Autor Wątek: DCS: World  (Przeczytany 177294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: DCS: World
« Odpowiedź #345 dnia: Sierpnia 10, 2014, 13:19:24 »
I to byłaby bardzo dobra decyzja.

Odp: DCS: Combined Arms
« Odpowiedź #346 dnia: Sierpnia 28, 2014, 16:38:51 »
A w jaki sposób połączyć moje gry DCS BS2 i DCS A-10 żeby były widoczne w menu World?

A co ten temat ma wspólnego z DCS: Combined Arms? Złączony z DCSW.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2014, 23:01:27 wysłana przez YoYo »

Odp: Odp: DCS: Combined Arms
« Odpowiedź #347 dnia: Sierpnia 28, 2014, 17:05:17 »
Musisz ściągnąć moduły dla BS2 i A-10C i aktywować je za pomocą kluczy które masz do wersji standalone. Dziwie się, że jeszcze tego nie zrobiłeś. Wersje które masz przestały być wspierane 2 lata temu, kiedy pojawił się DCS World. Od tego czasu tylko moduły są aktualizowane.

« Odpowiedź #348 dnia: Sierpnia 28, 2014, 17:43:54 »
Kupiłem Combined Arms na allegro i mam go na steamie w postaci prezentu. Kiedy chcę go włączyć wyskakuje że muszę mieć Worlda. Oczywiście już go mam bo ściągałem go wcześniej. Co mam zrobić?

« Odpowiedź #349 dnia: Sierpnia 28, 2014, 17:50:49 »
Worlda masz Steamowego czy ściągnąłeś z oficjalnej strony? Jeśli to drugie to musisz ściągnąć Worlda przez Steama. Musisz mieć go w swojej bibliotece żebyś mógł użyć modułu.
Wracają do twojego wcześniejszego pytania. DCS steamowy i zwykły nie są kompatybilne ze sobą. Jeśli masz zamiar używać steamowego to nie będziesz miał modułów BS2 i A-10C.

« Odpowiedź #350 dnia: Sierpnia 28, 2014, 17:54:30 »
Z oficjalnej strony. A więc teraz odinstalować tego co mam i w sklepie steam wybrać "ich" wersję żeby była widoczna?

« Odpowiedź #351 dnia: Sierpnia 28, 2014, 17:56:28 »
Z tego co się orientuję, to  Steamowym kluczem można aktywować też produkty zakupione poza Steamem. W drugą stronę się nie da. Więc możesz spróbować dograć do swojej instalki Worlda moduł pobrany od ED i aktywować go kluczem Steamowym.

« Odpowiedź #352 dnia: Sierpnia 28, 2014, 18:00:31 »
Szczerze to nie wiem o co chodzi. Co mam dograć do mojego Worlda? Jestem kompletnie zielony w temacie więc wszystko trzeba mi tłumaczyć jak 3 latkowi.

« Odpowiedź #353 dnia: Sierpnia 28, 2014, 18:07:34 »
Tu masz moduły: http://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/modules/ ściągnij i zainstaluj te które posiadasz. A potem kody które posiadasz ze steama. Chyba powinno zaskoczyć :). A jak nie, to instalacja Worlda Steamowego a potem te moduły.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #354 dnia: Sierpnia 28, 2014, 22:20:39 »
Sposób pierwszy:
1. Włączasz steama i wyszukujesz DCS World w sklepie steama .
2. Instalujesz na steamie
3. Włączasz DCS Worl na steamie (DCS Combinet Arms powinno już działać).
4. W celu aktywowania BS2 i A-10C:
a) Wchodzisz na steamie w zakładkę gry>aktywuj produkt steam...
b) Wpisujesz klucze BS2 i A-10C które posiadasz.
5. Włączasz DCS World na steamie ( wszystkie twoje moduły powinny działać).

Sposób drugi:
1. Ściągasz DCS World ze strony producenta.
2. Instalujesz i uruchamiasz.
3. Ściągasz  wszystkie interesujące cię moduły w "module managerze" w grze.
4. Aktywujesz wszystkie swoje moduły w "module managerze" w grze ( z tym że nie wiem czy steamowy klucz do DCS Combinet Arms w ten sposób zadziała).

« Odpowiedź #355 dnia: Sierpnia 28, 2014, 23:03:03 »
Punkt 4 z pierwszego sposobu nie zadziała bo już nie można aktywować DCSa na Steamie. W drugą stronę można.
Can I use my modules purchased from ED Store on Steam?
Note: from 06/07/2014, License Keys purchased from ED, Gamefly or other External Sources will no longer activate on Steam.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #356 dnia: Sierpnia 29, 2014, 07:17:15 »
Jeżeli kupił przed lipcem, to będzie działać.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #357 dnia: Sierpnia 29, 2014, 08:36:28 »
Z oficjalnej strony.

No to powinno ci wszystko działać, bo z tego co piszesz to raczej masz "wiekowe" tytuły, a nie kupione przez chwilą. Te kody ze Steam (starsze) działają na DCSW (musisz tylko kod sobie skopiować). Instrukcje już masz powyżej, kiedyś też napisałem tekst co to ten DCSW, więc jak miałeś z tym symulatorem przerwę to trochę możesz przeczytać co to i po co: http://yoyosims.pl/dcs-world-quo-vadis-ed .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #358 dnia: Sierpnia 29, 2014, 09:45:48 »
Jeżeli kupił przed lipcem, to będzie działać.
Faktycznie, działa! Nie wiem dlaczego sobie ubzdurałem, że ta zmiana polityki Steama działa wstecz.
Sorki za wprowadzenie w błąd.

« Odpowiedź #359 dnia: Sierpnia 30, 2014, 14:24:16 »
Jeżeli chodzi o "dogranie" Combined do Worlda to zrobiłem w ten sposób że ściągnąłem Worlda ponownie ale tym razem ze Steama. Bez problemów wszystko się odnalazło. Pozostaje teraz ogarnąć o so w tym szystkim chozi:)?