Autor Wątek: Rekrutacja 13 WELT  (Przeczytany 7904 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
Odp: Rekrutacja 13 WELT
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 03, 2012, 09:42:04 »
Kurcze, mnie też korci aby się zgłosić. Tylko mam inne obawy, nie wiem czy wyrobię z wolnym czasem.
Co do kompromitacji, to też mam lekkie obawy, bo jestem takim pilotem teoretykiem. Latam główne offline, ćwiczę procedury startu, lądowania, obsługi broni i innych systemów pokładowych. Manuale to moja pasja  :002:. Z latania z ostrą amunicją to głównie trenuję dogfight (zazwyczaj gun only), trochę ćwiczę zrzutu CCIP, CCRP, it... A tej teorii do mam już ponad 10 lat. Falcona 4 znam od początków, stał się wirusem w moim życiu  :002:.

Chętnie bym się przyłączył do 13 WELT, tylko potrzebowałbym wsparcia w lotach w formacji, do praktycznych wskazówek walki AA w średnim i dalekim zasięgu (BVR) i pewnie innych braków też się znajdzie...  :001:.

A co do wolnego czasu, to chciałbym się dowiedzieć w jakich zazwyczaj godzinach latacie, w jakich dniach tygodnia, ile wam średnio zajmuje spotkanie online...? Czy może jest to totalny spontan?   :002:

Muszę to zweryfikować z moimi możliwościami. Jak to będą późne godziny nocne to pewnie będę musiał przenieść kompa z sypialni do garażu  :004:

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 03, 2012, 09:49:19 »
No to ocieplaj garaż. :)

Latamy od około 20-21. Jeden lot to 1-2h. Latamy czasem 2  misje.
Co do terminów. Jako rekrut będziesz się ustawiał z instruktorem na ćwiczenia.
Umawiamy się w specjalnym wątku na forum, albo siedzisz na eskadrowym TS aż się ktoś pojawi.

Jeśli chodzi o doskonalenie umiejętności- latasz od 10 lat? Chłopie... Podstawy znasz- reszta to praktyka. ;)

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 03, 2012, 10:01:19 »
Czyli najpóźniej o 1 w nocy kończycie?
A co z dniami tygodnia? Jak popadnie czy raczej weekendy?

A z garażem to teraz mam tam 6 stopni  :002:

Wywaliłem powtórzenie. Syr.
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2012, 11:28:33 wysłana przez Syringe »

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 03, 2012, 11:28:00 »
No tak. Zawsze możesz przecież polecieć tylko jedną misję.
Najczęściej weekend. Chociaż ja wolę w tygodniu.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 06, 2012, 01:34:39 »
Ok, skoro istnieje społeczne zapotrzebowanie to postaramy się wyjść mu naprzeciw. :) Jeśli ktoś chciałby przekonać się jak wygląda latanie online to jestem do dyspozycji. Chętnych proszę o zgłaszanie się na moje GG:6832150 i dla pewności na priv forumowy, postaram się pokazać jak to wygląda. 

Odnośnie wątpliwości ludzi, którzy po kilku latach latania offline mają wątpliwości czy dadzą sobie radę powiem tylko że moja znajomość Falcona w momencie zgłoszenia się do 13WELT była praktycznie zerowa :P. Poświęciłem tylko kilka tygodni wcześniej na przyswojenie lekcji z manuala i nauczenie się obsługi systemów samolotu. Latania online nauczyłem się od chłopaków co jest najlepszym, najszybszym i najprzyjemniejszym sposobem (dla mnie było to jak wariacka jazda bez trzymanki co do dzisiaj wspominam z rozrzewnieniem  :002: ).

Tak więc nie oczekujemy super umiejętności od ludzi, którzy się do nas zgłaszają, oczekujemy natomiast chęci nauki i doskonalenia własnych umiejętności. Nikt tutaj nad nikim z batem nie stoi i stać nie będzie pilnując postępów, mamy szczęście do pilotów, u których ta chęć wynika z wewnętrznej potrzeby. :)         
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"