Autor Wątek: DCS: World  (Przeczytany 177050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World
« Odpowiedź #315 dnia: Czerwca 21, 2014, 21:19:01 »
Kilka nowych obrazków z EDGE (zmieniona trawa i depth of field), oraz zapowiadany model AI MiG-15:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2097158&postcount=9

Ehh ładnie to wszystko wygląda, a z tego co zapowiedzieli, to po 1.2.8 wyjdzie od razu 1.3.0 z EDGE.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Poko

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Czerwca 21, 2014, 22:31:38 »
Glowing Amraam już ćwiczy z szerszeniem. ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #317 dnia: Czerwca 22, 2014, 00:17:36 »
Jak na AI to jakoś bardzo szczegółowy ten MiG-15, więc może to nie tylko plotka, że ma faktycznie wyjść klikany. Wszystkie MiGi biorę w ciemno ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
Mapa drogowa DCS World
« Odpowiedź #318 dnia: Czerwca 22, 2014, 10:35:43 »

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #319 dnia: Czerwca 22, 2014, 14:06:57 »
Ciekawe ile z tych zapowiedzianych rzeczy rzeczywiście wyjdzie w tym roku.
Jest całkiem ciekawa lista, wreszcie mają być miny (chodzi zapewne o CBU gator oraz miny wyrzucane z KMGU). Napisano też o "scattered mines" co w praktyce zwykle oznacza miny rozstawiane przy pomocy artylerii. Do tego jeszcze latające krematoria (niestety nic nie wspomniano o pożarach lasów).
AIM-9X też ma być, ciekawe, czy A-10C będzie mógł je przenosić (A-10C to stosunkowo nowoczesna maszyna, ale jednak nie myśliwiec)?

Ba... ...Nawet sprzęgło ma być, czyli będziemy mieć DCS:Cars (rozwinięcie koncepcji DCS:UAZ) i postrach dla serii ArmA jeśli o pojazdy chodzi ;-)

AVM (Advanced Vehicle Model)
Ciekawe co mają tym razem na myśli, może wreszcie fizyka dla pojazdów, skończy się wskakiwanie czołgami na budynki i jeżdżenie do góry nogami.

Wie ktoś może co to VMS-1 i K-29 i jak to działać powinno? Ponoć to nowe podwieszenia pod Mi-8, co oznacza, że tak szybko jak to możliwe Ka-50 też je dostanie (w 2 minuty zrobię moda ;-) ).

« Odpowiedź #320 dnia: Czerwca 23, 2014, 10:44:44 »
Witam. Jestem na forum nowym użytkownikiem, tak więc proszę o wyrozumiałość.
Uaktualniłem DCS World do wersji 1.2.8.
Przy próbie uruchomienia pojawia się komunikat can't load debrifing file.
Temat dla Panów może wydawać się stary. Przeczytałem w necie dostępne porady: modyfikacjia pliku boot.ini, uruchomienie trybu 3 GB.
U mnie jest to nie możliwe, wywala komunikat o braku pliku /hal.dll
Tak na marginesie jest on na dysku, w każdym razie wyszukuje go bez problemu.
W tym miejscu pytanie do szanownych Panów. Udało się uruchomić komuś DCS World na XP Pro?
Moja konfiguracja może wydawać się przedpotopowa, jednak poprzednia wersja DCS World 1.2.3 chodziła bez problemu.
Mam P Dual-Core CPU E5300; 2,60 GHz, 3,5 GB RAM, GF 6800 GTS
Jeszcze raz proszę o wyrozumiałość.

« Odpowiedź #321 dnia: Czerwca 23, 2014, 11:55:17 »
Wydaje mi się, że pierwsze wersje DCSW obsługiwały zarówno systemy 32- jak i 64-bitowe - w pewnym momencie ED zarzuciło wsparcie dla dla 32-bitowych systemów operacyjnych. Rekomendowane jest również 6 GB ramu.
Patch 1.2.8 wymagał również instalacji dodatkowych bibliotek Visual C++, ale nie wydaje mi się, że to akurat stanowi problem w twoim przypadku.

Minimum system requirements: OS 64-bit Windows Vista, 7 or 8; CPU: Core 2 Duo 2.0 GHz; RAM: 6 GB; Free hard disk space: 10 GB; Video: 512 MB RAM card, DirectX 9.0c - compatible; Sound: DirectX 9.0c - compatible; requires internet activation.

Recommended system requirements: OS 64-bit Windows Vista, 7 or 8; CPU: Core i5+; RAM: 8GB; Hard disk space: 10 GB; Video: Shader 3.0 or better; NVIDIA GeForce GTX560 / ATI 6950 DirectX 9.0c or better; Sound: DirectX 9.0c - compatible; DirectX: 9.0C; requires internet activation.

« Odpowiedź #322 dnia: Czerwca 23, 2014, 17:02:07 »
AIM-9X też ma być, ciekawe, czy A-10C będzie mógł je przenosić (A-10C to stosunkowo nowoczesna maszyna, ale jednak nie myśliwiec)?

Moze, ale bez JHMCS lub wiecej interujacych trybow A-A wbudowanych do TP to uzywa AIM-9X tak samo jak AIM-9M.

Ba... ...Nawet sprzęgło ma być, czyli będziemy mieć DCS:Cars (rozwinięcie koncepcji DCS:UAZ) i postrach dla serii ArmA jeśli o pojazdy chodzi ;-)
Ciekawe co mają tym razem na myśli, może wreszcie fizyka dla pojazdów, skończy się wskakiwanie czołgami na budynki i jeżdżenie do góry nogami.

M1A2.

« Odpowiedź #323 dnia: Czerwca 23, 2014, 18:33:00 »
Przy próbie uruchomienia pojawia się komunikat can't load debrifing file.

Ja również jestem nowym użytkownikiem DSC'a, ale ponieważ nikt nie podał rozwiązania, to może ja napiszę o moich problemach z wersją 1.2.8 - może to pomoże. Na początku gra się nie uruchamiała a później część funkcjonalności nie działała i było dużo błędów w logach. Rozwiązaniem okazało się usunięcie kilku podkatalogów DCS (między innymi scripts - najbezpieczniej oczywiście przenieść je po prostu w inne miejsce - w razie gdyby coś poszło nie tak można wrócić do stanu poprzedniego), a następnie uruchomienie programu do naprawiania DCS, który pobierze właściwe wersje plików z sieci (po zainstalowaniu DCS'a byłem bardzo zdziwony po co to ustrojstwo jest  ;D).

« Odpowiedź #324 dnia: Czerwca 23, 2014, 18:44:34 »
Najlepszym wyjściem jest wywalenie całego DCSa i ściągnięcie najnowszej wersji, bez patchy. W przeszłości (nie gram w to od dawna) patche potrafiły nie mało namieszać.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #325 dnia: Czerwca 23, 2014, 18:51:05 »
Przy próbie uruchomienia pojawia się komunikat can't load debrifing file....

Jeśli jedziesz na Win XP to niestety ciężko coś tu poradzić. Oficjalnie DCS już od dawna nie wspiera XP, ba, nawet systemów 32. Wszystko co obecnie wychodzi i jest testowane i powinno działać jedynie na Win 7/8 64. DCS korzysta z supportującego oprogramowania (zwłaszcza moduły klikalne), którego nie zapewnia XP'ek. Szczerze - będziesz się męczył i nigdy nie wiadomo kiedy będzie CTD, lepiej już zainwestować w W7 64 jak chcesz dłużej się pobawić DCS'em.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #326 dnia: Czerwca 23, 2014, 18:54:25 »
Ewentualnie sprawdzić, bo może jakoś to ruszy na WinXP 64-bit, który być może będzie w stanie lepiej dźwignąć DCS na starszych kompach. Aczkolwiek tak jak Yoyek mówi może lepiej uruchomić jakiegoś Win7 64-bit (nawet w wersji Starter).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #327 dnia: Lipca 06, 2014, 08:48:41 »
Fajny screenik z DCSW 1.3.0.:

www.yoyosims.pl

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #328 dnia: Lipca 06, 2014, 22:42:13 »
Po 1.2.8 ma wyjść od razu 1.3.0 jak dobrze pamiętam? Czy ktoś może wie czy DCS będzie od tego patcha wykorzystywał technologię SLI / Crossfire - bo na dzień dzisiejszy chyba tego brak?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #329 dnia: Lipca 06, 2014, 22:51:14 »
Po 1.2.8 ma wyjść od razu 1.3.0 jak dobrze pamiętam? Czy ktoś może wie czy DCS będzie od tego patcha wykorzystywał technologię SLI / Crossfire - bo na dzień dzisiejszy chyba tego brak?

Kolejny patch powinien wyjść jak wyjdzie Foka, a czy faktycznie w sierpniu będzie ten nowy engine zapowiadany na 1.3.0?

www.yoyosims.pl