Autor Wątek: Poszukuję informacji i preferencji ich zastosowania na temat uzbrojenia a2g.  (Przeczytany 2614 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

O ile uzbrojenie a2a jest jako tako do ogarnięcia i można znaleźć na jego temat sporo rzeczy w necie to o tyle z a2g mam duży problem. Czy zna ktoś jakiś link gdzie jest jakieś zestawienie, preferencje różnych rodzajów bomb i rakiet a2g (głównie sprawa rozchodzi się o bomby)?
Sporo można znaleźć na ten temat, ale to tylko główne informacje, a mi chodzi o coś więcej (wysokość z zrzutu, dokładne zastosowanie, promień rażenia itp)

Nazwa tematu. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2011, 12:28:32 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Poszukuję informacji i preferencji ich zastosowania na temat uzbrojenia a2g.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 28, 2011, 12:58:06 »
W Falconach działa tylko to co masz ujęte w instrukcji do gry czy w encyklopedii sprzętu w grze, ewentualnie w opisach do modyfikacji.
Obliczanie zrzucania bomb masz wykonywane automatycznie, w trybie CCIP lub CCRP wyświetla się zaznaczony impact point w HUD.
W LOMAC jak chcesz zrzucać bomby ze setki lub w il-2 to wówczas powinieneś skorzystać z radzieckiej linijki nawigacyjnej NL, masz w instrukcji rozdział: "zadaczi po bombometanju".

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
Odp: Poszukuję informacji i preferencji ich zastosowania na temat uzbrojenia a2g.
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 28, 2011, 15:53:51 »
Najlepszym źródłem jest "Multi-Command Handbook" oraz "Realism Patch 5 Manual" dział The Art and Science Of Moving Mud. Obydwa można znależć w katalogu docs.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Gburski

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Września 06, 2012, 02:09:39 »
Wiem że czekasz na to już prawie rok, ale lepiej późno niż wcale, prawda?

« Odpowiedź #4 dnia: Września 06, 2012, 15:37:58 »
No i piękne dzięki- na pewno się przyda :)