Autor Wątek: Turniej Flaming Eagles Online War organizowany przez Corpo Italiano Aeronautico.  (Przeczytany 10903 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY

Dwa ujęcia z mojego ataku na formację DFW C.V zmierzających nad fabryki Ententy. Screeny pochodzą z turnieju Flaming Eagles Online War którego organizatorem jest Corpo Italiano Aeronautico (=CAI=). Turniej ma bardzo rozbudowany wątek strategiczny, gdyż produkcja i dostawy maszyn zależą od prawidłowego funkcjonowania zaplecza przemysłowego. Słowem - rafineria uszkodzona = mniej paliwa w jednostkach i mniej samolotów dostępnych do lotu, itd. :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2011, 11:41:02 wysłana przez KosiMazaki »

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

_michal

• Gość
Odp: Odp: "Fotografie" i filmy z RoF
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 18, 2011, 17:04:41 »
Pochwal się ile ich zdjąłeś. ;)

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 18, 2011, 19:37:22 »
Latasz tam Sam czy całą eskadrą?
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 18, 2011, 22:28:47 »
OT: Ech, zamieniłbym tych 9 killi na zero śmierci. Niestety, poległem trzy razy, co zakończyło się wcześniejszym zakończeniem występów :)

Traun, latamy tam całym pułkiem. Obie eskadry mają własne lotniska i własne zadania, z tym, że ponieważ jesteśmy ulokowani blisko siebie, a piszący to jest jednym z wodzów naczelnych Ententy, to generalnie wspierają się nawzajem.
Od przyszłego tygodnia otwarte zostaną ponownie zapisy na turniej (jest to faza open beta!), także zapraszamy! Towarzystwo międzynarodowe - z Rosji, Ukrainy, Litwy, Czech, USA, UK, Niemiec i Polski.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 19, 2011, 18:34:55 »
lukas -> napiszę do Ciebie prywatnie ale temat jest tak ciekawy że może opiszesz coś jeszcze publicznie.
Bo to co piszesz jawi się jak moje marzenie czegoś na kształt iłkowych frontów przeniesionych do RoF.
Misje mają sens, ich wykonanie bądź nie coś daje a najważniejsze staje się przeżycie.. to są klimaty które mi odpowiadały by najbardziej i klimat RoF wzniosły by na ostateczne wyżyny...

Napisz może jakiś adres strony gdzie można o tym przeczytać..
GG 4834952

« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 19, 2011, 19:35:43 »
Trzeba się zarejestrować na forum twórców tej kampanii. W jednym z tematów są opisane wszystkie zasady na czym to w ogóle polega.
CAI Forum

S!
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 19, 2011, 19:47:50 »
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 19, 2011, 20:41:56 »
Panowie z Italii są rewelacyjni a sam pomysł jest genialny..

Nie wiem czy wszystko dobrze zrozumiałem ale jeśli to będzie jak myślę to będzie bardziej nawet realne niż w iłkowych frontach.

Poprawcie mnie jeśli coś źle rozumiem...

Na 60 min przed misją dostaje się hasło wejściowe. Misja trwa (czy de fakto serwer stoi 6-8h). W tym czasie każda ze stron realizuje misje zaplanowane przez swoich dowódców i omówione na wątkach poszczególnych stron. Czyli jedna strona nie ma pojęcia co gdzie i jak zaatakuje strona przeciwna. Czyli ja dostając rozkaz zbombardowania jakiejś fabryki nie wiem czy zaatakuje mnie jakaś jej obrona lotnicza czy nie i moje przeżycie w dużej mierze zależy od tego czy mój dowódca przewidział dla mnie eskortę myśliwską jak również czy wrogie dowództwo przewidziało lotniczą obronę tegoż zakładu.. Czy dobrze to rozumiem?...

Jeśli tak to to po prostu jest genialne.....
GG 4834952

« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 19, 2011, 21:32:55 »
Bardzo dobrze rozumiesz.
Powiem Ci nawet, że pierwsze dwie misje rozpoznawcze lataliśmy na N11 bez uzbrojenia (amunicja zablokowana na 0). Należało przeszukać teren odnaleźć fabrykę nieprzyjaciela i ją rozpoznać, czyli utrzymać się nad nią na małej wysokości w niedużym promieniu skrętu a artyleria nawalała ostro. Wykonanie tej misji dodatkowo było uzależnione od wylądowania na własnym lotnisku bez uszkodzenia maszyny.
Powiem Ci ze spociłem się jak nigdy, ponad godzina lotu, unikanie samolotów przeciwnika, manewry, aby nie trafiła cię artyleria i jeszcze to lądowanie, podchodziłem dwa razy.

« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 19, 2011, 21:39:42 »
Dodać wypada, że fabryk było po 7 na każdą ze stron konfliktu. Roboty sporo a frajdy przy tym jeszcze więcej :)

« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 19, 2011, 21:44:47 »
A dowództwo wymaga jeszcze składania raportów po lotach.
http://img14.imageshack.us/img14/7114/fac210b1pn.png

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 19, 2011, 22:05:36 »
Jak --- jak do was dołączyć?.

Zarejestrowałem się ale nigdzie nie widzę zakładki z wyborem stron i w ogóle z prośbą o przyjęcie do szwadronu...

Tylko czemu wszyscy PL latają dla Ententy ech.... (Bez Gothy nie ma roboty.....:))

P.S. Che che Jeśli adwersarze mieli tylko Fokerka III to nie takie straszne ale jeśli mieli Albatrosy to uuuuuuuuuuuu Tak na marginesie N11 to mój ukochany samolot po stronie Ententy...

GG 4834952

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 20, 2011, 09:11:26 »
Tak jak już Lucas wspominał, na razie zapisy są wstrzymane i wznowione będą... za tydzień? Temat, w którym się można zapisać ma tytuł "Open Beta pre-enlistment thread" w tej chwili jest "locked".
Jeśli o Gothę chodzi to pojawia się w połowie '17 roku (czyli za jakieś 2-3 misje). W tej chwili jesteśmy na przełomie lat '16 i '17. Na początku, rzeczywiście były tylko N11 vs EIII ale ostatnio pojawiły się N17, SpadVII a po drugiej stronie Alby II i DFW. O tym jakie samoloty są dostępne decyduje tzw "timeline" oraz dowódcy, którzy najpierw uzgadniają jakie fabryki postawić a później ile ze zgromadzonych zasobów przeznaczyć na dany typ samolotu. Oczywiście wszystkie materiały wysyła się konwojami/pociągami/barkami, które można niszczyć jako cele ważne strategicznie. Krótko mówiąc kampania jest bardzo logistycznie/strategicznie/taktycznie rozbudowana.

S!

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 20, 2011, 09:53:37 »
Moderatorów prosiłbym o wydzielenie postów nie na temat i nazwanie wątku "Flaming Eagles Online War".

Traun, Niemcy w tej chwili mają dwukrotną przewagę liczebną. Paradoksalnie, po drugiej stronie frontu mamy: Rosjan, Ukraińców, Litwinów - sami Niemcy ;) Są dobrze zorganizowani, co widać na screenach. Ententa potrzebuje personelu latającego. Jeżeli miałbyś ochotę dołączyć do nas, dalibyśmy Ci akces na forum i latałbyś u nas w eskadrze bombowej. Przykładowo, Piotras lata u nas w 1.Eskadrze jako najemnik i chyba sobie chwali :)

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
Lukas - ja z wielką radością polatam z Wami ... mam tylko ten problem że o ile samoloty "krzyżowców" mam wszystkie to z Ententy brakuje mi HP 0-400, R.E.8 i Triplane.
Jeśli to nie przeszkadza to oddam się z ochotą pod Twoje rozkazy... (aczkolwiek okres wczesnego roku 1917 jest dla Ententy wyjątkowo trudny "krwawy kwiecień").

Są dobrze zorganizowani, co widać na screenach. Cha cha jak zaatakować taki combat box złożony z DFW C.V
GG 4834952