-TGP nie tylko ostrzejszy, ale również działa w nim poprawnie regulacja kontrastu, bo w 1.1.0.9 działała tak samo jak regulacja jasności. Niestety automatycznej kontroli kontrastu nadal brak, chociaż pewnie nikomu nie jest potrzebna

-TGP przestaje śledzić cel jeśli jest on za przeszkodą.
-Kilka dodatkowych drobiazgów wyświetla się na TGP i chyba też na HUDzie.
-Lampka GUN READY działa prawidłowo i pali się tylko kiedy ryj faktycznie może strzelać.
-Nowe dźwięki między innymi działka, silników, zamykania owiewki, broni, eksplozji i nowe efekty dźwiękowe przy komunikacji (szumy na końcu wiadomości) głos wingmana też się lekko zmienił.
-Pojazdy, gdy są w ruchu włączają olejowy generator dymu i zostawiają za sobą dym, ciężej jest teraz je znaleźć przy pomocy TGP, ale łatwiej wzrokowo.
-MWS generuje więcej fałszywych alarmów, niż w 1.1.0.9, chyba tyle samo co w 1.1.0.8.
-Ponoć niektóre budynki ciężej jest zniszczyć.
-Ten gorący temat, czyli CBU105 i CBU97 z nowymi animacjami, nową fizyką (wymodelowano poprawnie naprowadzanie hockey pucków), niestety czasami zdarzają się crashe.
-Nowe crashe UserInterface.dll
-Ponoć dodano nowego AWACSa
-Regulacja jasności lampek AOAI oraz tankowania w powietrzu.
-Atrybut visible przy opcjach JTACa w ME.
-Działające oststnie pokrętło wyboru (00, 25, 50, 75) w radiu VHF AM (powinno dać się słuchać radia mayak koło miasta maykop

).
-Ponoć przy krótkim naciśnięciu spustu bomby JDAM i WCMD nie zawisną na pylonie jak bombki na choince

-Natychmiastowa zmiana FOVa dla MAVów, brak płynnego przybliżenia.
-Nowy znaczek na TAD (taki biały kopnięty kwadrat, czyli równoramienny romb) nie wiem co oznacza, ale ma to jakiś związek z datalinkiem.
PS. Dla mnie najbardziej oczekiwane były usprawnienia CBU105/CBU97 (szczególnie fizyka), czekałem też na LAU61 rodem z A10A w LO, ale nie dali nieststy. Mile zaskoczył mnie usprawniony FLIR w TGP. AI też nie usprawnili, nadal wywala MAVy na cieżarówki i leci z działkiem na BMP2, a obsługa naziemna nie dostała klocków pod koła.
Jest kilka błędów *(WINGMEN) w mission editor ale to literówki.
Jakie literówki?? Teraz kobiety również mogą latać!
najbardziej oczekiwanym przeze mnie było w końcu wyeliminowanie "zacinek" doczytu z HDD.
ALe za to doszedł crash UserInterface.dll w MP.