Autor Wątek: Zasada działania LSRCH  (Przeczytany 2624 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zasada działania LSRCH
« dnia: Listopada 20, 2011, 12:08:43 »
Mam pytanie o zasadę działania LSRCH. Bez problemu linkuję cele w misjach single. W multiplayer jest to niemożliwe.
Czy można przenieść POI oznaczony cel przez LSRCH?
« Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2011, 12:10:16 wysłana przez John Cool »
Lukas

Offline Pipok1973

• *
  • Out of Order
Odp: Zasada działania LSRCH
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2011, 10:01:11 »
Uściślij czy chodzi Ci o tzw. "buddy lasing", czy o wskazanie celu przez JTAC.
"Buddy Lasing" przetestowany jest i działa bez problemu, natomiast z JTAC były jakieś historyczne problemy, ale nie wiem, czy to zostało skorygowane w 1.1.1.0. Tak, czy inaczej, LSS działa dość... dziwnie i nieprzewidywalnie.
Natural Born Kamikaze

« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2011, 10:42:01 »
Wskazanie przez JTAC jest opanowane, ale tak jak piszesz, że LSS działa nieprzewidywalnie - top bug czy nie są stworzone odpowiednie procedury?
Wczoraj odpaliłem misję, lecąc nad pojazdami nie wykrywał mi LSS. Jest to pewnie związane z tym, że muszą być pierw oznaczone przez sojusznicze jednostki?!
Druga sprawa, podczas odpalania misji "bombs before breakfast" po uruchomieniu maszyny nie mam zamontowanego uzbrojenia tylko czerone znaczniki, mogę dodać odpowiednie uzbrojenie pod pylony przes INV. Odpalałem zgodnie z procedurą.
Lukas

« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2011, 13:34:10 »
Wszystko jasne co do LSS: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=81741 to bug gry. Poczekamy na pucza
Lukas

Offline Pipok1973

• *
  • Out of Order
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 21, 2011, 13:47:50 »
Co do "czerwonych znaczków", spróbuj przeładować DSMS.
Naciskasz i przytrzymujesz jeden z dolnych OSB aż pojawi się możliwość wybrania funkcji przypisanej do danego OSB, wybierasz LOAD jako funkcję dla jednego z dolnych OSB, naciskasz LOAD i z lewej strony wybierasz LOAD DSMS. Jak nie zadziała, możesz jeszcze spróbować wyczyścić katalogi odpowiedzialne za różne "presety" w pliku misji (to plik ZIP - ja używam Total Commander'a, bo najszybciej i najłatwiej). Zanim jednak to zrobisz, to oczywiście zrób kopię zapasową pliku misji.
Natural Born Kamikaze

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 23, 2011, 12:46:47 »
Jeszcze przy wersji 1.1.0.9, gdy JTAC wskazał mi cel a potem zaczął go oświetlać włączyłem tryb LSS i mimo długiego skanowania TGP nic nie znalazł, lecz gdy powtórzyłem skanowanie cel został odnaleziony, nie wiem od czego to zależy.

Offline Pipok1973

• *
  • Out of Order
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 10, 2012, 11:55:45 »
W 9-line dostajesz informację z jakiego kąta (zakresu kątów) podchodzić do celu. Jeśli stosujesz się do niej, to nie powinno być problemu ze znalezieniem sygnatury laserowej/IR. W przeciwnym wypadku, punkt może nie być widoczny i dlatego nie znajdujesz znacznika. Zwróć uwagę, czy aby na pewno podchodzisz do celu z właściwego kąta.
Natural Born Kamikaze