Autor Wątek: Oficjalny nocd do IŁ2 1946 na problemy z zabezpieczeniem Securom.  (Przeczytany 3569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam
Moje zadowolenie z tej gry trwało dość krotko a to z racji tego że mimo bezproblemowej instalacji gry nie można uruchomić.
Z instrukcji załączonej do gry wynika że takie problemy mogą się pojawić, niestety w opisie gry na stronie Empiku nie wspomniano o tym ani słowa bo bym sobie darował zakup.
Teraz zostałem z bezużyteczną grą, wydanymi na próżno pieniędzmi i rozstrojonymi nerwami... bo chciałem być uczciwy, tyle tylko że się na tej uczciwości przejechałem.
Jeżeli jednak jest jakieś wyjście to proszę uprzejmie o konkretną pomoc.
Z góry  dziękuję.

1. Nazwa tematu. 2. Ale o co chodzi?. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2012, 19:32:16 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: IŁ2 1946 i securom
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 26, 2012, 18:58:29 »
Dystrybutor wydał - a więc to legalne - pliki no-cd do gry. Brak sprawdzania płyty to wystarczające obejście zabezpieczenia. Poszukaj, albo weź w paczce stąd: http://www.sas1946.com/main/index.php?topic=8528.0
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Odp: Oficjalny nocd do IŁ2 1946 na problemy z zabezpieczeniem Securom.
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 27, 2012, 19:30:51 »
Dzięki Sorbifer ale  po ściągnięciu tego: 

"4.07m to 4.11m SuperPack (includes direct-2-drive patch, includes no-cd exe): This will update any IL2 1946 (DVD or Downloaded) version of 4.07 or later, to version 4.11m. Total DL size is about 2.1G".

Ze strony, którą podałeś nic się nie zmieniło, dalej gra się nie odpala  :015:.

Proszę o stosowanie zasad poprawnej pisowni. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Maja 27, 2012, 19:34:35 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #3 dnia: Maja 27, 2012, 19:54:10 »
Teraz zostałem z bezużyteczną grą, wydanymi na próżno pieniędzmi i rozstrojonymi nerwami... bo chciałem być uczciwy, tyle tylko że się na tej uczciwości przejechałem.
Jeżeli jednak jest jakieś wyjście to proszę uprzejmie o konkretną pomoc.
Ustalmy fakty bo jakoś się o szczegółach problemu nie rozpisałeś "zanadto".

Gra się instaluje, ale nie możesz jej uruchomić, jak rozumiem? Czy pojawia się jakiś komunikat, jakie są tego objawy? Czy po prostu nic się nie dzieje?

Czy jesteś pewny, że problem nie wynika z zainstalowania na Twoim komputerze jakiegoś oprogramowania w stylu "programów emulujących" itp.? Może coś się po prostu "gryzie"? Piszesz, że instrukcja Twojej gry pisze o możliwych problemach - czyli wiesz co powoduje problem czy nie wiesz? Jeśli wiesz to wywal to co powoduje problem i sprawdź czy działa.

Z instrukcji załączonej do gry wynika że takie problemy mogą się pojawić
Może napisz bardziej szczegółowo o problemie.

Jeśli to nie problem w Twoim sprzęcie a gra dalej się nie uruchamia - to może po prostu trzeba ją zareklamować? Zdarza się ... też miałem problem z jakimś tytułem swego czasu i mi po prostu w Empiku wymienili na inny egzemplarz i było OK.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 27, 2012, 21:11:21 »
Dla wersji "stock" plik wykonywalny był zawsze ten sam, więc możesz pójść do np. GameCopyWorld i zgrać z tamtego miejsca no-cd do Ił2, masz przecież legalną wersję.

Oczywiście nałożenie modów na grę np. UltraPack 3.0 RC4 też powinno załatwić sprawę, no chyba, że rzeczywiście masz zepsutą instalację czy w ogóle DVD.

PS: Aha - w Windows 7 polecane jest instalowanie gry nie do katalogu Program Files czy też Program Files (x86). Sprawdź.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #5 dnia: Maja 27, 2012, 21:32:01 »
A czasem nie zainstalowałeś tej gry na partycji D w jakimś katalogu w którego nazwie użyłeś polskiej czcionki, np literki takie
jak Ł? Bo wtedy gra się nie odpala! Ja tak mam co jakiś czas jak sobie co dwa lata ją ponownie instaluje, teraz to
sobie kartkę napisałem i włożyłem do środka z grą żeby nie używać typowo polskich literek w nazwie katalogu
do którego instaluję tą grę. Bo zawsze o tym zapominam.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #6 dnia: Maja 27, 2012, 23:00:31 »
Administratorów przepraszam za niedbałość w pisowni!
Dziękuję za pomoc sorbiferowi i adampolska7, rzeczywiście chodziło o polski znak w nazwie katalogu.