Autor Wątek: DCS: MiG-21bis  (Przeczytany 120001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: MiG-21bis
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 09, 2012, 08:42:02 »
Żan, faktycznie, wypatrzyłeś silniki rakietowe :), szykuje się naprawdę fajny dodatek. Z tego co tylko widziałem chyba dopiero jakoś po wakacjach?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 09, 2012, 19:57:29 »
Będzie można wreszcie zadać szyku startując, sama dopałka już nie wystarczy  :021: :118:

[...]
Jak wygląda sprawa skomplikowania awioniki MiGa-21 w porównaniu do np. A-10?

Lekko na pewno nie będzie bo awionika tego samolotu - wbrew pozorom - wcale nie jest prosta do przyswojenia.
Jako wprawkę polecam lekturę tego wątku: Awionika samolotów MiG-21 - dyskusja, pytania, ciekawostki - jeden z lepszych o tej tematyce w polskim internecie (mógłby pewnie konkurować z podobnym wątkiem na forum lotnictwo.net).

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 09, 2012, 20:50:13 »
Mig-21 to nie wszystko, moderzy wznawiają pracę nad mapką Afganistan. Robi się ciekawie.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 09, 2012, 21:03:50 »
Nawet bardzo ciekawie. To nie jest zwykły mod "3rd party". Trzeba pamiętać, że w nazwie marka DCS znajduje się już oficjalnie.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 09, 2012, 21:06:56 »
Mig-21 to nie wszystko, moderzy wznawiają pracę nad mapką Afganistan. Robi się ciekawie.

Kim Ty jesteś i co zrobiłeś z mmarudą?  :020: 

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Maja 09, 2012, 21:46:04 »
Mam urlop, ale nic nie bój jutro wracam do pracy, więc pewnie znów będę zrzędził.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 09, 2012, 21:48:52 »
To zmień pracę.

« Odpowiedź #37 dnia: Maja 10, 2012, 03:15:19 »
W każdym razie nie przejmuj się. Zawsze możesz grać w game mode. Mnie rok zajęło zwarcie zwieraczy i wzięcie się za Black Sharka, bo też myślałem, że nie mam czasu, żeby ogarnąć, że to mnie przerasta, ale po przejrzeniu kilku filmików na YT, tracków treningowych i zrobieniu kilku notatek po 2 dniach śmigałem. A-10 jest nieco bardziej skomplikowany i póki co wszystko udało mi się zapomnieć, ale jak się zbiorę, to też pewnie po paru dniach będę śmigał. Podstawy wcale nie są takie trudne.
Game mode? ;) W takim przypadku to lepiej już sobie kupić jakąś arkadową strzelankę - będzie ładniej, płynniej i słitaśniej :)
Mam zarówno KA-50, jak i A-10 - game mode w tych produktach jest totalnym nieporozumieniem.
Lekko na pewno nie będzie bo awionika tego samolotu - wbrew pozorom - wcale nie jest prosta do przyswojenia.
No to lipa. Pozostanie poczekanie do premiery i pojawienia się pierwszych filmików na YT pokazujących wszelkie procedury. Dopiero wtedy podejmę decyzję, czy jest sens kupowania, czy sobie daruję.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 10, 2012, 07:57:30 »
Ale będą jaja jak ten koleś zarobi na tym samolocie więcej kasy niż ED na Mustangu :D. Może uświadomi ich, że czas zacząć dłubać bardziej ciekawe samoloty :D. Życzę sobie i Wam tego  :118:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 10, 2012, 09:49:32 »
Przejrzałem sobie pośpiesznie wątek, dało się między innymi wyłowić że jak najbardziej powinien być dostępny dodatkowy zakres pracy silnika ЧР (CzR). Chyba to będzie całkiem niezły i nieźle odwzorowany moduł.

Może być grubo  :021:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 10, 2012, 09:53:50 »
Ale będą jaja jak ten koleś zarobi na tym samolocie więcej kasy niż ED na Mustangu :D. Może uświadomi ich, że czas zacząć dłubać bardziej ciekawe samoloty :D. Życzę sobie i Wam tego  :118:.
Wcale się nie zdziwię jak tak będzie. P-51 głównie poszedł z ciekawości/braku nowości serii DCS i nowego fixed wing "ale jet"/nie mam co zrobić z kasą - tak wg. mnie, chociaż nie będę się wypowiadał za wszystkich.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 10, 2012, 11:53:47 »
Ja tam rozważam kupno Kuca, bo pojawiło się nieco screenów z Fokami i B-17 w DCS, jest potencjał i grzech go nie wykorzystać, ale poczekam decyzję podejmę dopiero jak będzie pełna. Natomiast Mig-21 to jazda obowiązkowa i złożę pre-order bankowo. Natomiast jeśli idzie o popularność, to wystarczy popatrzeć w jakim tempie ludziska nabijali pozytywne posty w wątku o Misiu, a jakie były przepychanki jak ogłosili Kuca.

« Odpowiedź #42 dnia: Maja 10, 2012, 13:39:29 »
MiG 21... mmmmmmniaaam.

Z wishlist został tylko MiG 29 i inne gry mogą dla mnie przestać istnieć  :002:
Czekam z niecierpliwością. :)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 10, 2012, 16:08:17 »
B-17 w DCS

Fotki tego ja chyba - ASAIK- widziałem kilka ładnych lat temu. Popij wodą i zapomnij.

A jeśli chodzi o miga, to IMO jest to pierwszy sensowny ruch ED od czasu wydania Kaki. Kupię sobie 2, żeby mieć zapasowe silniki  :banan.

Tako rzecze,
Zaratustra

poko24

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 10, 2012, 20:25:28 »