Autor Wątek: IŁ-2 Szturmowik-The great air war  (Przeczytany 10054 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

IŁ-2 Szturmowik-The great air war
« dnia: Lipca 31, 2011, 16:52:46 »
Witam wszystkich użytkowników forum zamieszczam info o poborze modderów do nowego moda mojego pomysłu,chętnych zdolnych programistów proszę o zgłaszanie się do współpracy przy opracowaniu moda.
Modyfikacja przewiduje:
1 Wojna światową,
Samoloty 1,2 i 3 płatowe:
-Myśliwce,
-2 miejscowe samoloty,
-Bombowce,
-Zeppeliny,miejsca strzeleckie na balonach zaporowych,
-Artyleria naziemna,
-Modyfikacja terenu według map ROF-a,
-Czołgi i pojazdy pancerne z 1 wś;
-samochody i balony zaporowe 1 wś;
-Historyczne malowania samolotów i nazwiska pilotów,
-40 map multiplayer(misje i dogfight);
-mapa polskiego frontu(polskie lotnictwo);
-Lotniska i eskadry według historycznych zapisów.

Chętnych przy współpracy moda proszę o wpisywanie się w temacie i na nr.gg.4342032.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: IŁ-2 Szturmowik-The great air war
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 31, 2011, 17:39:28 »
A co się stało z Il2 Canvas Knights mod? Padł był?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 31, 2011, 17:44:26 »
Ech mod mojego pomysłu miał by być lepszy tylko sam tego wszystkiego nie zrobie potrzebuje pomocy Canavas knight prawdopodobnie nigdy może nie wyjść.
Ps:Jak ktoś jest z gminy Iwierzyce tym bardzie proszę o pomoc w modzie.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 31, 2011, 18:53:42 »
Napisz Tomaszu coś więcej o sobie, jesteś programistą grafikiem ?
Nie lepiej przyłączyć się do SAS lub UP i tam rozwijać projekt?
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 31, 2011, 19:08:08 »
Tomaszu - mimo podziwu dla Twoich planów uważam, ze porywasz się z motyką na słońce. Chyba nie zdajesz sobie sprawy, ile pracy trzeba włożyć w "budowę" jednego samolotu, mapy czy choćby obiektu. To po pierwsze. Po drugie trzeba to umieć zrobić, a takich osób na polskiej scenie iłka jest 2-3, max 5. Myślę, że jeśli sam  potrafisz coś do iłka zmajstrować (jeśli tak to pochwal się), to najrozsądniejszym będzie stworzenie jakiejś grupy (przyłączenie się) na SAS.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 31, 2011, 19:49:56 »
Przyczytaj uważnie mój pierwszy post,a dowiesz się że właśnie służy on ku poborowi(rekrutacji)chętnych modderów.

Online Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 31, 2011, 19:58:33 »
Powodzenia panie Tomaszu.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 31, 2011, 20:00:49 »
Widzę, że jeden z tych trzech już się wypowiedział  :021:.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 31, 2011, 20:06:02 »
Po pierwsze temat służy rekrutacji kto jest chętny do pomocy niech pisze o swoje chęci udziału  :006:,po drugie panie Kelso pisz ze zrozumieniem co znaczy "widzę że jeden z tych trzech się już wypowiedział"?! a jak sam pan umie modyfikować to proszę się pochwalić.
PS:Głupie komentarze to rodzicom zostawcie jak was nie nauczyli,jak nie chcecie pomóc to nie piszcie! :006:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 31, 2011, 20:27:19 »
Nie mam wystarczająco wolnego czasu na granie, a cóż powiedzieć o radosnym domowym programowaniu... Jak tylko wygram w totka(*), to idę w open source, plus narzędzia i mody do Iła (tak, na początek do niego). Obiecuję!

(*) albo pójdę na emeryturę, ale ktoś tu w innym wątku twierdził, że na emeryturze to się ma mniej czasu niż wcześniej na swoje przyjemnostki!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 31, 2011, 20:34:12 »
Panie Tomaszu jak by pan uważniej śledził to forum to naprawdę by pan wiedział że osób potrafiących
coś zdziałać na tym forum  w tym temacie jest tyle co podał pan Kelso.
Bynajmniej nie chodzi tu o obrażanie pana osoby ale takie są fakty!
Więc niech się pan nie spina bo niema o co i samemu proszę przemyśleć własne komentarze.
Bez urazy pozdrawiam i powodzenia  :001: .
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 31, 2011, 20:40:57 »
Teraz się wypowie "drugi z trzech",jak Ci zapewne wiadomo pomysł zrobienia moda w temacie I WŚ przewija sie od czasu kiedy modowanie stało się faktem,wielu już było chętnych z zapałem ale życie szybko zweryfikowało te plany.Zobacz na stronce SAS czy AAS (ta już prawie zdechła) ile projektów w temacie WWI tam już było rozpoczętych a ile zostało ukończonych.Słynny "Canvas Knights" z byłego już AAA obecne AAS to najlepszy przykład,szumnie rozpoczęty i jak zwykle nic z tego nie wyszło (faktem jest że się później okazało że całe to "CK" to była zwykła ściema mająca na celu wyłudzanie od ludzi kasy "dotacje na forum" i przeznacznie ich na prywatne potrzeby przez kolesia który zarządzał tą stronką).Nawet taka duża grupa moderów jaka jest na SAS nie była wstanie zrobić tego co Ty zamierzasz,a istnieje już parę lat.Mod jaki zamierzasz stworzyć to biorąc pod uwagę co chcesz tam mieć to praktycznie nowa gra na enginie il2,praca na lata.Nie to żebym Cię zniechęcal ale z własnego doświadczenia wiem ile pracy to wymaga.Osoby które miały by to robić muszą już być obeznane z silnikiem gry il2,a nie na zasadzie "ja chce zrobić moda XYZ ale nie mam zielonego pojęcia jak,niech mi ktoś pomoże" a potem jak się taka osoba dowiaduje ile czasu trwa zaznajomienie z enginem to zapał pryska jak bańka mydlana.

Online Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 31, 2011, 20:51:03 »
Więc niech się pan nie spina bo niema o co i samemu proszę przemyśleć własne komentarze.
I proszę nie donosić bo to nie ładnie.

Luger może obrócić się przeciw pańskiej osobie.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 31, 2011, 20:52:22 »
Po pierwsze temat służy rekrutacji kto jest chętny do pomocy niech pisze o swoje chęci udziału  :006:,po drugie panie Kelso pisz ze zrozumieniem co znaczy "widzę że jeden z tych trzech się już wypowiedział"?! a jak sam pan umie modyfikować to proszę się pochwalić.
PS:Głupie komentarze to rodzicom zostawcie jak was nie nauczyli,jak nie chcecie pomóc to nie piszcie! :006:

Po pierwsze to trochę kultury by się Panu przydało. Ciekawi mnie tez Twój wiek ? Bo takie pisanie przypomina mi rozkapryszonego 10-cio latka, znudziło mi się granie na kompie więc zrobię sobie własną grę, szukam kogoś do pomocy bo pojęcia o tym nie mam. Ja zajmuję się grafiką 3D zawodowo i wiem ile czasu zajmuje zrobienie DOBREGO modelu samolotu, czołgu czy innego ustrojstwa... Nie mówiąc o tym, że trzeba było by przygotować także FM dla latadeł.
Jeżeli ktoś taki jak Ranwers tłumaczy, że nic z tego nie będzie to znaczy, że ma rację i nie dyskutuj z nim :118:

W dodatku masz w planie przygotować 40 mam MP, życzę sukcesów.

« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 31, 2011, 21:22:34 »
Biorąc pod uwagę te (4 gb wymogów grafiki na szturmovika)...to naprawdę strasznie długo to nie jest "Rise of flight".