Autor Wątek: Jak wrzucić te skiny?  (Przeczytany 2443 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak wrzucić te skiny?
« dnia: Lutego 21, 2012, 16:41:31 »
Po wielogodzinnej walce ze skinami w LOFC2, postanowiłem zapytać tutaj. Czy mógłby mi ktoś podać link do jakiegoś FAQ dotyczącego skinów, czy cuś? Próbowałem zainstalować tego skina, wrzucam go za pomocą ModLoadera, ale zmian nie widać. Teraz pytanie: jak zrobić żeby ten skin działał w grze? Chciałbym jakoś podmienić jeden z krajów (insuergents, co to wgl. jest?), na Polskę, tj. podmienić skiny, może i grafiki odznaczeń itp. Jednak przekopałem się chyba przez całego Lock Ona i nigdzie nie znalazłem odpowiednich plików do modyfikacji. Próbowałem też szukać na pałę tych skinów, które są od początku (żeby je podmienić na nowe) ale znalazłem tylko jakieś do Su-25 i Ka-50, ale np. do MiGa już nie ma. Naprawdę, bardzo chciałbym mieć te skiny, ale nie potrafię zrobić tego samemu. Proszę o pomoc.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Jak wrzucić te skiny?
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 21, 2012, 17:11:38 »
Spróbuj go wrzucić programem który nazywa się: "ModMan". Nie wiem tylko czy skin jest kompatybilny z FC2.0.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 21, 2012, 17:29:04 »
Malowanie jest do MiG-29, a ten się nie zmienił od hoho i jeszcze dłużej. Dlatego na pewno będzie działać.

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 22, 2012, 12:34:29 »
Screen z mojego Modmana:

Jakieś inne rady? Zaznaczam, że odpalam misję Mig-29 - Ramp Start and Navigation - skinu w grze jak nie było, tak nie ma.
« Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2012, 13:37:06 wysłana przez KosiMazaki »

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 22, 2012, 16:22:34 »
A takie głupie pytanie: Czy wiesz, który z domyślnych skinów podmienia to malowanie?

« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 22, 2012, 21:45:02 »
A takie głupie pytanie: Czy wiesz, który z domyślnych skinów podmienia to malowanie?

Aha. Czyli chyba wiemy gdzie leży problem, bo nie rozumiem o co ci chodzi. :D

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 22, 2012, 21:48:26 »
Ten mod zamienia teksturę jednego z dostępnych w programie wzorów malowań. Nie zmienia jednak nazwy tego wzoru. Czy sprawdziłeś wszystkie dostępne wzory malowań dla MiG-29?

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 22, 2012, 21:51:37 »
Ten mod zamienia teksturę jednego z dostępnych w programie wzorów malowań. Nie zmienia jednak nazwy tego wzoru. Czy sprawdziłeś wszystkie dostępne wzory malowań dla MiG-29?

Rozumiem, że w edytorze danej misji muszę samemu wybrać malowanie z listy i jedno z nich to to nowe?

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 22, 2012, 23:11:24 »
Tak jest.

« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 23, 2012, 10:43:30 »
Tak jest.

Dzięki, niech ci to Bóg w dzieciach wynagrodzi  :020:

Mam jeszcze jedno pytanie: czy jest taka możliwość, żeby jakikolwiek kraj który już jest w grze, zamienić na Polskę? (tzn. zmienić mu nazwę, grafiki i nazwy odznaczeń, skiny itp.)

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 24, 2012, 18:39:57 »
Być może znajdziesz coś tu:
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=54015.
Jeśli nie w tym temacie, to ogólnie warto poszukać na forum symulatora w dziale modyfikacji, gdyż nie jesteś pierwszą osobą, która chciała się tym zająć. Niestety sam nie znam się na tym, więc dużo pomóc nie mogę.

« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 25, 2012, 01:56:53 »
Haha, jest znalazłem :D

Tutaj link jakbyś ktoś chciał: http://www.lockonfiles.com/index.php/files/file/2177-add-a-country-tutorial-for-fc2/

PS: Radzę porobić kopie wszystkich plików które edytujecie (nawet głupiego obrazka z flagą) gdyż moja zabawa skończyła się reinstalem FC2 i co za tym idzie wszystkich modów :(