Autor Wątek: DCS: World  (Przeczytany 177430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: DCS: World
« Odpowiedź #435 dnia: Września 20, 2014, 15:06:35 »
Witam. Dopiero zaczynam przygodę z DCS WORLD proszę odpowiedzcie mi na kilka pytań?

1. Dlaczego su 25T nie ma interaktywnego kokpitu?
2. Zakupiłem na początek joystick Logitech Extereme 3D Pro czy to dobry wybór do tej gry?
3. Chcę polatać A-10C cena na stronie tego samolotu to 39.99 dolarów czyli ok 130 złotych. Na allegro wersja pudełkowa to niecałe 25 złotych
http://allegro.pl/dcs-a-10c-warthog-premierowy-nowa-i4599116574.html
 jaka jest różnica między tymi wersjami i czy jak kupię grę z allegro będę miał samolot dostępny w module DCS WORLD?
Dzięki za info

Witamy.

1. Bo pochodzi z starych czasów Lockona  i jest darmowy.
2. To nie jest najlepszy wybór ale skoro już kupiłeś.
3. Tak będzie działać, sam mam taką wersję.
4. Tak MiG-21 to będzie dobry wybór przy zakupie kolejnego dodatku.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #436 dnia: Września 20, 2014, 15:16:35 »
Su-25T jest darmowy, więc pewnie się nie starali za bardzo. Dobrze, że jest. Klikanie w kokpicie jest fajne, ale tylko jak się stoi, potem nie ma na to czasu. W czasie lotu najczęściej używane funkcje są przypisane przyciskom na joystickach.

Co do zakupu A-10C na Allegro to mam mieszane uczucia. Mam też tą wersję, ale kupiłem normalnie w sklepie i działa. Kupując ten moduł w polskim sklepie dostajesz samodzielną grę. Obecnie nawet byś tego nie instalował, tylko należy ściągnąć moduł ze strony ED i ten instalować. Gra jest potrzebna tylko do tego, żeby mieć kod. No i tu jest problem. Kupując na Allegro nie ma pewności, że będziesz jedynym użytkownikiem tego kodu.
Ja bym się jednak bał. Bym szukał w normalnych sklepach. Wiele drożej nie będzie.

Co do joysticka - na początek może być. Drugi joystick zawsze jest lepszy, bo już się wie co jest potrzebne  :) .

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #437 dnia: Września 20, 2014, 15:25:08 »
Co do zakupu A-10C na Allegro to mam mieszane uczucia. Mam też tą wersję, ale kupiłem normalnie w sklepie i działa. Kupując ten moduł w polskim sklepie dostajesz samodzielną grę. Obecnie nawet byś tego nie instalował, tylko należy ściągnąć moduł ze strony ED i ten instalować. Gra jest potrzebna tylko do tego, żeby mieć kod. No i tu jest problem. Kupując na Allegro nie ma pewności, że będziesz jedynym użytkownikiem tego kodu.
Ja bym się jednak bał. Bym szukał w normalnych sklepach. Wiele drożej nie będzie.

Nie ma się co bać. Sprzedawca ma firmę, a gra jest w folii. Tu nawet taniej:

http://allegro.pl/a-10c-warthog-edycja-premierowa-nowa-folia-i4611009769.html

Tyle, że nie firma ale niby w folii.

Poza tym warto poczekać na jakąś przecenę wtedy za bezcen kupujesz dodatki.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #438 dnia: Września 20, 2014, 15:25:49 »
Su-25T jest darmowy, więc pewnie się nie starali za bardzo. Dobrze, że jest.

Ekhmm, chciałem przypomnieć, że to Su-25T był kamieniem milowym ED, to w nim po raz pierwszy wprowadzono AFM (zaawansowany model lotu), który wyznaczył nowe standardy, specjalnie dla niego stworzono nową wersję LO pt. Flaming Clifs FC i rozstano się z Ubisoft. Trochę szacunku dla Uber żaby.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #439 dnia: Września 20, 2014, 15:34:44 »

4. Tak MiG-21 to będzie dobry wybór przy zakupie kolejnego dodatku.

Hehe .Mam ochotę od razu zakupić miga 21 tylko nie wiem czy się wkręcę w grę żeby 150 zł nie przepadło. Wolę za 20 zł kopić z allegro tym bardziej, że są nowe zafoliowane więc chyba nikt kodu nie wykorzystał?

« Odpowiedź #440 dnia: Września 20, 2014, 15:35:56 »
Ja mam dużo szacunku dla tego samolotu, dlatego potem tłumaczę, żeby nie demonizować klikalnych kokpitów. To tylko jest fajny gadżet.
Natomiast w Lock On i FC mamy Su-25A, a wersję T stworzyli, żeby się odczepić od Ubisoftu.

« Odpowiedź #441 dnia: Września 20, 2014, 15:45:33 »
Moja opinia co do dalszego wydawania przez Ciebie Twoich pieniędzy jest taka.
Wstrzymaj się z MIG-21. Jest świetny, ale narazie drogi. Poczekaj na promocję. To tutaj było omawiane kilka dni temu  :D . Promocje są fajne. Może na MIG-a nie będzie to dużo obniżka, bo to nie jest model ED, ale może do 30$ zejdzie.
Myślę, że mając Su-25T i A-10C trochę czasu potrzebujesz, żeby je poznać. Możesz też dokupić polskie wydanie śmigłowca Ka-50 (też tylko dla kodu). Będzie w tej samej cenie co A-10.
Jak poznasz te dwa samoloty (i może śmigłowiec) to bym czekał na promocję i kupował Flaming Cliffs 3. Taniej, a sporo fajnych samolotów. Tam nie ma klikalnych kokpitów, ale jest F-15, Su-27, MIG-29. I jest dużo zabawy :) .

Moim zdanie, w ED kupuje się tylko w czasie promocji.

« Odpowiedź #442 dnia: Września 20, 2014, 16:06:59 »
Dodam tylko, że jeśli Ka-50, to tylko w wersji 2, zaś darmowy jest też TF-51D, wprawdzie bez uzbrojenia, ale za to klikalny. W sam raz, żeby sprawdzić na początek, czy to faktycznie to co tygryski lubią najbardziej. Przy tym ma dość wymagający model lotu (jeśli ktoś nie miał wcześniej do czynienia z tego typu produkcjami).
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2014, 21:26:11 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #443 dnia: Września 20, 2014, 16:13:56 »
Dzięki  Zoom właśnie tak zrobię tylko bez tego Ka-50 bo śmigłowce mnie nie kręcą w ogóle.
Czy znajdę w sieci coś po polsku odnośnie Su-25T lub A-10C - instrukcję, albo inne przydatne materiały szkoleniowe?
W szkole niestety miałem tylko język mandaryński. A nie chcę mi się siedzieć ze słownikiem ang. :)
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2014, 21:25:54 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #444 dnia: Września 20, 2014, 22:20:58 »
Na yoyosims.pl znajdziesz treściwe lekcje odnośnie A-10C, w dziale DCS. Poza tym po polsku nie znajdziesz zbyt dużo. Znajomość angielskiego w tym przypadku jest podstawą.

« Odpowiedź #445 dnia: Września 21, 2014, 12:20:46 »
Ja niestety nie znam angielskiego,  uparcie do końca technikum byłem uczony jezyka naszych wschodnich sąsiadów, którym też gadam w sposób podstawowy a nie techniczny. Na szczęście jest google a w nim translator, reszty można się dowiedzieć tutaj.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #446 dnia: Września 21, 2014, 13:37:43 »
Odnoście A-10C postudiuj ten wątek http://il2forum.pl/index.php/topic,13667.0.html.

« Odpowiedź #447 dnia: Września 23, 2014, 19:23:00 »
1.2.10 update 2:
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2187723&postcount=3
Jak ktoś bawi się betą, to jest do pobrania dzisiaj, do wersji yyy... produkcyjnej będzie jutro.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #448 dnia: Września 23, 2014, 20:04:37 »
Nawet częściowych poprawek do MiGa21 nie ma? Nawet choćby poprawionych LODów ?

« Odpowiedź #449 dnia: Września 23, 2014, 21:26:50 »
Podobnież w tej kompilacji siedzi rewizja "ołówka" na dzień 19 września, czyli większość fixów się "nie załapała". Ale może jakieś drobiazgi owszem, np. w jednym z wątków ktoś zauważył, że igła w KPP została poprawiona (kółeczko jest teraz przy ogonie strzałki a nie przy grocie).