Autor Wątek: Patch 1.021 / Spad VII / Wyprzedaż  (Przeczytany 8661 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Patch 1.021 / Spad VII / Wyprzedaż
« Odpowiedź #45 dnia: Września 24, 2011, 09:58:49 »
Może niedługo zaczną nazwy samolotów w przedsprzedaży umieszczać....
777 Studios jak do tej pory nie zawiedli z wydaniami nowych maszyn, więc czemu nie ? Jakoś nikomu nie przeszkadzają pre-ordery nieukończonych gier, czy DLC.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #46 dnia: Września 24, 2011, 17:22:30 »
Ten cytat z Wiki to bzdura, lol. Owszem, sześć leciało, sześć spadło, ale w walce z sześcioma maszynami z Jasta 11. Robi to lekką różnicę. Samolot doczekał się zestawu poprawek na przełomie 1916 i 1917 roku - powiększono mu m.in. statecznik poziomy. Wcześniejsza wersja sprawiała problemy przy lądowaniach, zdarzało się, że maszyna ryła nosem w ziemię, gdy podchodziła pod zbyt dużym kątem. Wtedy silnik wybudowywał się i wchodził w zbiornik paliwa, po czym następował pożar. Nic dziwnego, że bodajże 53 dywizjon, który otrzymał R.E.8, zamienił je na B.E.2c, ponieważ były one bardziej przewidywalne.
Po wspomnianych poprawkach, maszyna stała się standardowym, wielozadaniowym samolotem RFC, wykorzystywanym praktycznie do końca wojny.

Zgadzam się z Sunem, maszyny to dla nich źródło kasy, by opłacić cały zespół. Na razie nie zawiedli. R.E.8 będzie pewnie trochę przesunięty w czasie, ze względu na 1.021b. Nie doszukiwałbym się tu teorii spiskowych. Przedsprzedaż SPAD 7 trwała rzeczywiście bardzo krótko, bo raptem tydzień. Ponieważ wyszło im, że taki pre-sale generuje najwięcej zysków, to go wydłużyli. Mam tylko cichą nadzieję, że nie będzie aż tak długi jak w przypadku np. Gotha, gdzie czekaliśmy miesiąc, czy półtora.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #47 dnia: Września 24, 2011, 19:14:16 »
Dobra zgłaszam samokrytykę.

Już zacząłem czytać: "Profile 085 - The R.E.8".

Mam pretensję do 777 tylko o to że nic nie robią z ziemią a oprócz samolotów mogli by od czasu do czasu zaproponować coś nowego na ziemi...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #48 dnia: Września 24, 2011, 19:43:32 »
To prawda. Bardzo przydałyby się jakieś wozy taborowe, zaprzęgi artyleryjskie, czy nawet kolumny piechoty. Szczególnie, że w kolejce jest przecież Halberstadt Cl.II, który uzbrojony był głównie w granaty, czy pociski moździerzowe.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Października 01, 2011, 11:09:29 »
A tak przy okazji, to u mnie 1.021b rozwiązał sprawę cięcia. Teraz znowu mogę latać pełną przepustnicą :-)