Autor Wątek: Profile uzbrojenia  (Przeczytany 5537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: Profile uzbrojenia
« Odpowiedź #15 dnia: Października 05, 2011, 21:44:33 »
Rozumiem, że jeśli ustawię tylny na kontaktowy (bezwładnościowy) a przedni na zbliżeniowy to będę mógł latwo przełączać pomiędzy nimi przez zmianę ustawień NOSE i TAIL.
I czy mogę zrobić ww rzecz z MK82LDGP (bo pisało, że w DCS tylko w MK82AIR zaimplementowane jest przełączanie NOSE/TAIL a w MK82LDGP zmiana ustawienia NOSE/TAIL w profilu nic nie zmienia)? Oczywiście chodzi mi o wersję 1.0.0.9.

Offline zartekB

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Października 11, 2011, 11:01:27 »
Tak będzie, ale do tego przy ustawieniu w profilu na NOSE MK-82AIR spadnie bez spadochronu hamującego i przy TAIL ze spadochronikiem.
Do zaprogramowania bomb na użycie spadochronu lub bez a do tego jeszcze z różnymi zapalnikami musisz w INV wybrać PLT OPT1 i 2 rządane zapalniki (np. DSU i FMU) a potem utworzyć 3 profile.
Przykładowo:
1. NOSE AIR - fuze NOSE (bez spadochronu i zapalnik DSU)
2. TAIL AIR - fuze N/T (ze spadochronem i zapalnik DSU)
3. TAIL IMP - fuze TAIL (ze spadochronem i zapalnik FMU)
Na chwilę obecną nie wiem jak dodać jeszcze profil gdzie Mark spadnie bez spadochronu i z zapalnikiem FMU BEZ grzebania w INVENTORY. Może ktoś ma jakiś pomysł?
Co do MK-82LDGP to w INV można wprowadzać zmiany dla zapalników ale czy ma to wpływ na inicjowanie wybuchów to nie mam zielonego pojęcia.
"Spadochroniarz musi być na tyle mądry żeby zrozumieć zasadę działania spadochronu. I na tyle głupi żeby ją wypróbować..."

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 29, 2011, 13:32:38 »
Czy inne bomby (np. gbu12, gbu31) mają możliwość użycia zapalnika zbliżeniowego?
Ktoś posiada listę wszystkich typów zapalników dla bomb przenoszonych przez prosiaka?
Czy bomby CBU zadziałają prawidłowo bez zapalnika FMU (zbliżeniowego)?
Jak wygląda sprawa z zapalnikami do rakiet niekierowanych w A10C? Bo w Falconie była opcja wybrania zapalnika dla NPRów.
Czy zmiana typu flary LUU w inventory zmieni typ przenoszonych flar?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 29, 2011, 13:47:42 »
Bomby kierowane laserem mają wyłącznie zapalnik tylny, w gnieździe zapalnika przedniego montowany jest zespół kierowania.

To może Ciebie zainteresować:
http://www.globalsecurity.org/military/library/policy/navy/nrtc/14313_ch1.pdf