Autor Wątek: DCS: Combined Arms  (Przeczytany 20230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: Combined Arms
« Odpowiedź #75 dnia: Września 01, 2014, 20:18:08 »
Można te rzeczy o których piszesz zrobić np. właśnie wraz z modułem A-10C, tutaj trochę o tym: http://www.simhq.com/_air14/air_535a.html. Tylko, że to najfajniej sprawdza się oczywiście online więc trzeba mieć i współtowarzyszy.

Minus całego tytułu CA to fakt, że tam nie ma kabin jak np. jest w ArmA. Co do poradników w PL raczej ciężko, zdaje się nic takiego nie powstało.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #76 dnia: Września 01, 2014, 20:40:15 »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #77 dnia: Września 01, 2014, 20:53:54 »
Czyli pojazdami naziemnymi poruszam się bez problemów ale żeby wzbić się w powietrze potrzebny jest moduł danej maszyny (K-50, A-10 czy MIGa). A grając jako JTAC mam do rozegrania coś ala misja np. wyjazd z bazy odnalezienie celu, wskazanie go i po zakończeniu operacji powrót do bazy czy tylko na chwilę działam jako JTAC wskazuję cel i to wszystko. I czy rolę specjalisty wsparcia ogniowego mogę przejąć w dowolnym pojeździe czy są wybrane specjalne wozy do tego wyznaczone? I czy gra aktualizuje się sama do nowej wersji po odpaleniu jej czy samemu trzeba pilnować i sprawdzać czy są jakieś aktualizacje. A w_ogóle jak sprawdzić jaką wersję się posiada?
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2014, 21:53:46 wysłana przez YoYo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #78 dnia: Września 01, 2014, 21:52:19 »
Czyli pojazdami naziemnymi poruszam się bez problemów ale żeby wzbić się w powietrze potrzebny jest moduł danej maszyny (K-50, A-10 czy MIGa). A grając jako JTAC mam do rozegrania coś ala misja np. wyjazd z bazy odnalezienie celu, wskazanie go i po zakończeniu operacji powrót do bazy czy tylko na chwilę działam jako JTAC wskazuję cel i to wszystko. I czy rolę specjalisty wsparcia ogniowego mogę przejąć w dowolnym pojeździe czy są wybrane specjalne wozy do tego wyznaczone? I czy gra aktualizuje się sama do nowej wersji po odpaleniu jej czy samemu trzeba pilnować i sprawdzać czy są jakieś aktualizacje. A wogóle jak sprawdzić jaką wersję się posiada?

Chyba by trzeba pisać FAQ dla Ciebie :). Co do wersji - po odpaleniu masz ją podaną w prawym dolnym rogu (menu DCSW). Program sam sprawdza aktualizację przy uruchamianiu. Obecnie to 1.2.10 i coś tam coś tam.
Sam CA mam, ale w sumie ani razu nie odpalałem. Z tego co wiem, możesz z pozycji Commandera (F10) zając miejsce w każdej jednostce i objąć nad nią dowodzenie. Co do latadeł, musisz mieć kupiony i aktywny dany moduł.

@Kusch, ładne te fotki w DCSW 2, aż chciałoby się mieć na tym engine to co oferuje Steel Beast Pro: https://www.youtube.com/watch?v=Zw93CbN4v-8 . Chociaż jeden czołg czy coś...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #79 dnia: Marca 15, 2015, 20:41:08 »
Witam
Proszę o informację na temat modułu CA do DCSW, bo niewiele mogłem znaleźć na forum.
Czy ten program współdziała ze wszystkimi modułami, zainstalowanymi pod DCS, czy jest to oddzielny symulator pola walki ?
Jeśli go zainstaluję to czy mogę z niego korzystać bez grania w sieci ?
Pozdrawiam
Zbyszek
Pozdrawiam.

dufay

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Marca 15, 2015, 20:50:38 »
Oddzielny
Tak

« Odpowiedź #81 dnia: Marca 18, 2015, 19:10:49 »
dufay dzięki.
Zamontowałem CA(1.5) wersja 1.2.15 i mam tylko tapetę na głównym ekranie DCS'a, z której mogę
uruchomić tylko te moduły, które już były. Na liście zamontowanych symulatorów na górnej "belce" nie ma CA !
Co dalej robić dalej ?
Pozdrawiam
Zbyszek
Pozdrawiam.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Marca 19, 2015, 20:19:09 »
Widzę las rąk do pomocy :).
Tak więc kolego...CA nie ma czegoś takiego jak Instant Action, jedynie możesz uruchomić misję z poziomu misji zapisanych w DCS, tzn. Mission- Combined Arms, lub też z poziomu misji "samolotowych" (np A-10C  zawiera w sobie misje z CA, gdzie z poziomu pilota można wydawać rozkazy jednostkom naziemnym, i/lub gdy w edytorze tej misji jet ustanowione Fog Of War, można "przeskoczyć" na dana jednostkę i manualnie nią sterować, jednocześnie nie tracąc kontroli nad własnym samolotem), w których jest zawarte CA, ew. w edytorze samemu stworzyć taką misję. Aby przejść do trybu CA trzeba  wybrać F10 następnie (o ile jest dostępny, szczególnie online) wystarczy kliknąć na ikonę czołgu i już jest się w pojeździe czy też innej jednostce.

« Odpowiedź #83 dnia: Marca 20, 2015, 18:20:28 »
O nareszcie Kolega mnie oświecił, dzięki.
Mam dużo 'roboty' przed sobą !
Pozdrawiam
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 02, 2015, 14:38:50 »
Ma ktoś a was Combined Arms i może na ten temat powiedzieć czy warto kupić?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2015, 15:13:46 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #85 dnia: Marca 31, 2019, 21:47:12 »
Nowe funkcje w CA, podoba mi się zwłaszcza OPL, online mogło by być ciekawie.

https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3862453&postcount=1445
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg