Autor Wątek: Wyścigi o Puchar Podwórka w P-51D (duże zdjęcia)  (Przeczytany 7728 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Wyścigi o Puchar Podwórka w P-51D
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 16, 2012, 11:35:40 »
... wszystkie kłody deceesy i inne war thundery przy tym Kucyku to jakieś shitowe arcade bez klimatu.

Przepraszam za OT... chcę tylko zapytać czy masz kunia od DCSa? Jeśli tak, to może byłbyś łaskaw napisać coś więcej (w innym temacie/dziale) w uzasadnieniu powyższego stwierdzenia. Od dłuższego czasu zastanawiam się co jest bardziej godne pogłębienia debetu... coś od A2A (tzn. spit lub kucyk) czy kuń od DCSa....

Tako rzecze,
Zaratustra

_michal

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 16, 2012, 11:45:35 »
Nie ma co porównywać. Kucyk od EDów jest nieskończony, przekraczając dopuszczalne parametry silnika nie da się maszyny uszkodzić, do tego po pasie startowym jeździ się jak po lodowisku. FM przy starcie też jest 'dziwny'. Z zakupem poczekałbym, aż go po prostu skończą.

ED jest lepszy od Google w trzymaniu swoich produktów w becie. W tej chwili wszyskie poza są na tym etapie. :P

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 16, 2012, 12:17:04 »
Od dłuższego czasu zastanawiam się co jest bardziej godne pogłębienia debetu... coś od A2A (tzn. spit lub kucyk) czy kuń od DCSa....
Ja napiszę tak: poczekaj aż DCS:P-51 będzie wydany, potem poczekaj na 50% promocję, wtedy się zapytaj czy warto ;)

A2A P-51 jest już wydany i póki co ciężko szukać lepiej odwzorowanego warbirda, ED sami się przyznali, że gonią właśnie ten produkt, ale osobiście wątpię by pod względem modelu lotu i odwzorowania systemów byli w stanie dorównać, nawet biorąc pod uwagę, że wszystko robią na własnym silniku i dopisać, czy zmienić mogą wszystko.

Natomiast P-51 vs Spitfire... ciężko szukać dwóch bardziej różniących się myśliwców tego okresu. To tak jakby pisać, że Hurricane i FW-190D-9 to jedno i to samo  :121:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 16, 2012, 13:25:33 »
Grrrr... nie mam czasu dopracować tej tekstury, może następnym razem będzie kompletna:

https://dl.dropbox.com/u/41767723/texture.N859.7z

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 16, 2012, 14:20:19 »
Zrobiliśmy wczoraj w małym gronie _michał, ROB i ja test serwera i ustawień. Wyszło na to, że klient SP2 nie potrafi połączyć się do misji wyścigowych. Ze względu na to, że ten wyścig ma być przede wszystkim rozrywką, uznaliśmy, że lepiej nie korzystać z misji i w ten sposób pozwolić na udział wszystkim - serwer będzie działał w trybie Free Flight.
Adres serwera: 89.78.216.227
Hasła nie będzie.
Przypominam, że zbiórka o 18:00 na Team Speaku. Wtedy podam też dodatkowe szczegóły i podpowiedzi.

Długość wyścigu to 300km.
Po uruchomieniu silnika nie wolno zmieniać nic w panelu naprawczym "hangar" i w panelu załadunku (shift+4) - paliwo i inne płyny należy załadować przed lotem. Masę pilota wypadałoby podać prawidłową - czyli własną  :004:
Pogoda w czasie wyścigu będzie wygenerowana przez FSX, który pobiera ją z serwerów Jeppesena. Poniżej aktualne TAF dla EPLL i EPGD:
http://www.aviationweather.gov/adds/metars/index.php?submit=1&station_ids=epll&chk_tafs=on&chk_metars=on&std_trans=translated
http://www.aviationweather.gov/adds/metars/index.php?submit=1&station_ids=epgd&chk_tafs=on&chk_metars=on&std_trans=translated

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 16, 2012, 14:28:37 »
Start "regatowy", czy będziesz prowadził formację przez linię startu ?

« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 16, 2012, 14:29:58 »
......................

Ojojo...Freeflight, to mogą być problemy z podpięciem. Mnie ciągle na ff wyrzuca. Nie lepiej by było zrobić tą sesję na "Linerach" albo "Przygodach".
Całą reszta to żaden problem.
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

_michal

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 16, 2012, 14:34:21 »
Free flight znaczy nie-w-misji, tylko w jednym z dostępnych lobbies.

Dodaj sobie w fsx.cfg w sekcji [MULTIPLAYER] ten wpis:

DefaultLobby="Adventures"

Wówczas po włączeniu multiplayera od razu wejdziesz w lobby Adventures, nie powinno Cię wywalać.

« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 16, 2012, 14:59:43 »
.........

Michale. O tym to ja wiem. Mnie tylko przeraziło że chcecie to robić w lobby freeflight. Ale jak tak to wygląda to niema problemu.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 16, 2012, 15:12:47 »
W ogóle nie będzie potrzeby korzystania z Game Spy, wystarczy połączenie bezpośrednio.

Start regatowy, umówimy się na konkretną godzinę. Na przyszłość postaram się przygotować jakieś małe urządzenie pomocnicze przy starcie, ale dziś musi nam wystarczyć uczciwość (+ moje oglądanie powtórek po locie).

« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 16, 2012, 17:56:36 »

Przypominam, że zbiórka o 18:00 na Team Speaku.

No dobrze, może jakieś namiary tak na ten TS, czego mam szukać ???

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 16, 2012, 18:01:35 »
Ponadto na czas wyścigu udostępnię serwer Team Speak 3.
Adres: zefirro.dyndns.org
Hasło: spink

« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 16, 2012, 20:28:43 »
Fajnie to wyszło. Szkoda tylko ze mało ludu było. Może następnym razem :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 16, 2012, 20:50:53 »
Było bardzo miło, na szczęście w trakcie wyścigu komputer mi tym razem nie eksplodował, chociaż TrackIR postanowił się wyłączyć gdzieś nad Wisłą.

Będę miał co opowiadać wnukom  :021:

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 17, 2012, 03:30:54 »
To będzie bardzo krótka relacja z obrazkami.
Okazało się, że na starcie stawiło się tylko trzech zawodników: ArmituriaVeria, Sundowner i ja. Po opanowaniu krwotoku Sundownera i krótkiej pogadance o byciu gentlemanem w powietrzu, wsiedliśmy do maszyn i przygotowaliśmy się do startu.

Ze względu na problemy z synchronizacją czasu postanowiliśmy przeprowadzić start "lotny", czyli za zającem, którym byłem ja. Tu na chwilę przed minięciem linii startu:

Szybko się rozdzieliliśmy, gdyż Sundowner wybrał dość dynamiczne wznoszenie. Większość lotu znajdował się na wysokości około 10000 stóp. Początkowo został przez to z tyłu, ale z czasem zaczął mnie wyprzedzać.

Po jakimś czasie wznosić zaczął się również ArmituriaVeria. Był to taktycznie dobry ruch.
Pierwszy linię mety przekroczył Sundowner przez co został pierwszym pilotem wyścigowym naszego podwórka. Tu zdjęcie tuż nad metą:

Po około 2 minutach wyścig ukończył ArmituriaVeria. Po następnych 2-3 minutach przybyłem ja, zbierając resztki z przegrzanego silnika.

Przy chłodzeniu silników postanowiliśmy zrobić sobie kilka pamiątkowych zdjęć:

A tu już po wylądowaniu, w oczekiwaniu na nagrody i oklaski publiczności:

Gratulację dla zwycięzcy i zdobywcy drugiego miejsca! Ślicznie mnie ograliście, więc liczę na rewanż. Więcej informacji wkrótce.
Dziękuję za udział, miło było.

(Zdjęcia oryginalne z symulatora, zmieniona jedynie rozdzielczość i wykadrowane.)