Piorun,
działasz coś w temacie? Mam małą listę błędów i "życzeń" które prześlę na PW. Zakładam, że projekt żyje i będę mógł korzystać z narzędzia dla AF, które nadal jest nadzieją na stworzenie polskich klimatów a Falconie.
W wolnym czasie pracuję nad podłożem w mapie Polski. Zacząłem od Krzesin i okolic. Są pewne problemy z synchronizacją i koordynatorami terenu, na dzień dzisiejszy margines błędu wynosi około 200/300 metrów co można uznać za sukces jak na warunki Falcona.
Żeby nie zbaczać z tematu.. Robię nową mapę Polski gdzie koniecznym będzie ustawianie obiektów a tutaj problem stanowi brak odpowiednich narzędzi kompatybilnych z AF. Edytor może załatwić sprawę i stać się podstawowych narzędziem do modyfikacji teatrów. Dlatego nie tworzę nowego wątku, bo wszystko zależy od Twojej aplikacji.
Teren jest w fazie testów, już teraz mogę powiedzieć, że wpływ na FPS jest prawie zerowy

, wstępnie (beta) Poznań wygląda tak:
Gdzieś nad EPKS:

EPPO- Poznań Ławica. To lotnisko będzie w bazie teatru.

Nadmiar koloru zielonego wynika z dostosowania tekstur do oryginalnej palety Falcona. Wszystko zmieni się, kiedy skończę modyfikować wszystkie masowe tekstury.
Co do pomysłu EGHI na temat stworzenia Polski do Falcona, myślę że spokojnie znajdą się osoby chętne do rozbudowania tego projektu, w zasadzie istotnym było by stworzenie kilku baz oraz poligonów gdzie efy latają.
Jeśli są takie osoby, to ja zapraszam do współpracy.
Pytanie do Flakera- na jakich bazach skupić uwagę? Krzesiny są podstawą, myślę dodać Powidz, Słupsk, Dęblin na początek. Warszawa Okęcie czy Balice też będzie w późniejszym terminie.
Tworząc Polskę w realiach Falcona należało by też zastanowić się nad jakimś skryptem generującym ruch cywilny, bo jednak to jest esencja takich lotów w Polskich realiach.
Myślę, że to będzie możliwe w edytorze Pioruna, należy też uwzględnić typ maszyn cywilnych np. stworzyć nowe modele AI. Jest to możliwe dzięki Pluginowi 3DS:
http://www.zen20633.zen.co.uk/d/index.htmlTo nie moja bajka na tą chwilę, ale może ktoś pokusi się o stworzenie np. Boeinga czy Airbasa ?

Piorun,
Jedno małe pytanie na gorąco i kończę...Jeśli modyfikuję pliki theater.MAP i theater.mea ma to wpływ na działanie edytora? A raczej na brak działania?