Miałem czekać z teksturami na F.L.A.R.E, ale nie ma co...będą własnej produkcji. Przemyślałem sprawę, zrobiłem dokładne oględziny innych teatrów i doszedłem do wniosku, że żaden zestaw płytek nie będzie pasować do polskiego krajobrazu. Próbka pierwszego zestawu:

Zestaw składa się tylko z 4 Setów po 6 płytek i mam gotowe wiochy dla całej Polski. Pokryłem nimi jakieś 650 kwadratów w okolicach Krzesin i chyba udało się dobrać tak, że nie rzuca się strasznie w oczy powtarzalność. Trzeba będzie zmienić tak wszystkie zestawy drogi, lasy, rzeki itd, jak najmniej ale sprytnie dobrane ( może się uda). Wszystko po to, żeby zaoszczędzić miejsce w pliku xxx.BIN na zestawy miejsc szczególnych, na przykład odwzorować dobrze wszystkie lotniska i ich okolice. Poznań jako jedyne miasto, będzie pokryty foto-teksturą, chcę też dokładnie odwzorować poligony wojskowe.
Na foto widać kawałki tekstur z teatru Aegean, przyznam, że nie zrobiły na mnie dużego wrażenia. Jakieś takie blade, mało wyraźnie, zmierzyłem też skalę (+/-) i przykładowo tekstury z polami w moim teatrze wyglądają jak ogródki działkowe

. Paleta kolorów też nie bardzo mi pasuje, moje tekstury są bardzo zbliżone do tych z FSX i chyba żaden teatr tego jeszcze nie ma.
Biorę więc na bary zrobienie wszystkich zestawów, ale do pokrycia całego teatru będą potrzebni ochotnicy. Oczywiście można to zrobić programem który generuje automatycznie. Poza tym, że jest to wygodne rewelacji nie ma, wygląda okropnie. Dlatego wszystko będzie nakładane ręcznie, automatom stanowcze-NIE!