Ankieta

Jaką mapę wykorzystać do misji "letnich" nad w okolicy Warszawy?

Stalingrad
4 (80%)
Kijów
0 (0%)
Iassy
0 (0%)
East Asia
1 (20%)
Inną (napisz jaką)
0 (0%)

Głosów w sumie: 5

Autor Wątek: Potrzebna pomoc przy kampanii opartej na szlaku bojowym 1 PLM "Warszawa".  (Przeczytany 5633 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Potrzebna pomoc przy kampanii opartej na szlaku bojowym 1 PLM "Warszawa".
« Odpowiedź #15 dnia: Września 02, 2011, 15:01:26 »
Acha, jeszcze spójrz na mapę Besarabii.
Jassy (Iasi) mogłaby grać Warszawę, bo płynie przez nie jakaś duża rzeka, która zakolem na południowy wschód wpada do Prutu. To trochę przypomina zakole Wisły w rejonie Warszawy.

« Odpowiedź #16 dnia: Września 02, 2011, 19:26:36 »
@ RazorBlade: Bardzo chętnie wykorzystam wszystkie materiały do jakich tylko będę mógł się dostać.

Niestety nie dorwałem nigdzie biografii Chromego, tudzież żadnej z wymienionych pozycji - biblioteki rejonowe widać gorzej zaopatrzone sprawdzę za parę dni w starym liceum może tam coś będzie. Co do mapki to dzięki za propozycje Stachu, ale - Morze Czarne, cholernie blisko morza ta W-wa  :002: . Są trochę za małe, no chyba, że Odessa, ale Warszawa nad Morzem  :021: To bardzo szeroka by ta Wisła musiała być. Kijów... pociągające, ale wykorzystałem do trzech ostatnich "treningowych" i nie chciałbym się zbyt często powtarzać. Pasuje mi ten Stalingrad, ale nad Wołgą małą lasów, a i teren płaski jak... bardzo płaski. Jeśli idzie o zimę to Eastern Front (mapa) będzie dobra, i tam będzie południowa część przyczółka  :004: pechowo jakiś cwaniak wrzucił ją do DBW tylko w wersji zimowej. Myślę o letniej/jesiennej. 

« Odpowiedź #17 dnia: Września 09, 2011, 20:40:31 »
W posiadanie "Szachownic nad Berlinem"  wejdziesz bez problemu na Allegro.
We'll come in low, out of the rising sun, and about a mile out, we'll put on the music...

« Odpowiedź #18 dnia: Września 30, 2011, 09:17:03 »
Uwaga! - Na Aviaskins jakiś obywatel WNP pochwalił się, że" robi mapę Polszy", niestety nie powiedział jak bardzo jest zaawansowany, ale może warto sprawdzić lub nawiazać z nim kontakt?

Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

« Odpowiedź #20 dnia: Października 14, 2011, 14:07:32 »
Proboszczu, można prosić o jakiś link?

« Odpowiedź #21 dnia: Października 14, 2011, 14:26:10 »
Czesiu:
link do Aviaskin     http://forum.aviaskins.com/index.php
oraz    http://forum.aviaskins.com/showthread.php?t=1386
 znajomość rosyjskiego - niezbędna
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

« Odpowiedź #22 dnia: Października 16, 2011, 19:09:17 »
Rzadko ostatnio bywam tutaj , więc nie mogłem odpowiedzieć- przepraszam. Poza tym oprócz Chromego może warto zjrzeć do Medard Konieczny " Jaki startują o świcie" ? Z zabytkowej literatury poleciłbym jeszcze "Spod znaku szachownicy" Sławinskiego. Korzystałem z tego rozliczając zwycięstwa 1PLM dość dawno temu...