Autor Wątek: Plany na 2012  (Przeczytany 20694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Plany na 2012
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 13, 2012, 19:51:01 »
a jutro może wschodni front (Przydałby się nieprawdaż? Np. Lucasowi i spółce)
Myślę, że od dawna pomysł lobbują dość mocno, aż może kiedyś....

Skoro trochę wpadliśmy w koncert życzeń, to ja poproszę jakiś piechurów i kolumny wojsk.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 14, 2012, 07:14:34 »
Co za jaja? Czy tylko u mnie zniknęły wszystkie najnowsze preordery w tym mapa?
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 14, 2012, 07:33:48 »
Wczoraj były jakieś prace na stronie i serwerze, może z rozpędu przywrócili starą wersję sklepu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 14, 2012, 10:16:26 »
Co za jaja? Czy tylko u mnie zniknęły wszystkie najnowsze preordery w tym mapa?

Roboty na stronie są w cyklu co miesięcznym, w drugi poniedziałek danego m. Widać strona skądś się dowiedziała, że marudzicie i wam zablokowała możliwości rozwoju  :karpik . U mnie przedpłaty są, a w dodatku - jak pisałem wyżej - wczoraj zrobiłem przedpłatę na mapę Kanału. Może wyczyść pamięć podręczną przeglądarki albo spróbuj z innej wejść na stronę.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 14, 2012, 10:26:43 »
Preordery u mnie także są :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 14, 2012, 10:52:30 »
Tak z ciekawości dziś sobie podliczyłem (zakładka licencji na profilu) ile to pi*oko wydałem na dodatki do RoFa.
Wyszło..... ~270 usd.... dodając do tego kupno samej podstawki (wówczas jeszcze była płatna), to mogę o sobie powiedzieć "300+ Supporter"  :karpik :karpik :karpik :karpik :karpik :karpik :karpik :karpik. Oczywiście ceny dolara były różne przez ostatnie 2 i 1/2 roku, ale ok tysiaka wychodzi. Pewnie miałbym za to w miarę rozwiniętego FSXa  :021:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 14, 2012, 10:54:13 »
To dużo... Czy wydałeś tyle na jakąkolwiek inną grę?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 14, 2012, 10:58:42 »
Jakbyście lenie wstali wcześniej to też mielibyście starą stronę sklepu.  :118:
Już wszystko wróciło do normy.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 14, 2012, 11:04:15 »
Nie, ale na sam joystick wydałem więcej.
Myślę, że do tej kwoty zbliżają się wydatki na Railworksa 2/3 (trudno ocenić, ale ze 200 ojro) i SB Pro PE (ok. 200 usd). Tak czy siak nie żałuję, że tyle już wydałem i co więcej mam zamiar wydawać jeszcze, o ile będzie mnie stać (na razie mam pracę). Gra jest niszowa, jeśli ma 10x mniej klientów niż jakieś tam gnioty pseudosymulatorowe, to akurat swoimi wydatkami zachowuję proporcje :-).
Poza tym... ja patrzę na taki wydatek w szerszym kontekście. Ile wydałem na graty do kompa przez ostatnie 2-3 lata? Dużo więcej, ile wydałem na paliwo do samochodu.... ła, tutaj to o rząd wielkości więcej. Ile wydałem na alkohol _grając_ w RoFa? :-) Tyle samo co na DLC kekekek. Tak więc w moim systemie aksjomatycznym wydatek na RoFa akurat jest wartościowany pozytywnie, a zrelatywizowany do innych niekoniecznych wydatków jest całkiem do przełknięcia.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 14, 2012, 11:07:28 »
Ja nie latam. Grę kupiłem w wydaniu żelaznego krzyża. Sprawdziłem po zakupie grę, jak działa, obadałem na klawiaturze model lotu. Nie wiem jakie ma wady, bo nie grałem. Nie żałuję, Jak wyjdzie coś większego to też nie będę żałował. Nie użyję dodatku osobiście, ale może sprezentuję go komuś kto go użyje. Z ręką na sercu nie będę żałował tych pieniędzy. Uważam, że ich model sprzedaży jest bardzo dobry. Pozwala im na kontynuowanie prac jednocześnie ludzie oczekują jakości, którą dostają. Udostępnili grę za darmo! 20 kolegów może sobie ściągnąć i walczyć online. Przetestować najnowsze łatki. Produkt się podoba to dokupić jakiś samolocik za nieduże pieniądze i dalej się bawić. To największa zaleta tej gry według mnie. Clod nawet dema do dziś nie ma...

To tylko moje osobiste zdanie i nikogo do moich racji nie będę przekonywał.
Achtung Spitfeuer!

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 14, 2012, 12:25:53 »
No właśnie. Dzięki mnie i wielu innym graczom którzy dokonali zakupu gdy jeszcze podstawka była płatna (za niemałe pieniądze) i niezbyt dopracowana (ale tylko troche niezbyt:) ) dziś inni mają to wszystko taniej. Trochę głupio sie z tym czuję, bo na mnie, za moje pieniądze wypracowali sobie model sprzedaży.  Nie żałuję, ale zawód jakis jest. Bo dziś powinienem dostać Kanał za darmo, lub ze znaczną zniżką a płacić powinni maks ci, co podstawke mają za darmochę. Dzięki mnie! Cóż, 777 nie pierwsi co tak mnie zrobili. Banki mnie rżną na większą kasę  :121: . I prosze mi tu nie porównywać do CloDa bo nie ma do czego.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 14, 2012, 12:38:05 »
"koszty utopione" - hasło dnia dla Ciebie Rutkov ;)

Ja tam wydałem już na ROF łącznie 170 dolarów i 29 centów (+ gifty dla innych)... wszystko przez zeszły rok. Niczego dodatkowego nie żądam, wręcz namawiam kolejne osoby do ściągania podstawki i latania.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 14, 2012, 12:52:54 »
Rutkov, to jeszcze nic. Wyobraź sobie jest początek czerwca 1944, a Ty jesteś w pierwszym szeregu pierwszej linii barek zbliżających się do wybrzeża Normandii. To dopiero musiało boleć, a jednak ktoś to musiał zrobić. Mniej drastyczny przykład. Latami wystawałem w korkach we Wrocławiu, paliłem hektolitry benzyny rozmyślając o obwodnicy. A teraz leszczyk robi prawko, kupuje sobie samochód i śmiga w najlepsze po znacznie mniej zatłoczonym mieście lub korzysta z obwodnicy, a wszystko za moje cierpienie i krwawicę topioną w dodatkowe paliwo (podatek). Powinienem chyba dostać w takim razie pas ruchu gratis  :118:?

Rutkov jesteś dla mnie cichym bohaterem RoFa  :karpik, tak trzymaj  :021:.

Tak czy siak. Nie chcę być fundamentalistą, ale pamiętajcie jedno - RoF padnie i będziemy czekać na Kloda II - to ja dziękuję, wolę wydać kasę teraz, żeby ta wizja z czekaniem na Kloda (lub be shure 2 weeks puth) nie urzeczywistniła się NIGDY.

Tako rzecze,
Zaratustra

EDIT------
Na walentynki zrobiłem sobie prezent. W sumie to już mam wszystko przedpłacone, trudno, będę żył miłością  :118:. Fajnie jest, że oprócz niskiej ceny przedpłaty dostajemy jeszcze -20% zniżki. Tak więc te "maluchy" wychodzą po $7.19, a latająca łódź po $10.39. Nie jest źle i jest to duży upust.

« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 14, 2012, 15:31:08 »
A może mnie ktoś uświadomić czy zakup tej mapy będzie niezbędny do latania online, czy zostanie jak do tej pory? Ściągam pacza i latam dalej, niekoniecznie pilotując u-boota?
Pozdrawiam

« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 14, 2012, 16:20:53 »
Najpewniej zakup mapy będzie niezbędny do latania na tej mapie ;) W przypadku serwerów ze starą mapą nic się nie zmienia. Chociaż spotkałem się w kilku miejscach z, w żaden sposób niepotwierdzoną, informacją, że w multiplayerze nowa mapa będzie za free dla wszystkich. Osobiście bardzo w to wątpię, ale kto wie...
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------