Autor Wątek: DCS: P-51D Mustang  (Przeczytany 35584 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pipok1973

• *
  • Out of Order
Odp: DCS: P-51D Mustang
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 23, 2012, 17:35:38 »
To ja mam alternatywne wyzwanie dla nich, na które pewnie więcej chętnych by się znalazło:
"Can ED model sweep-wing aircraft?"
Takie Panavia Tornado jako wsparcie SEAD dla A-10 załatwiłoby jednocześnie wszystkich wątpiących w ich umiejętność optymalizacji kodu względem rozbudowanej awioniki i twoseaterów.
:-)
Natural Born Kamikaze

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 23, 2012, 17:39:16 »
Na Tornado więcej chętnych niż na Mustanga? Dobry żart...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 23, 2012, 17:54:44 »
Jak już pisałem ma powstać seria Flying Legends, będziemy mieli więcej maszyn, tak w ogóle nazwa DCS może i pozostanie, ale będzie to całkowicie nowa seria, ED wie, że kaukaz nie ma tu sensu, wie też, że walka między 2WŚ a rzeczywistością jest nie do przyjęcia.

Warbirdsy są prostsze niż współczesne maszyny, dzięki czemu będą łatwiejsze w budowie dla ED, a to zrekompensuje mniejsze zainteresowanie, chociaż popatrzcie np. na IŁ2, czyli symulator, który stał się niezwykle popularny, chociaż w porównaniu do DCS albo nawet LO nie jest taki realistyczny.

Teraz fani warbirdsów będą mieć klikalny kokpit, dokładny model lotu i maszynę, którą każdy zna (czyli P51), więc popyt mimo wszystkiego powinien być.

1. Doczekasz się kolejnych maszyn jak świnia nieba.
2. Czy są prostsze w odwzorowaniu - nie sądzę, popatrz co odwala A2A w swoich modelach.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 23, 2012, 19:15:44 »

Tak sobie myślę, że to może nie być aż tak głupie, jak nam się wydaje. Może ED sonduje rynek? Może myślą, że tematyka DWS lepiej się sprzedaje niż współczesne symulatory? Może zachęciła ich klapa Kłody? Może jeśli P-51 się sprzeda, to spróbują sprzedać zupełnie osobny symulator historyczny?

Strzelam, tak z 7 lat z okładem, by to to  hipotetycznie mogło ujrzeć światło dzienne w jako tako grywalnej formie.

Jakieś kurde ideologie i pobożne życzenia są dorabiane do prostego faktu, że ED są najprawdopodobniej w niezłej dupie finansowej i dupie czasowej i teraz ściągają szmal ze wszystkiego z czego się da. Opchnięcie ludziom drugi raz tego samego w postaci BS2 aż za dobrze to udowadnia. Potrzebują szmalu, więc ktoś sobie przypomniał, że w zasadzie to za śmietnikiem, upstrzony kawałkami srajtaśmy, stoi i rdzewieje nikomu niepotrzebny Mustang. Trzeba było tylko wywalić puste flaszki walające się po kokpicie, rąbnąć parę fot, strzelić frazesem i już hamburgery z forum ED się obszczali ze szczęścia. Narazie każdemu z nich marzy się lśniący Mustang w garażu i na tym etapie się kończy perspektywiczne myślenie o tym, że fajnie byłoby nim gdzieś jeszcze pojeździć.

Ja mówie Wam, ze jeszcze chwila i będzie to Fighter Ops Bis. Wirtualny projekt.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 23, 2012, 19:28:37 »

Nie wie ktoś może, gdzie można kupić kubek?

Offline Pipok1973

• *
  • Out of Order
« Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 23, 2012, 19:42:52 »

Obiecujesz?
W sumie to może być nawet zabawne, takie strzelanie z "Prosiaka" do "Kónika", żeby sprawdzić, czyj karabin/karabiny ma większą siłę przekazu... ;-)
Natural Born Kamikaze

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 23, 2012, 21:20:16 »
Tak sobie jeszcze myślę, że może chodzi o to Tucano co chwila temu wygrało przetarg na nowy lekki samolot wsparcia dla USAF, może chcą im pokazać, że mogą zrobić "śmigło" i są gotowi napisać im symulację do szkolenia pilotów i  kontrolerów FAC, tak jak to było z A-10C a pózniej z UAV (Predator bodajże). Choć nie ukrywam, że kasa może być tutaj tylko jedynym powodem.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 23, 2012, 21:24:25 »
Pewnie w tym roku będzie też P-51D z Accu Sim od A2A i taki DCS będzie mógł się schować ze swoim strzelaniem do Mi-8 :\. Osobiście wolę już nie strzelać.

Dlaczego DCS miałby się schować ? Wydaje mi się że ludziki z ED będą w stanie stworzyć symulację Mustanga na takim poziomie jak WOP 3 z Accu Sim od A2A. Dodatkowo będziemy mieli prawdziwą broń, zamiast atrap :) oraz model zniszczeń.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 23, 2012, 22:05:05 »
Jedna z wypowiedzi Dmuta (ED team) z rosyjskojęzycznej części forum:

"Obecnie rozwijamy około 5 projektów w różnym stopniu zaawansowania, P-51 zabierze im czas dopiero w fazie betatestów"
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 24, 2012, 14:58:24 »
Tak sobie jeszcze myślę, że może chodzi o to Tucano co chwila temu wygrało przetarg na nowy lekki samolot wsparcia dla USAF, może chcą im pokazać, że mogą zrobić "śmigło" i są gotowi napisać im symulację do szkolenia pilotów i  kontrolerów FAC, tak jak to było z A-10C a pózniej z UAV (Predator bodajże). Choć nie ukrywam, że kasa może być tutaj tylko jedynym powodem.

Tylko w zrobieniu UAVa (i to nie dokładnie Predator'a, tylko "bliżej nieokreślonego" UAVa (generic UAV simulator lub UAV basics simulator), chodziło o pokazanie co to w ogóle jest UAV a nie o wymodelowanie konkretnej maszyny. UAV generic simulator (bo chyba tak to się nazywało) to w najmniejszym stopniu zmodyfikowany DCS:A10C, czyli ta sama awionika, ten sam TGP, nawet ramka wyglądała tak samo. Praktycznie tylko wywalili niepotrzebne rzeczy, aby zrobić symulację samego TGP przenoszonego przez "nie wiadomo co".

Aby zrobić Tucano z Mustanga trzeba zrobić kompletnie nową awionikę, więc to całkiem co innego. Będzie nie łatwo, więc raczej myślę, że o ile Tucano powstanie, to będzie tylko na symulatory "kokpitowe" z rzeczywistym (nie wirtualnym) kokpitem, i że będzie w niewielkim stopniu bazowany na DCS:P51 (jedynie model lotu jest podobny).

A poza tym jeśli wszyscy narzekają na P51 to narzekanie na Tucano (który jest nie wiadomo po co) będzie na ED nie do zniesienia, bo znając ED jeśli tylko go zrobi to po zrobieniu VC puści go na rynek cywilny.
Tak nawiasem Tucano jest dla tych, co marzą o powrocie sylwetki Mustanga na współczesnym niebie i chyba po nic innego  :118:
Słyszałem, że ma latać na misje COIN, a w tym najlepszy jest A10C, czyli korci ich, aby zrobić najlepszy i najgorszy szturnowiec?  :118:

"Can ED model sweep-wing aircraft?"
Takie Panavia Tornado jako wsparcie SEAD dla A-10 załatwiłoby jednocześnie wszystkich wątpiących w ich umiejętność optymalizacji kodu względem rozbudowanej awioniki i twoseaterów.
Jak już ED oraz sweep wing to chyba raczej MIG23 ;) Też ktoś poltkę puścił, że następny ma być myśliwiec fixed wing, a jakiś z naszych "speców" zinterpretował to jako: samolot ze zmienną geometrią skrzydeł. Niby zwyczajnie się pomylił, ale pomylić przeciwieństwa?! :D I mamy myśliwiec fixed wing jakim jest P51, tylko nie współczesny :)

W sumie to może być nawet zabawne, takie strzelanie z "Prosiaka" do "Kónika", żeby sprawdzić, czyj karabin/karabiny ma większą siłę przekazu...
Już sobie wyobrażam, MP (death match) i walka konikiem, prosiakiem oraz akułą na serwerze nazwanym "would be great if everybody had a gun" na same działka, tylko jak do grona dżentermenów dołączy jakiś ham i weźmie sidewindery... :D Będą musieli zniesczyć skład amunicji, aby ten nie zrobił rearma i ponownie nie szpanował sidewinderami...

Pewnie w tym roku będzie też P-51D z Accu Sim od A2A i taki DCS będzie mógł się schować ze swoim strzelaniem do Mi-8 :\. Osobiście wolę już nie strzelać.
A może odwrotnie: ED da nam B17, aby P51 miał kogo eskortować i dobrze znany B17 od A2A z accu simem się schowa. :) Już lepsze strzelanie do MI8, niż imprezki typu "B17 do okoła świata", jeden gościu na forum nawet wmawiał, że chcą rozreklamować B17 od A2A, bo pewnie nie widział sensu w tym, aby lecieć do okoła świata B17 nie mając nawet bomb tylko atrapy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 25, 2012, 10:35:20 »
Dlaczego DCS miałby się schować ? Wydaje mi się że ludziki z ED będą w stanie stworzyć symulację Mustanga na takim poziomie jak WOP 3 z Accu Sim od A2A. Dodatkowo będziemy mieli prawdziwą broń, zamiast atrap :) oraz model zniszczeń.
Wiesz, ale do Mustanga to by to miało ręce i nogi to powinno się stworzyć całą nową encyklopedię obiektów 3D w co wątpię + ruch AI też z epoki + nową mapę. Czyli zupełnie nowy sim. P-51 nad Gruzją albo Nevadą? Przez tyle lat nie byli w stanie stworzyć nic inne go, poza Krymem, potem lekkie przemieszczenie się na wschód, a teraz przesunięta o ponad 2 lata prac Nevada (była w beta i miała wyjść razem z simem A10). Nie sądzę też, żeby ED stworzyło symulację np. uzupełniania płynów, przegrzewania hamulców, maski tlenowej, zaparowywania owiewki od środka itp., bo to mogłoby być już przy A-10, dlatego mogą się schować jeśli chodzi o produkty z Accu od A2A. Sam model na pewno będzie ładny i klikalny i ciekawy, ale dla mnie to wciąż nie to w jaką stronę ED powinno iść i strata ich czasu na kolejnego kucyka, gdzie z góry plasują się na pozycji:
1/ nie ten teatr działań
2/ nie będzie the best
Szybciej już liczę na rewolucję ze strony 777 Studios i bardziej im ufam niż ED w kwestii jakiś fajnych dodatków i dalszego rozwoju kolejnego tytułu. ED powinno zostać przy maszynach odrzutowych i współczesnych, ew. właśnie jakiś szkoleniowy.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 25, 2012, 11:40:19 »
Skoro już wspomniałeś o 777, to nie zmartwiłbym się gdyby na swoim silniku Koreę zrobili. Od paru już lat jest na to parcie, wypadałoby, żeby ktoś się wreszcie zabrał za to. Silnik RoF jest idealny - wydajny, nowoczesny, jak się wydaje o dużym potencjale rozbudowy. Poza tym goście mają ogarniętą dynamikę walki powietrznej muzzle to muzzle.

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 25, 2012, 20:19:52 »
Ja nie mam zdania, jako posiadacz laptopa symulatory to oglądam tylko na tubie. Ale tak tu sobie czytam, i mam takie trzy przemyślenia.
@Sun: z kucyka to był taki szturmowiec jak z Qrdla opiekun kolonii dla chłopców z klas 1-3. W obu przypadkach to samo słowo-klucz: "dupa".
@Pipok1973: co niby miałby zrobić 6x0.5 cala przeciwko A-10 ? Liczyć na trafienie w uchylony lufcik na peta w owiewce ?
@Kusch: tu jest coś na rzeczy, nie zdziwiłbym się gdyby w ten sposób ED uśmiechało się do strażnika jedynie słusznego porządku na świecie,  który właśnie kupuje Tucano i może zasilić konto ED poważną kasą za następny symulator szkolno-bojowy. Przecież nikt głośniejszej reklamy niż my sami w internecie nie zrobi.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 25, 2012, 20:40:24 »
@Kusch: tu jest coś na rzeczy, nie zdziwiłbym się gdyby w ten sposób ED uśmiechało się do strażnika jedynie słusznego porządku na świecie,  który właśnie kupuje Tucano i może zasilić konto ED poważną kasą za następny symulator szkolno-bojowy. Przecież nikt głośniejszej reklamy niż my sami w internecie nie zrobi.
I o to mi chodziło!

_michal

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 27, 2012, 20:20:23 »
Słyszałem, od takiego jednego że następne będą Airbus i jakiś szybowiec.  :121:

Zgadłem, zgadłem!

Nowe fakju:

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=84678

DCS is an open simulation environment, not confined to any one era, level of fidelity, or 1st party development. In the future 1st and 3rd parties may add all sorts of different units ranging from gliders to X-51s.