Autor Wątek: DCS: World  (Przeczytany 177049 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Odp: DCS: World
« Odpowiedź #405 dnia: Września 10, 2014, 07:54:09 »
Czy za bardzo nie przesadzamy w oponiach? Belsimtek zdążył wypuścić kilka modułów, a na prosty L-39 z już przygotowanym modelem zewnętrznym przez ED trzeba było nam tyle czekać?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #406 dnia: Września 10, 2014, 11:17:49 »
Może nie wiem o co tam poszło, ale też nieco muszę może zgodzić się z Qbeeshem. Jedyne co, to ED powinno np. dać jakiś dedline i wtedy jak tamci się nie zmieszczą to wyjść ze swoim projektem. Bo ciułanie czegoś przez kilka lat i taka pseudo rezerwacja to też nie jest za dobra - dla nas. Ten L-39 od VP to chyba nawet nie miał kabiny, a przynajmniej nic takiego nie ma na tej ich stronce. External to jest, więc też to tak wygląda, że trochę bawią się parametrami, a modelowanie od dłuższego czasu stało.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #407 dnia: Września 10, 2014, 13:14:11 »
Dokończenie i wypuszczenie na jaką platformę? Bo "podpinać" modułu do gry o zamkniętej architekturze to sobie sami nie mogą.

Jakoś Gazzelle tak został podpięty, odsyłam do tematu o gazzelle: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=93302
Więc nie jest to zamknięta architektura, wiele modów było do DCSa. Nawet są tutoriale jak tworzyć nowe moduły.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #408 dnia: Września 10, 2014, 18:13:07 »
No to chyba mogę powiedzieć pa pa F-15E...

Nie mów hop, jest nadzieja, o dziwo usunęli ten wpis i link już nie działa.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #409 dnia: Września 10, 2014, 18:35:26 »
Takie coś się pojawiło:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2171712&postcount=36

To All

We look for photos of airports from list below:

Dhafra AFB
Bandar Abbas AFB
Bandar Lengeh Airport
Fujarirah Airport
Havadarya Airport
Qeshm Airport
Khasab Airport
Abu Musa Island AFB
Lesser Tunb Island AFB
Greater Tunb Island AFB
Dubai World Central Airport
Dubai International Airport
Sharjah International Airport

At first the runway's lighting system is needed.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: Września 10, 2014, 21:59:08 »
Czy to znaczy, że będzie dane polatać nam nad wyspami w Dubaju? Fajnie. Przydałby się F-16E Block60. ;)

« Odpowiedź #411 dnia: Września 10, 2014, 22:10:35 »
Na razie jeszcze nic nie wiadomo. Oficjalnego ogłoszenia nie było, więc pozostaje się tylko domyślać ;). Być może chodzi o nową mapę dla F/A-18C, być może o coś zupełnie innego...

Poko

• Gość
« Odpowiedź #412 dnia: Września 10, 2014, 22:43:57 »
Politycznie możliwe są kombinacje USA (z morza) vs Iran vs EA (?), ale po stronie Iranu w DCS póki co mamy chyba tylko flyable MiGi-29, Su-25 oraz AI F-4 i F-5. Mam nadzieję, że zrobią Qaher-313... Żartuję  :-X. Przesadziłem też z tym Block 60 oczywiście. Szczerze wolałbym Block 50 / 52+. Ale podobno ma być Hornet , Hawk i Mirage2000, a to wystarczy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #413 dnia: Września 10, 2014, 22:46:46 »
po stronie Iranu w DCS póki co mamy chyba tylko flyable MiGi-29, Su-25 oraz AI F-4 i F-5

Zapomniałeś jeszcze dodać F-14A. :)

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #414 dnia: Września 10, 2014, 22:58:36 »
Zapomniałeś jeszcze dodać F-14A. :)
:054: Kurde rzeczywiście. Ale to już było dla mnie tak oczywiste, że zapomniałem... ;)

« Odpowiedź #415 dnia: Września 10, 2014, 23:04:13 »
Iran ma też Su-24.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #416 dnia: Września 10, 2014, 23:11:24 »
^ No i tu zapomniałem - prawda.

A jeśli chodzi o domyślanie co oznacza lista Chiza to znalazłem taki post moderatora forum i testera ED:

Cytat: SiThSpAwN
Originally Posted by Flagrum
Nevada basically only consists of Vegas and sand. Vegas is not tiny, but neither are Baghdad, Dubai, Riyhad, Kuwait City and whatnot in between all those sand dunes. So, yeah, maybe a map of that size would really be a bit too challenging.
Wait till you see the details of this new map... you will understand better. Trust me. Its freaking awesome...

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2172020&postcount=6230

« Odpowiedź #417 dnia: Września 16, 2014, 11:07:35 »
Od pewnego czasu drąży mnie to pytanie, co jest potrzebne do stworzenia modułu do DCS'a ? 3d studio max i zdolność programowanie w Lua ? Na forum ED chyba widziałem gdzieś jakiś fanowski poradnik, nie zauważyłem za to oficjalnej dokumentacji w tym temacie... Orientuje się ktoś czy 3d studio można zastąpić jakimś darmowym odpowiednikiem ?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #418 dnia: Września 16, 2014, 11:33:26 »
W pierwszej kolejności potrzeba dobrego prawnika... w Moskwie. Samo tworzenie modułu to raczej zgadywanie jak DCS działa, bo pełnej dokumentacji i narzędzi nie ma - np Virtual Patriots sami sobie stworzyli program do testowania napisanego przez nich modelu lotu.

https://docs.google.com/file/d/0B030JxXoTmyyRWlDQXdOcHR6SXM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #419 dnia: Września 17, 2014, 07:47:42 »
Jakoś nic o patchu nie słychać, a przy okazji MiG'a jutro powinien być update i jakiś changelog.
Chyba, że nic nie dodadzą w innych modułach, hmmm...?

www.yoyosims.pl