uwzględniał BF3.

« Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 30, 2012, 22:01:51 »
A tak z ciekawości pytam czy jest gdzieś w necie jakiś tabelek lub wyszczególnione z myślą o prostym człowieku co dany dodatek dodaje?

Mas na myśli dodatek do broni ?

Powiem tak.

-Ciężka lufa : zwiększa ogólny zasięg broni, nie wpływa znacząco na inne statystyki broni
-Chwyt przedni: zmniejsza rozrzut poziomy
- Laser: wiadomo, zwiększa celność przy ogniu niecelowanym (z biodra)
- Tłumik: wiadomo + zmniejsza prędkość początkową pocisku i zasięg
- Tłumik płomieni: zwiększa rozrzut, a eliminuje błysk płomienia. W praktyce w ogóle nie przydany.
- Dwójnóg: stabilizuje broń przy ogniu ciągłym, eliminuje latanie celownika (oddech). Przydatny tylko dla K. Snajperskich.
- Optyka: nie wpływa na nic, co lubisz to bierzesz
- Szyna montażowa: stosujesz tylko wtedy, gdy chcesz pod broń podłączyć granatnik

To chyba tyle.

Standardowa konfiguracja dla karabinków szturmowych wygląda tak: Ciężka lufa->Optyka dowolna->Chwyt przedni.

Ja w tej konfiguracji grałem od początku i stwierdzam, że jest najbardziej korzystna. Oczywiście nie ma co się łudzić, że 3 dodatki do broni to lepsza broń. Nic bardziej mylnego, wszystko ma swoje zalety i wady.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #280 dnia: Grudnia 30, 2012, 22:38:36 »
Nie, nie miałem na myśli tych dodatków. Generalnie bardziej chciałbym się dowiedzieć co dodatki te po zakupieniu premium konkretnie dodają np. z broni. Chciałbym sobie przejrzeć typy itd. Mapy to wiadomo. Po prostu chciałbym wiedzieć za co ewentualnie płace.

« Odpowiedź #281 dnia: Grudnia 30, 2012, 23:46:34 »
Tutaj jest sporo informacji, można sobie wyklikać: http://www.battlefield.com/battlefield3/1/all-bf3-dlc-expansion-packs
Na wiki też możesz znaleźć masę info na temat poszczególnych rozszerzeń: http://battlefield.wikia.com/wiki/Battlefield_Premium

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #282 dnia: Stycznia 02, 2013, 18:34:30 »
Pograłem już sporo przez ostatnie kilka dni i w zasadzie nie mam uwag. Wszystko to co mnie wkurzało w BF3 dalej mnie wkurza - pojazdy jakoś mi nie idą, zwłaszcza na nowych mapach, rejestracja trafień wciąż potrafi zaskoczyć, a balansowanie drużyn to wciąż czasem niesmaczny żart. Gra jednak potrafi przykuć do kompa na długie godziny. Ilość dodanych bajerów - kamuflaże, nowe modele postaci, broń, mapki - wszystko trzyma dobry poziom. W zasadzie szkoda, że BF4 nadjeżdża, bo 3 ma wciąż olbrzymi potencjał.

Wiecie co by się przydało? Jakiś kozacki coop w stylu MvM z Team Fortress 2. 32 graczy kontra hordy AI, jakieś ciekawe misje i wszystkie wady BFa przeszłyby do lamusa.

Sam Aftermath to faktycznie najlepszy dodatek do tej gry. Mapy są genialnie zaprojektowane, powiedziałbym wręcz, że ktoś dobrze odrobił pracę domową w tej dziedzinie. Tryb Scavenger jest fajny, może dlatego, że lubię napierać z klamek, tylko ta kusza nie wiem po co, bo to złom, kompletny nieużytek. :)

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #283 dnia: Stycznia 02, 2013, 18:52:01 »
Podzielam zdanie mmarudy. Dla mnie to też super gra, która mnie nie pociąga ;). Głównie ze względu na "bałagan" na mapach. Każdy biega w swoją stronę. Gdyby było tak jak w Red Orchestra 1 i 2 (ostatnio stuknęło mi w dwójce 750 godzin), że rozgrywka i mapy wymuszają współpracę.

Co do koopu to się zgadzam. Byłoby super. Tak do 16 osób byłoby ok.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #284 dnia: Stycznia 02, 2013, 19:01:49 »
Ja tam nie narzekam. Pomykam z AK-74U i dobrze się bawię. W sumie chyba o to chodzi :). Proste, nieskomplikowane i szybkie. Klasyczny TDM bez specjalnego wczuwania się, aczkolwiek te "emki" mnie czasami drażnią ;). Ta gra przypomina mi czasy CoD2/4 kiedy to biegaliśmy w kilka osób i mordowaliśmy :). Dobiłem chyba do wieku, w którym przekombinowane gry pokroju ArmA, DCS, RO itd. mnie nudzą. Może to kwestia tego, że moich ludzi dopadło życie i gram sam, a może  napiętego grafika tudzież lenistwa i niechęci do rozkładania lotniczej graciarni w celu pobawienia się przez godzinkę. Trudno mi powiedzieć. Premium i dostałem od mojej lubej za dobre sprawowanie także klamka zapadła czy tego chcę czy nie ;).