O rety... czuję się, jakbym otworzył puszkę pandory

Ok, mea culpa, poczytałem o Win7 oraz o wykorzystaniu ilości RAM jaką ma się zainstalowaną. Wybaczycie?

Ja mam XP i bazowałem na nieszczęsnych doświadczeniach z 1GB i zmianą na 2GB

Max mogę 3+ 0.25/0.5GB
Swoje domniemania wysnułem stąd (a`propos wymagań ilości RAM i korzystaniu przez soft jak i hardware na PC):
http://174.123.69.202/~subsimc/radioroom/showpost.php?p=1775953&postcount=11A firmowe wymagania dla tej gry wg producenta, to 1GB minimum, 2GB optymalne. Po załadowaniu modów, a jest ich na tę chwilę nieco... 2GB to stanowczo mało czasami. 4GB, wg tego co pisze, będzie na styk (moja karta ma 512MB pamięci, na kompie mam 2GB) - więc wg tych obliczeń, zostaje mi 1.5GB - ale system też pożera. Cały czas próbuję dojść, co i jak mi tyle zjada pamięci

Mam na myśli stan idle komputera, a nie jak uruchomię Chrome i coś jeszcze, wtedy wiadomo, nie gram.
Zrobił się off topic z tego... Sorry. Może założę osobny temat na te moje problemy sprzętowe z RAM etc. Chyba, że gdzieś to tutaj jest. To co znalazłem w sieci, niekoniecznie pomaga...
@mmaruda Właśnie pisałem, jak napisałeś Ty.
Po prostu doczytałem, że ciągłe odtwarzanie płyt CD (.mp3) nieco zużywa nagrywarkę - faktem jest, że moja nie jest dobra (jak się okazało, miała być tania, cóż). Człek uczy się na swoich często błędach.
Co do mojego Asusa, to o tym modelu czytałem i miał dobre opinie (wydajność, OC fabryczne, cena) więc go wybrałem 4850 TOP. Rzadko kiedy słyszę by wchodził na tryb turbo - jet;) Nie chciałem kręcić karty, zbyt to kapryśne bywa, więc nieco dołożyłem i mam fabrycznie podkręconą z większym wiatrakiem. Standardowe miały właśnie z chłodzeniem kłopoty, ta... raczej nie ma. Od 50-60. Jak ją testowałem softem, wówczas szło do 70. Ale żadna gra tak nie wyciśnie ani karty, ani procesora - impossible. Takie testery są dobre dla bicia rekordów OC, ja się tym nie param

Odkurzanie i tak trzeba robić, a to wentylator na procku, a to na karcie.