Autor Wątek: Achtung, ajne granate ... :D  (Przeczytany 2388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Achtung, ajne granate ... :D
« dnia: Stycznia 17, 2012, 16:42:07 »
Mamy gościa jakieś 800 m przed nami, poza zasięgiem efektywnym. Gość zaczyna po bandycku nakręcać spiralkę defensywną. Ma odrobinę zwrotniejszą maszynę. Co robimy?

:118: :118: :021: :021: :118: :118: :003:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Achtung, ajne granate ... :D
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 17, 2012, 16:54:38 »
Po garach i wnoszenie w kierunku słońca, w nieskończoność sam się kręcić nie będzie. Jak zacznie mnie szukać i wykona zwrot ode mnie, przerzucam kucyka przez skrzydło i nurkuję w przewidywalne miejsce przecięcia naszych trajektorii nastawiając K-14 na 150 jardów  :118:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 17, 2012, 16:59:43 »
Ty ale cały czas będziesz niżej. On się lepiej wznosi od ciebie . Jak odbijesz po prostej to przerzuci maszyne przez skrzydło.... i...hmmm
Może Cię dojść ale nie musi, bo siłą rzeczy jest wolniejszy.
W cegłówce bym się nie zastanawiał nawet chwili, napędziłbym się do granicy małych zaburzeń :D i czekał na rozwój sytuacj.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 17, 2012, 17:05:27 »
To jakaś lipna ta spirala defensywna jak się w niej jeszcze potrafi za mną wznosić  :121:

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 19, 2012, 02:00:00 »
Odciąć mu drogę na przełęczy! Lekkie wyjście w górę i Split-S, jak nie uda się mu wejść na ogon, to mamy dość energii, żeby odskoczyć.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 19, 2012, 09:48:30 »
Iłku nie ma czegoś takiego jak zasięg efektywny :-P
W opisanym przypadku robię co następuje (oczywiście ja na Fw-190 A8 z Mk108 z napisem na burcie "Uwaga!! zachodzi przy skręcie!!" ) :
- Revi na gościa, poprawka, seria. W razie wybuchu gościa jest ok. Jakbym nie trafił, to i tak gość jest zesrany i ucieka. W skrajnie niekorzystnym przypadku (twardziel za sterami parcha, bylejaka, konika, spita *) stawiam fokę na pysk i w dół, jednoczesnie głosno i wyraźnie krzycząć na wentylu "PSIK, RED, KUBA, ROLAM, SCHLANG * !!!! Pomocy !!!!!" (*-niepotrzebne skreslić)

:002: :002: :002: :002:
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 19, 2012, 17:44:54 »
Iłku nie ma czegoś takiego jak zasięg efektywny :-P
W opisanym przypadku robię co następuje (oczywiście ja na Fw-190 A8 z Mk108 z napisem na burcie "Uwaga!! zachodzi przy skręcie!!" ) :
- Revi na gościa, poprawka, seria. W razie wybuchu gościa jest ok. Jakbym nie trafił, to i tak gość jest zesrany i ucieka. W skrajnie niekorzystnym przypadku (twardziel za sterami parcha, bylejaka, konika, spita *) stawiam fokę na pysk i w dół, jednoczesnie głosno i wyraźnie krzycząć na wentylu "PSIK, RED, KUBA, ROLAM, SCHLANG * !!!! Pomocy !!!!!" (*-niepotrzebne skreslić)

:002: :002: :002: :002:
Haahahahah. Stare dobre czasy.
Zwykle też słyszysz od Psika....Raaaam....sam mam 3 na d#$& :D

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 22, 2012, 12:05:45 »
I JAKi z tego morał ?
Ano taki że żaden ze współczesnych symulotników nie wytrzymałby 30 sekund z alte experte, których średnia wieku oscyluje obecnie gdzies w okolicach czterdziestki :D

Jesteśmy niczym... blast from the past :D