Autor Wątek: Problem z nadmiernym przybliżaniem widoku  (Przeczytany 2221 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bryku

• Gość
Problem z nadmiernym przybliżaniem widoku
« dnia: Kwietnia 05, 2012, 19:31:46 »
Witam wszystkich  :002:
Od razu walę prosto z mostu mam otóż taki problem, włączam iłka, wybieram kampanię, robię misję, kończę, wybieram kolejną misję, gra się ładuje, wyświetla się kokpit i poruszam myszką żeby np. ogarnąć licznik paliwa lub temp. oleju, silnika i nagle ze zwykłego oddalonego widoku robi mi sie widok "oko w celowniku", no więc klikam przycisk odpowiadający za widok oddalony (u mnie Page Down), znowu ruszam myszką i to samo  :612:

Normalnie pierdolca można dostać. Z racji tego, że nie posiadam tracka IR jest to bardzo uciążliwe, gdyż nie mam jak się oglądać dajmy na to np. do tyłu. Dopiero gdy wyłączę i włącze grę jest normalnie, ale to tylko w 1 locie. Później jak chcę lecieć kolejną misję znowu to samo, przy każdym ruszeniu myszką lub hatem mam nagle widok "oko w celowniku"  :506:

To samo jest na HL, 1 lot ok widok normalny, przy ruchu myszką wszystko luźno ok. A przy drugim po kliknięciu refly znowu to samo, mam nagle widok "oko w celowniku" no i masz babo placek  :006:

Co mam z tym zrobić? Miał ktoś podobną sytuację? Dodam, że moja wersja gry to 4.11m, tę sytuację mam dopiero od zainstalowania ostatniego patcha, próbowałem już reinstall gry, ale dalej to samo.

W konfiguracji klawiszów jest wszystko poprawnie ustawione, przy żadnej opcji przybliżania widoku nie mam ustawionego ruchu myszką. Bardzo proszę o pomoc, bo nie bez sensu jest co misję wyłączać i od nowa włączać grę by sobie polatać tylko 1 misję!

Odp: Problem z nadmiernym przybliżaniem widoku
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 06, 2012, 20:22:04 »
A nie zdechła Sz. Panu mysz? Uszkodzone urządzenie może powodować tego typu błędy.  :007:
L'ordre règne à Varsovie!

Bryku

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 06, 2012, 20:32:43 »
Niestety, ale nie ;/

Z myszką wszystko git, sprawdzone. Już sam nie wiem co to może być ;/

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 07, 2012, 15:43:04 »
Najprościej sprawdzić podpinając inną myszkę (bez sterowników). Problemem może być też klawiatura (są w końcu klawisze odpowiedzialne za zbliżenie).

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 07, 2012, 15:46:02 »
Mi kiedyś tak FreeTrack kaszanił zabawę. Dopiero po wybraniu ponownie: "Demo Video" sprawa wróciła do normy.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 07, 2012, 15:50:38 »
W 4.11 automatycznie działa 6DOF czy jak to tam się nazywa. Sprawdź przypisanie klawiszy do tej funkcji - wyłącz - włącz. Zamelduj jaki wynik.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2012, 16:11:04 wysłana przez Zefirro »
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 07, 2012, 16:43:51 »
Czy używasz programu NewView?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Bryku

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 07, 2012, 20:24:06 »
Hehehe powoli.

Nie nie używam programu New View.

Ranwers gdzie to konkretnie jest? Gdzie mam to wyłączyć?

@Kosi Tyle, że ja niestety nie używam tego typu gadżetów ;/

Hmmm w ustawieniach znalazłem coś takiego: (daje link do obrazka, bo waży 4Mb więc, trochę długo by się ładował jakbym wstawił od razu tutaj)
http://desmond.imageshack.us/Himg43/scaled.php?server=43&filename=beztytuu32zh.png&res=landing

Może to jest wina tego? Ale nawet jeśli to nie wiem jak to zmienić, bo klikam to myszką, a później żeby inny klaiwsz bądź przycisk na joyu przypisać i nic się w ogóle nie dzieje ;/  Ogarnie to ktoś ;)?

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 07, 2012, 20:27:22 »
Wygląda na to, że masz zoom na jednej z osi myszki, nie dziwiłbym się jeśli jej ruch powodowałby zooma.
Przypisz do tej funkcji oś przepustnicy, a potem przepustnicę z powrotem pod Power.

Bryku

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 08, 2012, 11:19:53 »
Dzięki, zaraz to sprawdzę. Może w końcu się uwolnie od tego  :banan

Działa :010: Haha w końcu. Wielkie dzięki panowie  :020:

Temat chyba do usunięcia/zamknięcia.