Autor Wątek: Lock On: Flaming Cliffs 3  (Przeczytany 99721 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Lock On: Flaming Cliffs 3
« Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 04, 2013, 18:56:38 »
Na forum ED pojawił się nowy post Wags'a. Faktycznie, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami planowane jest znaczne rozszerzenie FC3. Z najciekawszych rzeczy- kabina do ropucha w wersji 6DOF i kabina A-10A w wersji 6DOF :O

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1643589&postcount=4

_michal

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 04, 2013, 19:07:40 »
Fajnie. A-10A i Ropuch mnie bardzo cieszą.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 04, 2013, 19:15:38 »
Cytat: Wags
Not so much on this forum, but on some other forums / Youtube I have read some nonsensical posts stating that FC3 is nothing more than FC2 with a new F-15C. In fact, doing an apples-to-apples comparison between the two products, I don't think such a statement could be more mistaken. Between the many new features developed specifically for FC3 and the improvements that are included due to development of DCS World, we think FC3 is a very significant advancement in the FC series.

Zgadzam się z Wagsem przyznam szczerze. Ludzie są trochę zbyt surowi mówiąc o odcinaniu kuponów z FC3. Dla mnie osobiście najważniejszym poprawionym elementem jest nowy model fizyki rakiet (choć jeszcze wciąż w fazie beta). To była rzecz, na którą najbardziej marudziło międzynarodowe grono. Tą poprawką pokazali, że słuchają społeczności. Wciąż widać pasję w tym co robią i są tak samo zbzikowani na punkcie lotnictwa jak my wszyscy. Przyjmują coraz więcej beta-testerów, a każdy, kto nie raz krytycznie oceniał ich pracę, gdy wejdzie te "piętro" wyżej, zobaczy jak pracuje ED zamienia się w "fanboya".

« Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 04, 2013, 20:23:02 »
Graczy, a już fanów symulatorów w szczególności raczej trudno zadowolić- wcześniej czy później każda nowość spotka się ze słowami krytyki. Zapewne będzie tak i w tym przypadku- pewnie w niedługim czasie znajdzie się jakiś zażarty fan MiGa-29, który uzna że brak kabiny 6DOF dla jego ulubieńca jest przejawem braku profesjonalizmu i braku poszanowania klienta, a już branie 50$ za taką szmirę to jawny skok na kasę:)

« Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 04, 2013, 20:43:06 »
Dziś  zrobiłem parę lądowań Su-33 na lotniskowcu, tak dla wprawy i nauki, ciekawe czy poprawią unoszący sie samolot nad pokładem , dokładnie gdy stoję na pokładzie lotniskowca po wylądowaniu pokład  unosi sie i opada, wiadomo jak to statek na wodzie, szkoda tylko że samolot nie razem z nim, tylko wnika w pokłada lub jest nad nim - w FC2 jakoś działało to lepiej.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 04, 2013, 20:51:39 »
A zastanawiał się ktoś dlaczego nie będzie kokpitu MiG-29? ;) Dla mnie to bardzo dobra wiadomość. :)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 04, 2013, 20:58:26 »
Klikalny kokpit jest fajny ale mam nadzieję, że zostawią nam wybór czy chcę go używać czy nie, staram się rozwikłać Ka-50 i to czarna magia dla mnie  :|.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2013, 21:01:03 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 04, 2013, 21:09:28 »
Klikalny kokpit jest fajny ale mam nadzieję, że zostawią nam wybór czy chcę go używać czy nie, staram się rozwikłać Ka-50 i to czarna magia dla mnie  :|.
Jakto? Przecież możesz dalej używać klawiatury i ani razu nie dotknąć myszki. Wszystkie przełączniki w kokpicie mają podpisane skróty na klawiaturze. Jeśli sim wydaje się skomplikowany zawsze można przęłączyć się w tryb arcade ("game mode").

« Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 04, 2013, 21:20:13 »
bardziej chodzi mi o to , że lubię kierowac widokiem ( patrzeniem ) myszką, nie sprawdzałem tego ale jak przełączyć widok by ruszać głową  pilota myszką ? 
Czy jest to RAlt+C, tak jak w A-10C Warthog ?
Latamy dzisiaj?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 04, 2013, 21:22:41 »
Dziś  zrobiłem parę lądowań Su-33 na lotniskowcu, tak dla wprawy i nauki, ciekawe czy poprawią unoszący sie samolot nad pokładem , dokładnie gdy stoję na pokładzie lotniskowca po wylądowaniu pokład  unosi sie i opada, wiadomo jak to statek na wodzie, szkoda tylko że samolot nie razem z nim, tylko wnika w pokłada lub jest nad nim - w FC2 jakoś działało to lepiej.
FC3 jest w fazie beta. Mają to na liście (punkt 42): FC Beta Bug Thread.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 04, 2013, 21:26:14 »
bardziej chodzi mi o to , że lubię kierowac widokiem ( patrzeniem ) myszką, nie sprawdzałem tego ale jak przełączyć widok by ruszać głową  pilota myszką ? 
Chyba "ALT + C" powinno przełączać "mouse look" jeśli dobrze pamiętam...

« Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 04, 2013, 21:40:23 »
Długa ta lista,  dobrze że poprawiają to i owo.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 04, 2013, 21:50:06 »

W FC3 samoloty nie mają i nie będą miały klikalnych kokpitów, więc możesz przestać się bać ;-)

« Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 04, 2013, 23:01:21 »
No a F-15 ?
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 05, 2013, 08:57:40 »
Bardzo fajnie z tymi kabinkami 6DOF A-10A oraz Su-25. Szkoda, że nie moduły jak A-10C, ale i tak o niebo lepiej (z tym, że cena wzrośnie), niż to co wyszło na tę chwilę. Natomiast to nieco potwierdza, że "one year" nad samą kabinką F-15C to była marketingowa ściema, skoro te 3 wydadzą pewnie w tym kwartale.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl