Autor Wątek: Pomoc w założeniu własnej grupy akrobacyjnej.  (Przeczytany 3599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc w założeniu własnej grupy akrobacyjnej.
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 06, 2011, 22:37:31 »
Ponieważ wydaje mi się, że na mikołaja to chociaż taki prezent dostanę.
Proszę o usunięcie.

ROAN

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 07, 2011, 00:07:05 »
Jeżeli tylko dowiem się czegoś więcej odnośnie incydentu na VFAT, poinformuję via PM zainteresowanie osoby.
Liczę, że w przyszłości, gdyby podobna sytuacja zaistniała, bo niestety wykluczyć jej oraz wpływu na czyjąś głupotę nie mam, zostanę wpierw poinformowany na email lub PM[...]
Zdarzenie było w "miejscu publicznym", widziało je około 600 osób z całego świata, w tym sporo z Polski (ale statystyk nie ma). Dlatego napisałem o tym w temacie ogólnodostępnym. Myślę, że informacja o tym incydencie powinna być jawna. Poza tym, nie moją sprawą jest to, jak prowadzona jest grupa Wataha, dlatego nie piszę prywatnie. Próba rozgrywania tego przez wiadomości prywatne, to zamiatanie sprawy pod dywan. Podobnie usuwanie postów - z moich obserwacji tego forum wynika, że kulturalnych postów się nie usuwa z powodu czyjegoś widzimisię - najwyżej poboczne wątki są wydzielane do osobnego tematu  (cenię to forum za brak cenzury i rzetelność godną kronikarza, tzn. każda zmiana jest odpowiednio opisana i podpisana). Jednak żeby znać takie zasady, trzeba być aktywnym członkiem społeczności...
...wybacz, ale Twoja aktywność na tym forum ogranicza się do reklamowania zespołu. Nie bierzesz udziału w innych dyskusjach, nie pomagasz innym użytkownikom. Oczywiście, masz do tego prawo, jednak nie spotka się to z aprobatą. Ludzie generalnie nie lubią takiego żerowania, a Polacy nie lubią tego wyjątkowo mocno.

Uważam, że dyskutowane zachowanie w czasie pokazów VFAT zasługuje na dużo szersze napiętnowanie niż tylko na tym forum. To działanie było szkodliwe z różnych względów:
 - Było antyreklamą Polaków i utwierdzaniem obcokrajowców w stereotypowym myśleniu o naszym narodzie.
 - Przez wiązanki przekleństw (tak, tak... to nie chodzi o chamskie reklamowanie Watahy, ale o używanie słów ogólnie uznanych za obelżywe) zraża się  osoby postronne do wirtualnych pokazów i związanej z nimi społeczności. VFAT, poza wirtualnymi pilotami, oglądają członkowie rodzin, znajomi, czy realni lotnicy. Gdy widzą dziecinne zachowanie, to wyrabiają sobie opinię o środowisku. Poza tym, to zwyczajny brak kultury.
 - W szczególności psuje się opinie zespołom akrobacyjnym.
 - W końcu, dzieli się środowisko wirtualnej akrobacji, które i tak jest wyjątkowo małe.
Dlatego chętnie przedstawiłbym to zdarzenie na forach, gdzie Wataha jest znacznie bardziej rozreklamowana: Aztec, pl-vacc.org, lotnictwo.net . Nie umieściłem tej informacji tam, gdyż nie jestem bardzo aktywnym członkiem społeczności (choć fora czytam regularnie, z FSów korzystam, a na VATSIMie też się pojawiałem). Poza tym, nie chcę przesadnego pieniactwa.

Nie dotyka mnie to, czy uważacie się za najlepszy zespół, czy za jedyny "DOBRY" zespół. My robimy swoje, mamy z tego mnóstwo frajdy i już. Nie potrzebujemy klasyfikowania.

Podsumowując Twoje wypowiedzi, takie zachowanie mnie dziwi. Ta szybka, pierwsza odpowiedź, przed wyjaśnieniem sprawy wewnątrz zespołu. W jej kontekście, dzisiejsze wypowiedzi są dla mnie próbą zatuszowania sprawy.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 07, 2011, 08:21:41 »
Ponieważ wydaje mi się, że na mikołaja to chociaż taki prezent dostanę.
Proszę o usunięcie.

ROAN
Nie ma szans, co najwyżej możesz prosić o przesunięcie tematu do WC.

« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 07, 2011, 21:59:35 »
Witam serdecznie.
Zefiro, załóż nowy wątek, w którym poruszysz sprawy zachowania Polaków na VFAT, a nie wrzucasz to tutaj i na dodatek niesłusznie dodajesz, że tylko
się reklamujemy... przypomnij sobie, po co ten wątek, został założony.
Myślę, że tak doświadczona osoba jak Ty powinna wiedzieć, że podobne sprawy potrzebują czasu, by je wyjaśnić, nie zamiatamy sprawy pod dywan, ani jej
nie tuszujemy. Chcemy usunąć wątek ze względu, na to, że padło tu (i nadal pada) zbyt dużo urażającym nam, nieprawdziwych słów/stwierdzeń (żaden z myślników Twojej ostatniej wypowiedzi nie dotyczył reklamowania Watahy, po pokazie apasq, tj. jedynej naszej winy). To bardzo nieuprzejme z Twojej strony, że tak szybko potrafisz przesądzić o czyjejś winie, na podstawie tylko swoich domysłów.
My sprawę pomału wyjaśniamy, nasz pilot przyznał się do tego, że napisał, po waszym pokazie "Wataha jest najlepsza" i zarzeka się, że nie użył wtedy słowa ku**a. W pełni mu ufamy i wierzymy.
Obecnie układa przeprosiny, które zostaną Ci wysłane na PW. Nie był świadomy tego jak zostanie to odebrane, a jego intencją z pewnością nie było zareklamowanie zespołu Wataha.
Ten wątek to woda na młyn dla ludzi, którzy nigdy nie byli nam przychylni. Jest, bowiem okazją do zrobienia nam antyreklamy obarczając nas winą za wszystkie niestosowne zachowania Polaków podczas imprezy. Ty sam tutaj, w swojej ostatniej wypowiedzi rozgrzebujesz dawne urazy do naszego zespołu, spowodowane tylko i wyłącznie, Twoją złą interpretacją naszej wypowiedzi, o czym świadczy cytat:
"Nie dotyka mnie to, czy uważacie się za najlepszy zespół, czy za jedyny "DOBRY" zespół. My robimy swoje, mamy z tego mnóstwo frajdy i już.
Nie potrzebujemy klasyfikowania." Czemu ma to służyć? Piętnowaniu wulgarnego zachowania na imprezie VFAT?
Jeszcze raz chcielibyśmy bardzo przeprosić, że popsuliśmy waszej dwójce pokaz, który ćwiczyliście przez długie miesiące i poprosić o usuniecie wątku. Sprawa się wyjaśniła, podjęliśmy odpowiednie działania. Dalsza kontynuacja wątku, poświęconego pomocy w założeniu własnej grupy akrobacyjnej w ten sposób, nie ma sensu.

PS. Pisząc to i sprawdzając konto na YouTube zauważyłem właśnie negatywny komentarz pod naszym ostatnim filmem. Nadesłany z konta, które powstało 7 grudnia 2011. 0 Odwiedzeń kanału, 0 przesłanych filmów..  panowie.. jesteśmy poważni czy nie?

ROAN

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 08, 2011, 02:01:56 »
1. Zefirro

2.
(żaden z myślników Twojej ostatniej wypowiedzi nie dotyczył reklamowania Watahy, po pokazie apasq, tj. jedynej naszej winy)
[...]
nasz pilot przyznał się do tego, że napisał, po waszym pokazie "Wataha jest najlepsza" i zarzeka się, że nie użył wtedy słowa ku**a
Kiedy tu właśnie winą są bluzgi, a nie reklamowanie. Ciekawe, czy Shifti nie pamięta również, że obok tego, co przytoczyłem wcześniej, pisał jeszcze między innymi słowa takie jak: "amazing to pała!"? To z tego fragmentu dyskusji, który byłem w stanie zapisać przed wyczyszczeniem. Na resztę jest sporo świadków (setki, nie?... z czego na tym forum przynajmniej kilku i to niezwiązanych z zespołem, jak Lukas, który już się wypowiedział). Poza tym, jak chcecie, możecie próbować odzyskać całość od livestream, jeśli potrzebujecie konfrontacji z zapisem dyskusji.

3.
Nie był świadomy tego jak zostanie to odebrane, a jego intencją z pewnością nie było zareklamowanie zespołu Wataha.
Jak bardzo trzeba być nieświadomym, żeby wypowiedzi "Wataha jest najlepsza, k***a", a potem "www.fsxwataha.com" nie uznawać za reklamę zespołu?

4. Reklamowanie Watahy było po prostu bez klasy (gdyby to było tylko reklamowanie, to bym tu nie napisał, ale to było spamowanie i to z przeklaństwami).  Reklamował  nie tylko ten opisany powyżej, ale również przynajmniej osobnik o nicku "adi". W niedzielę Frazer (organizator pokazów) zbanował kogoś za uporczywe wklejanie adresu strony zespołu Wataha. Wtedy ktoś chciał ominąć zakaz reklamy i wszedł z nickiem "www.fsxwataha.com".

5. Nie popsuliście pokazu, bo niby jak mają się szczeniackie komentarze na czacie do samej prezentacji zespołu? Tzn. nie ten kaliber. Poza tym, pisałem poprzednio, dlaczego to zachowanie było złe i dlaczego postanowiłem opisać to zachowanie tu.

6.
PS. Pisząc to i sprawdzając konto na YouTube zauważyłem właśnie negatywny komentarz pod naszym ostatnim filmem. Nadesłany z konta, które powstało 7 grudnia 2011. 0 Odwiedzeń kanału, 0 przesłanych filmów..  panowie.. jesteśmy poważni czy nie?
Chyba taki jest cel reklamy, żeby ludzie wchodzili do Was na stronę i na kanał Youtube, prawda? Na VFAT przewinęło się wielu ludzi przez te dwa dni... a Ty próbujesz insynuować, że każdy z nas marzy o tym, żeby założyć sobie konto i pisać paszkwile na Wasz temat. W szczególności ja, bo mieszkam we Francji, nie? W podobny sposób mógłbym odbić piłeczkę i napisać, że skoro tak się zachowywaliście podczas VFAT, to teraz pewnie sobie fałszywe konto założyliście, żeby odwrócić sytuację i obarczyć jakąś winą kogoś stąd, a na koniec dodać "jesteśmy poważni czy nie?". Otóż jesteśmy poważni i nie bawimy się w takie coś.
Dla tych, którzy nie pofatygowali się na Youtube, żeby sprawdzić ten komentarz, przytoczę go tu i podkreślę, że była to czyjaś opinia i do tego nie była obraźliwa:
Recorded good as the others. But the behavior of spectators during the VFAT absolutely unacceptable. Embrace your people.

RollusVirtuel
Myślę, że jest dowód na to, o czym pisałem wcześniej: że opisane zachowanie na VFAT było antyreklamą Polski i Polaków.

« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 08, 2011, 10:31:00 »
Wrzuć na luz kolego Zefiro, życie jest piękne. :) Odnoszę wrażenie że Święty Mikołaj nie przyniósł Ci prezentu, i dlatego mścisz się na pilotach Watahy.

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 08, 2011, 11:01:59 »
Wrzuć na luz kolego Zefiro, życie jest piękne. :) Odnoszę wrażenie że Święty Mikołaj nie przyniósł Ci prezentu, i dlatego mścisz się na pilotach Watahy.

Najlepszy tekst jaki dotąd w tym temacie się pojawił.
A tak na serio... FSX/LockON/InnySymulator to tylko zabawa i wyłącznie zabawa.

A tak poza tematem
Adminie kochany weź ten temat i w WC utop.

ROAN

Fajnie klasyfikujesz ludzi
 0 filmów 0 subskrybcji... wiesz ja mam konto na YT od ponad 4-ech lat i tez 0 filmów i 0 subskrybcji. Po prostu byle gówna nie mam zamiaru umieszczać w sieci ( a do takich tematów zaliczam jakiekolwiek filmiki z gier...) Konto sobie jest bo...może kiedyś coś uznam za warte umieszczenia w sieci.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 08, 2011, 11:19:03 »
Nic nie będzie topione, bo osobiście chamstwa nie lubię. Jeśli ktoś narobił na dywan, to wypada posprzątać po sobie i przeprosić, a nie zamiatać pod niego. Jak się takie coś zostawi, to potem żyją sobie takie trolle jak w 3xx i dalej robią oborę. Zabawa zabawą ale jak komuś słoma z butów wystaje to niech się zajmie czymś na swoim poziomie intelektualnym. Niech sobie Panowie wyjaśnią tą sprawę między sobą, a uważam, że w dobrym tonie jest wyjaśnić to publicznie skoro już wypłynęło. Tak z czystej przyzwoitości i szacunku do drugiej ekipy, no aby oczyścić dobre imię. Natomiast, jak zostaną przekroczone tutaj normy rozsądnej i kulturalnej dyskusji to polecą czapy. 
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 08, 2011, 11:35:05 »
1. Zefirro. Błagam, jak już się pisze, to wypada zwracać się do kogoś poprawnie.
2. Zbyszku_Dęblin, wypadałoby, żebyś napisał, że jesteś członkiem zespołu Wataha (cóż, jak pisałem wcześniej, czytam inne fora i stąd znam ten login).
3. Nie mszczę się, bo nie mam powodu.
Ja przedstawiłem sytuację, która miała miejsce. ROAN odebrał to dość emocjonalnie, bo tak podchodzi też do prowadzenia zespołu. Szkoda, że w tym temacie pisał nieco niespójnie: od wyjaśniania do atakowania. Rozumiem, że wynika to z silnego zaangażowania w to, co robi i jego charakteru. Rozmawialiśmy prywatnie, obiecał się wypowiedzieć tu jeszcze, na chłodno i bez emocji.
4. Całość ma mimo wszystko charakter edukacyjny - taki miała mieć przede wszystkim. Zauważyliśmy (bo zrobiło to wiele osób), że były osoby, które zwyczajnie "robiły wioskę" na czacie VFAT. Pisały po polsku. Jestem pewien, że byli tam też ludzie spoza zespołu Wataha. Jednak nazwa tego zespołu przewijała się dość często i dlatego to przede wszystkim ten zespół jest łączony z sytuacją. Poza tym od osób ze środowiska (wirtualnej akrobacji) wymaga się trochę więcej niż od innych. W zespole Wataha są też ludzie bardzo młodzi. Mają czas na naukę i myślę, że z tej sytuacji wyciągną wnioski i po prostu staną się "fajniejszymi", mądrzejszymi i bardziej dojrzałymi ludźmi.

« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 08, 2011, 11:55:21 »
Czytając wypowiedzi kolegów związanych z "Watachą" odnoszę wrażenie, że po prostu nie potrafią się przyznać do błędu. Narobili obory a teraz próbują to przykryć wyjaśnianiem sprawy, brakiem dystansu i luzu u innych. roan2004 niby przeprasza, ale jakoś tak ... nieszczerze. Swoją drogą zastanawia mnie skąd bierze się ta bezmyślność, agresja i brak szacunku do innych w sieci? No ale ja już stary jestem i się nie znam.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 08, 2011, 11:58:34 »
Chciałbym, żebyście już nie wrzucali więcej kamyczków do tego ogródka. Proszę szczerze.
Dajcie Roanowi wrócić spokojnie do domu i wypowiedzieć się, a myślę, że wszyscy będą usatysfakcjonowani.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 08, 2011, 12:30:35 »
Nic nie będzie topione, bo osobiście chamstwa nie lubię. Jeśli ktoś narobił na dywan, to wypada posprzątać po sobie i przeprosić, a nie zamiatać pod niego. Jak się takie coś zostawi, to potem żyją sobie takie trolle jak w 3xx i dalej robią oborę. Zabawa zabawą ale jak komuś słoma z butów wystaje to niech się zajmie czymś na swoim poziomie intelektualnym. Niech sobie Panowie wyjaśnią tą sprawę między sobą, a uważam, że w dobrym tonie jest wyjaśnić to publicznie skoro już wypłynęło. Tak z czystej przyzwoitości i szacunku do drugiej ekipy, no aby oczyścić dobre imię. Natomiast, jak zostaną przekroczone tutaj normy rozsądnej i kulturalnej dyskusji to polecą czapy. 

Żałuję tylko, że takiej determinacji wtedy nie było. Do dziś na HLu lata takie mięso, że nawet nie chce sie wchodzić.
Temat był wielokrotnie wałkowany i też nie dotyczy naszego "światka" lotniczego. Co gorsza ten typ zachowań jest bardzo charakterystyczny  dla naszej nacji, co tym bardziej mnie boli. Jako przykład mogę podać sprawę Kubicy, kiedy ostanio podał informację, że nie wystartuje w najbliższym czasie.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 08, 2011, 13:10:19 »
Jak się takie coś zostawi, to potem żyją sobie takie trolle jak w 3xx i dalej robią oborę.

Nie wiem, które 3xx masz na myśli, ale na pewno nie 316. Nie pamiętam żeby wokół naszego dyonu byłą jakaś "obora", niech świadczy o tym to, że w tym roku odbyło się spotkanie na żywo, gdzie było prawie 20 osób, w tym m.in członkowie PATu, EKG i 200th Sentai.

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 08, 2011, 14:05:21 »
@Minamir: Starym klientom naszego kryptomasońskonazistowskocyklistycznego burdeliku wiadomo o które 3xx chodzi, a jak komuś nie wiadomo to nie trzeba się domyślać i próbować dopasowywać na siłę. To przykre historie sprzed paru lat. Jak ktoś jest w porządku to nie potrzebuje się przed nikim za nic tłumaczyć, nie ważne czy jest z 316 czy z galaktyki Kurvix.
Nie można też generalizować, bo Szpaku był normalny facet do pogadania, ale byli tam też tacy którzy potrafili robić fochy za to że im wysyłałem życzenia na Nowy Rok, wyzywając mnie od kryptonazistów.
Nie znam sprawy poruszanej w tym wątku i nie wiem kto tu ma rację, ale sama lektura postów skłania do pewnych reminiscencji. Niestety.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 08, 2011, 15:20:43 »
Niestety ale w każdym 3xx oszołomy się trafiały i potwierdziło to zycie. Nawet mnie ostatnio szarpały grając w TF2. Schlang zresztą widział. Dla mnie krótka piłka i wsadzam wszystkich do jednego wora, dlatego od razu dostają w czapę na starcie jak się tu logują :D. Z kilkoma mogę pogadać, z Tobą, z Genim, itd. Komuś nie pasuje to przycisk "kasuj konto" jest jeszcze aktywny :). A czy ktoś się z tym zgadza czy też nie to guzik mnie to obchodzi już teraz :).

Ps. Szpaq może i był normalny kiedyś ale potem pokazał na co go stać... dziękuję, godlike ban i jest spokój.

A teraz wracamy do wątku przewodniego.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"