Autor Wątek: Patch 1.021 / Spad VII / Wyprzedaż  (Przeczytany 8644 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
Odp: Patch 1.021 / Spad VII / Wyprzedaż
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 23, 2011, 19:49:24 »
To akurat wiem ..

Marzy mi się jednak front coś na kształt iłkowego...
Konkretne misje (a teraz rozpoznanie czy korekta ognia mają w końcu sens) niszczenie wrogich i osłona własnych samolotów rozpoznawczych i bombowych,. Jakieś statystyki dla pojedynczych pilotów jak i dla całych dywizjonów. Punkty za misje ale i za przeżycia misji itd itd

Spada pewnie kupię choć nie miałem takiego zamiaru bo ostatnio na XIII bardzo mi się dobrze lata... Ciekawe na ile będzie zwrotniejszy od XIII.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 25, 2011, 14:45:00 »
Jednak się skusiłem, dam im zarobić na 1.021, bo tak traktuję zakup spadziocha :-)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 29, 2011, 14:07:04 »
Dopiero teraz zauważyłem ten temat... Wakacje! Spada nie kupię, ten co jest mi wystarczy, ale zmiany w patchu dotyczące wydajności są mile widziane! Inna sprawa, że ktoś napisał, że preorder miał być krótki, tydzień, a już trochę czasu minęło. Ale cóż - wakacje ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 29, 2011, 16:09:26 »
Jason napisał jedynie chyba, ze userzy nie będą musieli czekać aż tyle co w przypadku wcześniejszych zamówień (czasami czekaliśmy ponad miesiąc). Wydaje mi się, że update będzie w ten piątek, bo wyraźnie wspominali o początku września.
Zmiany wydajnościowe skierowane będą raczej do obsługi serwerów RoF, co też jest dobrą nowiną. Oprócz tego twórcy mieli poprawić obsługę gry w konfiguracji Windows 7 - Core2 Duo, która niejednokrotnie szwankowała.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 31, 2011, 15:26:10 »
Ot, siurpryza.
Skin paczki nr 8.
Field mod dla Spada nr 7 za 3.5 prezydenta.
I patch 1.021 do pobrania od kilku minut.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Września 01, 2011, 11:18:19 »
Ogólnie ujmując u mnie (nie zmieniłem ustawień grafy) zaczęło mocno klatkować i przycinać. A miało być tak pięknie :-)

« Odpowiedź #21 dnia: Września 01, 2011, 11:36:10 »
Nie tylko u Ciebie. Ogólnie coś skopali z suportem ATI. Poza tym wątek o wydaniu patcha jest już u nich na forum zamknięty - po ośmiu stronach uwag o klatkowaniu lub podniecania się jaki SPAD 7 jest genialny.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Września 01, 2011, 11:47:52 »
Definitywnie jest coś nie tak, wyłączyłem cały post effects, użycie pamięci gfx spadło do 77%, grafa znacznie gorsza, a tnie okropnie. To nie jest klatkowanie związane z małą ilością fps ale przycięcia, efekt podobny do - kiedyś powszechnego - efektu przycięć w grach podczas gdy komp coś doczytywał z hdd.
Tak więc czekamy na hotfixa. A spadzioch chyba będzie popularny... wersja 150hp lata za joyem jak po przysłowiowym sznurku :-).

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #23 dnia: Września 01, 2011, 13:20:24 »
Panowie,
spróbujcie zmniejszyć "shaders quality" z maximum (o ile tak macie) na high

U siebie nie zauważyłem żadnych problemów wydajnościowych. Powiem więcej - mikro przycinki miałem na wersji open beta. Zgłaszałem, ale chyba zignorowali. Natomiast po pobraniu patcha, wszystko pracuje OK. Z tym, że latam raczej na średnich ustawieniach, bo preferuję płynność.

i5 760 2,67, ATI 5850, 4GB Ram ddr3, win7 64bit

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #24 dnia: Września 01, 2011, 13:33:52 »
Mimo, że mam nvidię a problem dotyczy bardziej ATI, też u siebie zauważyłem przycięcia w momentach, kiedy fps spada poniżej ustawionego limitu. Sytuację poprawiło nieco zmniejszenie limitu fps z 60 do 50.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Września 01, 2011, 13:41:43 »
Niestety, ustawienia

Tnie i to tak samo jak przy wyższych. Karta 6850 stery 11.8. Win 7 64b, q9550@3.7, 4gb.
Rzecz w tym, że to nie spadek fpsów, który regularnie zauważam z putha na putha, tylko cięcie, skokowość, freezowanie... czy jak to inaczej nazwać :-) Wcześniej tego nie miałem.
Dla mnie w tym momencie gra jest niegrywalna i to na niskich ustawieniach.... :(

Tako rzecze,
Zaratustra

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #26 dnia: Września 01, 2011, 13:49:00 »
Ustaw FPS limiter na 30 lub 50, tak jak pisałem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #27 dnia: Września 01, 2011, 14:40:14 »
Co prawda ATI 5650 to nie wymiatacz, ale przy video memory usage 16% wciąż mam przycięcia. Na forum 1.Pułku chłopaki zastanawiają się w czym będą latać w razie upadku kolejnego wczesnookresowego sima. Chyba coś w tym jest.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Września 01, 2011, 15:11:56 »
Bez przesady. Nie ma co podnosić pierdolamento z powodu sytuacji, która trwa 2 dni :-) Problem nie jest marginalny i chyba nikt nie będzie udawał, że go nie ma. A nawet jakby tak zostało, to będzie +- tak jak w klodzie :-))).

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #29 dnia: Września 01, 2011, 17:09:24 »
Och a już mnie strach za jaja złapał że mi się komputer zawirusował, che che a u was też te przyciachy :)

P.S. Podobają mi się zmiany w karierze - drobne ale w bardzo dobrym kierunku...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952