Jestem po wstępnych testach FT w BMS4. Wrażenia są niesamowite, ale wykorzystanie FT w BMS4 musi być przemyślane. Z tym są związane przypisania klawiszy w Cougarze jakie funkcja oraz który przycisk. Co z pozostałymi widokami, kiedy stosować FT. Będę to robił testując symulator.
Na pewno umieszczę funkcję Tracking Center w TG1 (drążek) z S3 jako toggle z "widokiem 2D". Teraz mam na TG1 oraz S3 funkcje widok 2D oraz 3D. Zastanawiam się gdzie umieszczę Tracking Pause może w DMS także z S3.
Jest jedna zasadnicza różnica w stosowaniu funkcji Tracking Pause dla wirtualnych pilotów posiadających fizyczny kokpit. Jeśli nie mamy fizycznego kokpitu to ta funkcja jest niezbędna przy klikaniu przycisków, przełączników na panelach. Dla posiadaczy fizycznego kokpitu ta funkcja nie jest potrzebna, ponieważ mogę a raczej muszę przejść na widok 2D po to aby wykonać manipulacje na fizycznych panelach. Tak myślę, że ta funkcja jest alternatywą w moim przypadku.
1.Zauważyłem w FT dziwne zjawisko. Zrobiłem nowy profil nazwany BMS4 i go zapisałem. Uruchamiam FT z tym profilem. Kończę program FT i mam zawsze profil Falcon4OF&RV. Czy mogę to zmienić?
2.Następne pytanie dotyczy ustawień w BMS4. Flanker wyjaśnił jak te funkcje działają i to się zgadza. Co wynika z praktyki posiadaczy FT, które zaznaczyć.
3.Miałem nadzieję, że będzie możliwość ustawiania indywidualnie 3 krzywych kolejno je załączając, ale tej możliwości nie zauważyłem w FT.
4.Z punktem 3 jest związane pytanie dotyczące Controls w FT. Są tam przypisania klawiatury oraz dwa suwaki dla Smoothing. Po co to jest, czy można podczas lotu wykonywać jakieś korekcje?
Są to moje wstępne pytania, może ktoś potrafi na nie odpowiedzieć.
Zrobiłem jeszcze test obciążenia CPU i wyszło to optymistycznie. Bardzo małe obciążenie (kilka %) pod waruniem, że FT jest "minimum size".
Porównując zachowanie FT v2.1 w AF do wesji 2.2 oraz BMS4 to jest postęp.