Czołem,
Przez bardzo długi czas nie wychylałem się z tym projektem. Nadszedł jednak czas, by umieścić kilka obrazków na The Forum, szczególnie że powoli zbliżamy się do końca.
Jest to model Albatrosa D.III produkowanego na licencji przez austriackiego Oeffaga - w tym przypadku w ostatniej wersji - Bauart 253 z 225-konnym silnikiem Austro-Daimlera. Z tym motorkiem samolot osiągał 200 km/h i wzbijał się na 5000 metrów w 20 minut.
Maszyna posiada polski akcent - latali na niej polscy piloci w służbie C.K. armii - m.in. Stefan Stec, którego malowanie dostępne będzie w paczce. Są też malowania maszyn zakupionych w Austrii w 1919 roku i służących w 7.Eskadrze Myśliwskiej (malowanie Cedrica Fauntleroya) oraz 13.Eskadrze Myśliwskiej (malowanie L.Patalasa). Gdy samolot będzie wydany, wypuszczę do niego paintkit, żeby można sobie było wykonać własne skórki.
Bryłę wykonał Fatman (autor Karasia, LVG C.V, DFW C.V, N.24 z WoP1920/39 dla TW), ja wykonałem mapowanie i malowanie oraz podstawowe animacje. Model pilota to dzieło Empecka, a wiele skryptów animacji zawdzięczamy Robowi (podobnie jak testy jakościowe). Zefir zaś opracował fajny trik na podgrzewanie silnika w trakcie lotów przy niskiej temperaturze. Dzięki Panowie!