Autor Wątek: Błąd w DCS: A-10C podczas gry MP: "integrity check failed"  (Przeczytany 3316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Błąd w DCS: A-10C podczas gry MP: "integrity check failed"
« dnia: Sierpnia 25, 2011, 19:57:33 »
Gdy podłączam się do serwera w MP wyskakuje okienko z błędem "integrity check failed", co mam z tym zrobić? (szukałem na innych forach, ale wszędzie pisze że to występuje przy patchowaniu DCSa a ja nie instalowałem żadnego patcha tylko pełną instalkę 1.0.9) błąd zaczął występować dopiero dzisiaj, wcześniej nigdy nie miałem takiego problemu. Oczywiście kopia jest legalna.

poko24

• Gość
Odp: Błąd w DCS: A-10C podczas gry MP: "integrity check failed"
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 26, 2011, 10:40:34 »
A zmieniłeś jakieś pliki, grzebałeś w plikach cfg lub lua, zainstalowałeś jakieś mody czy coś? Taki komunikat wyskakuje tylko wtedy, gdy pewne ważne pliki w twojej instalce różnią się od oryginalnych.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 26, 2011, 10:58:09 »
Ewentualnie dysk się sypie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 26, 2011, 14:24:27 »
Mam tylko nowe tekstury kokpitu, dźwięki i chyba zmieniałem parametry broni. Może to przez tą broń?

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 26, 2011, 14:28:29 »
Nie może a na pewno. Co to by była za rozgrywka online gdyby każdy przerabiał sobie broń jak mu się podoba. Po to właśnie jest integrity check żeby nie cheatować.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 26, 2011, 14:36:51 »
Nie cheatować? Chyba chłopaki z ED nie rozumieją, że symulator lotu to nie FPS.
Mi nie chodzi o czitowanie, tylko o realizm, więc zmieniłem parametry tak, aby CBU97 mogło łatwiej zniszczyć czołg, bo w "standardzie" nie jest to możliwe w przeciwieństwie do rzeczywistego CBU97.

A na cziterów jest jeszcze inny bat:

Czyli menadżer serwera dla DCS:A10C i Black Shark chyba też.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 26, 2011, 14:40:45 »
No i dlatego wyskakuje błąd. Pliki broni są zabezpieczone przed cheaterami. Gdyby nie było takiego zabezpieczenia, niektórzy lataliby z bombami nuklernymi na serwerach. CBU się zmienią od następnego patcha - będzie bardziej realistycznie.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 26, 2011, 14:52:45 »
Mi nie chodzi o czitowanie, tylko o realizm.

Aha, gdyby tak każdy mógł modyfikować grę według swojego poczucia realizmu, a potem grać online.... :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 26, 2011, 15:18:24 »
Mi nie chodzi o czitowanie, tylko o realizm, więc zmieniłem parametry tak, aby CBU97 mogło łatwiej zniszczyć czołg[...]

Chodzi przede wszystkich o to żeby w grze MP wszyscy latali na równych zasadach - jakiekolwiek by one nie były. Dopiero by było jakby każdy się dobierał do DCSa i - jak napisał some1, wesoło go sobie zmieniał według własnego "realizmu" :121: 

poko24

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 26, 2011, 15:22:29 »
A na cziterów jest jeszcze inny bat:

<BAN>

Po co ban? Lepsza od leczenia jest profilaktyka, czyli właśnie "integrity check".

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 26, 2011, 19:00:56 »
Chodzi przede wszystkich o to żeby w grze MP wszyscy latali na równych zasadach
Już pisałem, że DCS to nie FPS, nie ma tutaj walki head to head a graczom nie chodzi tylko o to, aby jak najwięcej zatłuc.

Po co ban? Lepsza od leczenia jest profilaktyka, czyli właśnie "integrity check".
Tylko ta "profilaktyka" nie pomoże w usunięciu prawdziwych cziterów, nie tylko dlatego, że to nie FPS i nie ma prawdziwych cziterów, ale róznież dlatego, że prawdziwy cziter jest nie do pokonania nawet przez admina i jego ulubionego bohatera, czyli servmana  :002:
Tylko bana na MAC cieżej obejść, niż wbudowane w program zabezpieczenia.
Więc ta "profilaktyka" wcale nie szkodzi prawdziwym cziterom, tylko tym, co chcą wprowadzić trochę więcej reralizmu.

<BAN>
Nie chodziło mi tylko o BANa, ale i o inne możliwości serverman'a.

Dla wyjaśnienia niejasności: serverman to nie admin, tylko program umożliwiający zarządzanie serwerem. Można go pobrać na lockonfiles.com

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 26, 2011, 19:45:55 »
Już pisałem, że DCS to nie FPS, nie ma tutaj walki head to head a graczom nie chodzi tylko o to, aby jak najwięcej zatłuc.

Ale każdy na serwerze chce sobie postrzelać do celów i jakieś tam punkciki zarobić, a nie żeby jakiś chiter mu sprzątał cele szybko i dużo, bo po co tylko latać, to nie FSX. Dlatego bardzo dobrze, że tak się dzieje.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 26, 2011, 21:35:16 »
Postrzelać, ale razem z innymi, w grupie, nie samemu jak cziterzy. A lepsze uzbrojenie nie gwarantuje wcale zarżnięcia wszystkiego co się rusza ;)
A jeśli ktoś widzi czitera to się cieszy, że nie musi wiać przed SAMami albo czekać na SEADa i że może sobie postrzelać z działka, bo nie ma AAA.

Tak wogóle dalsza dyskusja chyba nie ma sensu, bo my wszyscy spieramy się, czy DCS to dalej symulator lotu A10C, czy może charakterem przypomina FPSa, albo FSXa  :118:
Każdy ma swoje zdanie na temat cziterów, bo każdy cziter czituje inaczej (może w FPSach nie do końca), ale warto się zastanowić, czy wogóle przy DCSie znalazł by się jakiś cziter, a jak już, to pewnie raz na ruski rok a już napewno nie na zabezpieczonym hasłem serwerze do którego ma dostęp tylko garstka znanych adminowi osób (serwery z hasłem to około połowa wszystkich serwerów, nie są wcale mniej popularne niż otwarte serwery)? Świadczy o tym brak programów hacków do DCSa.