Autor Wątek: ROF zawiesza się.  (Przeczytany 2676 razy)

ROF zawiesza się.
« dnia: Października 18, 2011, 07:23:26 »
Czy Wam też się ROF czasem zawiesza? Nie zaglądałem do niego parę miesięcy.
Wczoraj po zakupie kilku maszynek próbowałem polatać w trybie kariery i kilka razy wywaliło mnie do windowsa.
Czy to najnowszy patch coś namieszał, czy u mnie jest coś do d...? Wcześniej raczej nie miałem z nim problemów i w porównaniu do A-10 był oazą stabilności.
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 07:35:40 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: ROF zawiesza się.
« Odpowiedź #1 dnia: Października 18, 2011, 07:35:52 »
Nie, nie zawiesza się. Poza tym nie ma to jak szczegółowy opis problemu :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2 dnia: Października 18, 2011, 07:44:45 »
Tak, zawiesza się. CTD to znany problem z RoFem. Na ich forum jest nawet ankieta na ten temat. O tutaj -> http://riseofflight.com/Forum/viewtopic.php?f=301&t=24244 Zdaje się, że niektórym pomogło przeinstalowanie sterowników karty graficznej, inni zmniejszali ustawienia cieni. Poszukaj, na tamtym forum uzyskasz szczegółowe informacje.

S!
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

« Odpowiedź #3 dnia: Października 18, 2011, 09:29:12 »
Przepraszam KosiMazaki za zbyt ogólnikowe podejście do tematu. Faktycznie mogłem bardziej się wysilić.
A więc:
Nie latam jeszcze w multi, bo zbyt cienkim woźnicą jeszcze jestem.
CTD zdarza mi się w trybie kariery, podczas lotu w różnych momentach, więc natężenie walk chyba nie ma tu nic do rzeczy (raz wracałem już na lotnisko).
Średnio 1/3 misji udaje mi się zakończyć bez problemu.
W ustawieniach raczej nic nie grzebałem od kilku miesięcy (wtedy się nie wieszało). Suwaki nie są ustawione do oporu na max, wolę więcej FPS niż wodotryski i kwiatuszki.
Sprzętowo tez się nic nie zmieniło, czyli: AMD PhenomII 1100, 8GB Ram, Nvidia 460, Win7 64 bit.
Nie wiem co jeszcze napisać żeby lepiej naświetlić problem.

Dzięki BeePee za dobre chęci ale jak napisałem: nie latam w multi.

« Odpowiedź #4 dnia: Października 18, 2011, 10:01:51 »
Jedyne co Ci jeszcze mogę podpowiedzieć: spróbuj zmniejszyć tekstury na medium lub ustawienia cieni o jedno "oczko" niżej. Jak to nie pomoże, możesz spróbować zainstalować sterowniki do grafy - 285.38. Sam na nich latam i nie dość, że problemy ze stabilnością właściwie u mnie nie występują to jeszcze mam wyraźnie zauważalny wzrost FPS.

Zauważyłem, że pisałeś, że nie latasz w mp  :) Rozwiązania, które opisuję tyczą się obu trybów. Powodzenia.

S!
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

« Odpowiedź #5 dnia: Października 18, 2011, 12:03:17 »
Dzięki, sprawdzę. Mam nadzieję że pomoże.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 20, 2011, 13:44:54 »
Kurczę, ja zaś inny mam problem z RoF, a mianowicie gdy lecę, to po jakimś czasie obraz się zamraża, później robi się czarny, trwa to kilka sekund i znów się pojawia.
Tak ze trzy razy i zwiesza się na amen z czarnym ekranem, że trzeba użyć Alt+Ctrl+Dlt.
Mój sprzęt, to Q8400 podkręcony do 3.4 Ghz i jest to dobrze zrobione, bo przy teście obciążeniowym komp hulał ponad godzinę jak złoto.
Grafika: Asus GTX460 OC, sterowniki najnowsze
Ram: 8Gb
Muszę przyznać, że gdy miałem Radeona 4850, to takie anomalia nie występowały.
Tylko przy tym tytule się mi tak dzieje. Reszta programów bez zarzutu :008:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 20, 2011, 14:15:17 »
Brzmi jak awaria sterownika grafiki, najczęściej występuje przy zbyt dużym podkręceniu karty graficznej. Po zminimalizowaniu do pulpitu po takiej awarii powinieneś zobaczyć komunikat systemowy w tray'u.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 20, 2011, 15:27:58 »
A to OC na karcie fabryczne, czy samemu kręcone? Mnie to wygląda jakby karta się przegrzewała.

« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 20, 2011, 15:40:53 »
Fabryczne, grafy nie podkręcałem.