Autor Wątek: Nowy layout na stronie yoyosim.pl i 10 lat dzialania  (Przeczytany 2108 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Nowy layout na stronie yoyosim.pl i 10 lat dzialania
« dnia: Lutego 11, 2012, 08:13:13 »
Ello,

Jesli ktos jeszcze nie zauwazyl, to od wczoraj stronka dziala pod nowym wygladem z nowa funkcjonalnoscia. Mam nadzieje, ze zmiany beda sie podobac i wprowadza pewien lad. Jest takze sporo jump menu poukldanych tematycznie. Tematy mozna takze sortowac po tagach itp. Na pewno w razie czego powinno byc prosciej cos znalezc (ostatecznie mozna uzyc szukajki na dole strony).

Strona chyba najlepiej wyglada w Chrome, a najgozej w IE (tu nie ma pelnej funkcjonalnosci animacji newsow).

Pzdr. i zapraszam: www.yoyosims.pl
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Odp: Nowy layout na stronie yoyosim.pl i 10 lat dzialania
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2012, 14:11:04 »
10 lat? Rany, niektórzy z nas (myself included) są tak starzy, że trzeba nas będzie odstrzelić...
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 11, 2012, 14:36:05 »
Elo YoYO ;)

Serdecznie gratulacje i życzenia wszystkiego najlepszego z okazji! Nowy layout strony bardzo mi się podoba. Jest przejrzyściej, wygodnie, nawigacja jest prosta. Mi się podoba. Po chrome wygląda faktycznie najlepiej.

That's Vietnam music... can't we get our own music?

_michal

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 13, 2012, 16:44:11 »
Dwie rzeczy:

1. RSS nie działają.
2. Jeden news na stronie + przeklikiwanie to w dzisiejszych czasach trochę słabo.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 13, 2012, 16:58:04 »
Mi za bardzo nowy wygląd nie leży. Za mało czytelnie, za dużo fajerwerków. Wydaje mi się, że gdzieś po drodze zgubiła się funkcjonalność. Teraz trochę czuję się przytłoczony i zagubiony tymi zmianami. Wolę klasyczny wygląd z przyciskami po bokach i niusami po środku. Osobiście strasznie przeszkadza mi w czytaniu zmniejszające się i poszerzające się okno wiadomości. Niemniej wielki szacun za nakład pracy włożony w zmianę wyglądu. Wiem, że sporo czasu Ci to zajęło i nawet Jasiu był pod wrażeniem.

Oczywiście dalej będę tam zaglądał, a do nowego wyglądu pewnie z czasem się przyzwyczaję. :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 13, 2012, 19:19:52 »
Zabawne, że nad IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover jest banner z P-38, a pod spodem tekst "Tytuł jednak mocno zawodzi, do czasu kiedy zostanie naprawiony przez autorów rozwój tego działu został wstrzymany.". To oczywiście nie ma nic do layout'u. Mi on pasuje. Lista "news" jest długa, to najważniejsze ;)  I jest widoczne przejście do forum...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 13, 2012, 19:48:23 »
A ja już wiem czemu Yoyek zmienił layout (który podoba mi się bardzo swoją drogą): bo konkurencja też zmieniła http://www.gry-online.pl/ :twisted:
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 13, 2012, 20:03:13 »
Mi się podoba (lubie granatowy kolor :p), wysuwane menu do kazdego symulatora jest ok, duży żólty guzik do Forum jest w odpowiednim miejscu :), przeniósł bym tylko te reklamy/linki (Aerosoft, Capitan Sim, TrackIR itp.) gdzieś na bok, Sprawiają że strona troche wygląda jak 747 z wielkim napisem Adidas na kadłubie :P Generalnie bardzo pozytywnie, aż chce sie odpalić FSX i poćwiczyć wieczorne lądowania w jakimś miło oświetlonym mieście:)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 13, 2012, 20:12:19 »
Zabawne, że nad IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover jest banner z P-38, a pod spodem tekst "Tytuł jednak mocno zawodzi, do czasu kiedy zostanie naprawiony przez autorów rozwój tego działu został wstrzymany.". To oczywiście nie ma nic do layout'u. Mi on pasuje. Lista "news" jest długa, to najważniejsze ;)  I jest widoczne przejście do forum...
No jak, przecież obrazki na górze są dynamiczne, to znaczy: np. na stronie głównej pojawiają się wszystkie (zmiana automatyczna co kilkanaście minut), w konkretnym dziale np. IL-2 będziesz miał już tylko ograniczone do konkretnego tytułu, czyli np. w tym przypadku mógł pojawić się screenik na górze tylko z serii IL-2 dowolnego tytułu, podejrzewam, że pojawił się z FB, ale to dalej Iłek. Tak to działa.
1. RSS nie działają.
2. Jeden news na stronie + przeklikiwanie to w dzisiejszych czasach trochę słabo.
RSS będzie do poprawy.
Z newsem tak już zostanie (po prostu jeden będzie wisiał przez tydzień ;) ), na tę chwilę zachęcam bardziej do przewijania za pomocą tych skrótów 1,2,3,4 itp. Tu będzie też z czasem automat, który sam będzie powodował zmianę. Kwestia przyzwyczajenia tak myślę.
A ja już wiem czemu Yoyek zmienił layout (który podoba mi się bardzo swoją drogą): bo konkurencja też zmieniła http://www.gry-online.pl/ :twisted:
Chyba tylko jeszcze nie odpaliłem Wyślij smsa za czytanie  :118: (ps. no way).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 13, 2012, 20:25:52 »
Z newsem tak już zostanie (po prostu jeden będzie wisiał przez tydzień ;) ), na tę chwilę zachęcam bardziej do przewijania za pomocą tych skrótów 1,2,3,4 itp. Tu będzie też z czasem automat, który sam będzie powodował zmianę. Kwestia przyzwyczajenia tak myślę.

Spoko, Twoja strona, nie moja. ;) Po prostu uważam, że newsy są częściej czytaną stroną serwisu (i to z ich powodu się na niego regularnie zagląda), a zajmują mniej miejsca na stronie niż sekcje poniżej. Tak się klaustrofobicznie zrobiło.

Trend w portalach tematycznych to forma zbliżona do bloga -> post pod postem. W ten sposób szybko można przeskanować najnowsze informacje. Menu z boku nie jest aż tak czytelne. IMHO oczywiście, bez urazy. ;)

« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 14, 2012, 13:24:03 »
Gratuluje 10. lecia! Kawał czasu! :D
Strona bardzo ładna. Jak zwykle ciekawie i dobrze zrobione artykuły. Moim zdaniem, przez nowy wygląd jest bardziej czytelna i lepsza w odbiorze.

Miałem przez chwilę wrażenie, że zniknęła monografia FSO Poldasa. Ale już znalazłem. :D

Swoją drogą Ponury powinien wydać jakąś broszurkę, może być w wersji cyfrowej, albo analogowej. Mnie tam obojętnie i chętnie zapłacę za kilka swoistych monografii. :D
L'ordre règne à Varsovie!

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 14, 2012, 14:14:28 »
Miło, tylko że to nie ja tylko Meyer znany wśród bytomskich nastolatek jako Schmeisser.

« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 14, 2012, 14:27:57 »
 :027: Cały czas byłem przekonany, że Elwood = Ponury. Z resztą to szczegół i tak czekam na porządny zbiór monografii, nie tylko Poldków. Oczywiście autorstwa okołoforumowych ważniaków. :D
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 14, 2012, 14:36:18 »
Cały czas byłem przekonany, że Elwood = Ponury
A znasz li takie mądre przysłowie: "Mniej wiesz - krócej będziesz przesłuchiwany" ?
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 15, 2012, 21:42:57 »
Rss'y zostały poprawione jak by ktoś chciał - na głównej są do tytułów 10 newsów a jak się wejdzie na jakąś kategorię http://yoyosims.pl/taxonomy/term/20 tam są tylko feedy dla danej kategorii.
Artykuł którzy wszyscy kochają i uwielbiają -Poldas ( symulator samochodu, wiadomo w końcu forum symulatorów) był pod ciut innym linkiem ale już wrócił na  starym linku (literówka :) )
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...