Autor Wątek: Samolot do FSX: Albatros D.III (Oeffag) Ba.253 (duże obrazki)  (Przeczytany 2911 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Czołem,

Przez bardzo długi czas nie wychylałem się z tym projektem. Nadszedł jednak czas, by umieścić kilka obrazków na The Forum, szczególnie że powoli zbliżamy się do końca.
Jest to model Albatrosa D.III produkowanego na licencji przez austriackiego Oeffaga - w tym przypadku w ostatniej wersji - Bauart 253 z 225-konnym silnikiem Austro-Daimlera. Z tym motorkiem samolot osiągał 200 km/h i wzbijał się na 5000 metrów w 20 minut.
Maszyna posiada polski akcent - latali na niej polscy piloci w służbie C.K. armii - m.in. Stefan Stec, którego malowanie dostępne będzie w paczce. Są też malowania maszyn zakupionych w Austrii w 1919 roku i służących w 7.Eskadrze Myśliwskiej (malowanie Cedrica Fauntleroya) oraz 13.Eskadrze Myśliwskiej (malowanie L.Patalasa). Gdy samolot będzie wydany, wypuszczę do niego paintkit, żeby można sobie było wykonać własne skórki.
Bryłę wykonał Fatman (autor Karasia, LVG C.V, DFW C.V, N.24 z WoP1920/39 dla TW), ja wykonałem mapowanie i malowanie oraz podstawowe animacje. Model pilota to dzieło Empecka, a wiele skryptów animacji zawdzięczamy Robowi (podobnie jak testy jakościowe). Zefir zaś opracował fajny trik na podgrzewanie silnika w trakcie lotów przy niskiej temperaturze. Dzięki Panowie!

« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2012, 07:45:07 wysłana przez KosiMazaki »

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

_michal

• Gość
Odp: Samolot do FSX: Albatros D.III (Oeffag) Ba.253 (duże obrazki)
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 24, 2012, 22:44:36 »
Moje zdanie znasz. Świetnie wykonana maszyna. No i ten pilot.  :021:

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 24, 2012, 23:52:41 »
Bardzo ładnie wykonana maszyna. Tylko ten pilot jakiś taki sztywny i słabo wykonany... (żartuję Empeck, świetna robota ;) )
Fajnie, że nadal powstają samoloty do FSX spod polskiej deski kreślarskiej.

« Odpowiedź #3 dnia: Maja 24, 2012, 23:57:01 »
Turbo Alba, super  :020:

Może kiedyś w Rofie  :015:

Jakiś wydawca już jest na horyzoncie?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 25, 2012, 10:32:40 »
No w RoF to raczej nie z "tej stajni" :) Za dużo zmian zaszło w modelu, żeby go teraz tam wrzucać. Podejrzewam, że łatwiej by im było przerobić własnego Albatrosa D.III niż bawić się z tym potworem. Dzięki Panowie za miłe słowa!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 25, 2012, 10:59:36 »
Świetnie wykonany samolot - potwierdzam. Miałem okazję testować na pewnym etapie i jestem zachwycony elegancją wykonania. Gratuluję i dziękuję za przygotowanie tak wspaniałego samolotu.

« Odpowiedź #6 dnia: Maja 25, 2012, 15:20:01 »
Elwood prosił żeby przekazać gratulacje, świetna robota.
Ode mnie też. Super !
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 25, 2012, 15:39:44 »
Okazały model trzeba przyznać :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #8 dnia: Września 10, 2012, 01:35:12 »
Panowie,
w dniu dzisiejszym wrzuciłem na serwisy FS dwa nowe malowania dla Oeffaga:
- samolot por. Ludwika Patalasa z 13.Eskadry Myśliwskiej
- samolot kpt. Meriana Coopera z 7.Eskadry Myśliwskiej (Kościuszkowskiej)

Skórki będą do pobrania na Avsim, Simviation (sekcja "Payware") oraz Sim Outhouse