Autor Wątek: DCS: Black Shark 2.0  (Przeczytany 26995 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
DCS: Black Shark 2.0
« dnia: Października 08, 2011, 21:00:29 »
Jako, że nie znam rosyjskiego wspomogłem się wujkiem Google. Ta strona i dwie poprzednie:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ru&tl=en&u=http%3A%2F%2Fforums.eagle.ru%2Fshowthread.php%3Fp%3D1300687%23post1300687
Czy ja dobrze rozumiem, że patch dodający kompatybilnośc do Ka-50 to będzie nowa płatna wersja tej samej gry? Czy ktoś znający język mógłby to sprecyzować?

:008:

Odp: Black Shark 2.0?
« Odpowiedź #1 dnia: Października 12, 2011, 00:46:19 »
Albo translator źle działa albo ED upadło na głowę... Czyli za kompatybilność z A-10 oraz za kilka bajerów mam płacić jak za pełną grę? No to już chyba przesada... A potem się dziwią że nikt nie chce symulatorów kupować...

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 12, 2011, 01:49:07 »
"Interesująca" strategia. Powiedzcie, czy mi się wydaje, czy oni jakby ciągnęli na dno?

Zastanawia mnie też, na ile potrzebna jest Wam/nam ta kompatybilność z A-10. Co w takiej sytuacji z FC? Jednak FC3, czy Ka-50 straci kompatybilność z FC?
Patrząc szerzej, ciekawi mnie, jakie są długoterminowe plany tej firmy. Trochę prowokacyjnie, ale uważam, że to powoli przestaje wyglądać jak produkcja nowych symulatorów, a rozmach ma taki, jak tworzenie dodatkowych samolotów do FSX. Jeszcze bardziej prowokacyjnie: oni stają się tak coraz bardziej "symulacyjni", że zapomnieli jak się robi "gry", które są symulatorami.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Października 12, 2011, 09:49:08 »
Zgadzam się z Tobą Zefir, kompatybilnośc Ka-50 z A-10 dla mnie jest kompletnie bez sensu. Jeśli chcemy przygotować realistyczny scenariusz to ani coop, ani vs nie wchodzą w grę. Czyli będziemy latać misje niejako 'obok siebie'. A kompatybilność FC? Jeśli powyższa strategia jest prawdziwa, to wydadzą znów te same maszyny jako FC3, hehe.

Mam nadzieję, że coś tam jednak zgubiło się w tłumaczeniu, bo FC2 nie kupiłem, i BS2 (o ile takie coś wyjdzie) raczej też nie kupię.

« Odpowiedź #4 dnia: Października 12, 2011, 11:17:38 »
No to już chyba przesada... A potem się dziwią że nikt nie chce symulatorów kupować...
Oczywiście że przesada ale zrobili tak samo w przypadku FC2.0 więc podobne posunięcie mnie nie dziwi. Jeśli rzeczywiście będą sprzedawać ten upgrade to ja sobie to daruję, chyba że będzie kosztować mniej niż 10 Euro dla właścicieli obecnej wersji.

Symulatory nie schodzą jak ciepłe bułki bo są za skomplikowane i trudne a nie drogie.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Października 12, 2011, 11:36:57 »
Cóż, niestety nie wygląda to najlepiej.

Według mnie ED zapędziło się w kozi róg, zamiast przyjąć model: jedna platforma plus addony (jak w FS czy RoF), mają obecnie 3 niekompatybilne ze sobą symulatory na tym samym engine. Zapewne każdy z produktów w efekcie ma "trochę inny kod" i lokalne modyfikacje pod konkretne potrzeby, które utrudniają potem scalanie ulepszeń z innej gałęzi. Stąd taki problem z aktualizacją starszych gier z serii i dodatkowe koszty. Z jednej strony nie ma nic za darmo, z drugiej strony sami sobie utrudnili życie.

Mam wrażenie, mam nadzieję że błędne, iż nad ED krąży trochę czarnych chmur.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Października 12, 2011, 21:13:45 »
Nie lubię niespełnionych obietnic. Jeśli to prawda najwyżej nie kupię BS 2.0.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Października 12, 2011, 23:48:04 »
Gdyby to był normalny rynek, to tego typu polityka spokojnie mogłaby doprowadzić do upadku firmy, ale niestety w środowisku simów zawsze znajdzie się ktoś kto kupi, bo nie ma w czym przebierać.

Nie zgodzę się, że simy nie schodzą, bo są za skomplikowane i trudne. To bardziej kwestia marketingu i podejścia do klienta. Twórcy zakładają, że ich targetem jest nisza i nie robią nic, żeby ją poszerzyć, a jeśli robią, to zamiast naprawdę dobrych tutoriali, idą w stronę arcade, a tu wiadomo, za mały fun by przyciągnąć tych od Call of Duty, za mały realizm, by zadowolić entuzjastów.

« Odpowiedź #8 dnia: Października 13, 2011, 00:50:28 »
Tylko żeby za rok nie okazało się przy wydaniu nowej gry, że trzeba kupić A-10 2.0, FC 4, BS 3.0 żeby dało się z nową produkcją zagrać :008: Mam nadzieję że pójdą po rozum do głowy i zrobią o wiele tańszą wersję która do instalacji wymagała by normalnego BSa. Zresztą o ile dobrze pamiętam to kompatybilność A-10 i Ka-50 miała być od razu po premierze... A tu mija pół roku i cisza...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Października 13, 2011, 02:15:53 »
Cała ta kompatybilność nie jest za bardzo potrzebna, cieżko sobie to wyobrazić w multi. To co jest potrzebne to dalsze optymalizacje silnika i nowa maszyna do obralatani, ale coś mi się zdaje, że ED się miga.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Października 13, 2011, 02:26:58 »
Osobiście uważam, że bardziej potrzebna jest dynamiczna kampania. Jeśli ED byłoby w stanie opracować ten element, to pewnie sprzedaliby i FC3 i FC4... i wtedy nawet dużo większy poziom komplikacji maszyn nie byłby początkowo potrzebny.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Października 13, 2011, 09:53:32 »
Przecież ED wraz z wypuszczeniem BS-a jak dobrze pamiętam, obiecało, że upgrade silnika graf. będzie za darmo dla każdego modułu. Trochę dziwi obecna zmiana stanowiska w tej sprawie, aczkolwiek narazie nie jest oficjalnie to potwierdzone. Jeżeli jednak okaże się, że trzeba będzie płacić to ED nie ma co liczyć na moją "wize".

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Października 13, 2011, 10:12:04 »
Faktycznie, dziwna sprawa, obiecanki cacanki, a po wyborach proszę ;). No chyba, że nowy BS2 będzie w jakiejś symbolicznej cenie dla posiadaczy starego tytułu, za 10$ maks. W sumie to wychodzi na to, że będzie dokładnie to samo co jest + nowy engine graficzny (czyli fiuczersy z A10) + multi i tyle. Reszta bez zmian.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Października 26, 2011, 12:03:10 »
10$ to wcale nie jest symboliczna cena, to paczka szlugów i mały gin lubuski. Poza tym jaki jest sens płacenia drugi raz za to samo, tylko że z większymi wymaganiami sprzętowymi?

Nie podoba mi się ta postawa ED ostatnio, zwłaszcza, że ani nic nie potwierdzają, ani nie zaprzeczają. Olali FC 2.0, a za patcha do BS chcą rzekomo hajsu. Ten wózeczek jedzie nie w tę stronę, w którą powinien. Jeśli tak dalej pójdzie, to nawet jakby zrobili study-sim Łosia, to i na mój hajs mogą przestać liczyć.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Października 26, 2011, 13:20:18 »
Wszystkie posty na ED w wersji Eng. dotyczące pytań o cenę i czy wogóle BS będzie płatny są kasowane.