Autor Wątek: Lock On: Flaming Cliffs 3  (Przeczytany 105143 razy)

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Lock On: Flaming Cliffs 3
« Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 05, 2013, 09:03:15 »
skoro te 3 wydadzą pewnie w tym kwartale.

Zakład, że spędzą nad tym min. pół roku? :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 05, 2013, 09:27:26 »
No dobrze a co z widokiem pilota w kokpicie F-15C ? w widoku zewnętrznym go widać a  w widoku z kokpitu nie. W Ka-50 jest podobnie ale można sobie włączyć sylwetkę , w F-15C jakoś nie widzę tego czy jestem ślepy ? Z obrotem głowy o wielokrotność 360 stopni sobie poradziłem , w pliku config.lua dali ciała ale z tym jakoś nie.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 05, 2013, 09:50:30 »
Dla mnie osobiście najważniejszym poprawionym elementem jest nowy model fizyki rakiet (choć jeszcze wciąż w fazie beta).
Tylko, że to nie jest poprawka związana z samym FC3, bo dostają ją WSZYSCY w DCS:World.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 05, 2013, 10:15:20 »
W Ka-50 jest podobnie ale można sobie włączyć sylwetkę

? Zrezygnowano już z tego od kiedy jest DCSW i zdaje się w BS2 też już nie działa widok nóg i łap pilota.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 05, 2013, 10:50:49 »
Natomiast to nieco potwierdza, że "one year" nad samą kabinką F-15C to była marketingowa ściema, skoro te 3 wydadzą pewnie w tym kwartale.

Nie byłbym tego taki pewien. Kabinę do A-10A mieli już dawno, pokazywali ją nawet na swoim forum parę lat temu, a Ropuch to pewnie ten model z rosyjskiej części ich forum. ;)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 05, 2013, 11:25:31 »
Tylko, że to nie jest poprawka związana z samym FC3, bo dostają ją WSZYSCY w DCS:World.
Właśnie. Dlatego nie uważam też, że praca nad FC3 jest takim strasznym marnowaniem czasu. Można porównać to do poligonu, gdzie szlifowany jest podkład pod produkty 3rd party i kolejny moduł od ED do DCS. No, jedynie praca nad kokpitami może jest stratą czasu, ale nie ma wyjścia, gdy ludzie marudzą. Nikt nikomu nie każe płacić za patcha do DCS World, a jednak poprawki dostajemy kosztem ludzi, którzy chcą lepszego Lockona.

« Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 05, 2013, 13:11:19 »
? Zrezygnowano już z tego od kiedy jest DCSW i zdaje się w BS2 też już nie działa widok nóg i łap pilota.

Nie zrezygnowali. W BS2 nadal jest widok pilota. Działa po wciśnięciu PShift+P. W Su-25T który wyszedł wraz z DCS World widok pilota też  jest w standardzie. Sprawdzę jeszcze w A-10C. Co do FC3, w Su-25T jest, A-10A jest,u-33 też, tylko w F-15C jest jakaś muka. Jak pisałem, dotyczyła też głowy pilota, która kręci się jak karuzela. Sowa by się nie powstydziła :).

Poprawki Zfrr.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2013, 13:33:25 wysłana przez Zefirro »
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 05, 2013, 13:13:41 »
Nie jest klikalny.

« Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 05, 2013, 14:00:33 »
Wybaczcie stylistykę, nigdy nie byłem polonistą ... :|
Latamy dzisiaj?

_michal

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 05, 2013, 14:14:29 »
Nie trzeba być polonistą, bo zaczynać zdanie z wielkiej litery i stawiać na jego końcu kropkę. :)

« Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 05, 2013, 14:37:41 »
Zaczynam dużą literą i stawiam kropki.  :P
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2013, 16:46:20 wysłana przez Leon »
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #191 dnia: Stycznia 06, 2013, 10:10:46 »

Nie zrezygnowali. W BS2 nadal jest widok pilota. Działa po wciśnięciu PShift+P. W Su-25T który wyszedł wraz z DCS World widok pilota też  jest w standardzie. Sprawdzę jeszcze w A-10C. Co do FC3, w Su-25T jest, A-10A jest,u-33 też, tylko w F-15C jest jakaś muka. Jak pisałem, dotyczyła też głowy pilota, która kręci się jak karuzela. Sowa by się nie powstydziła :).

Poprawki Zfrr.

To co jest w FC3/DCSW to teksury 2D, ale dalej nie wierzę, że w BS2 1.1.1.1 jest pilot 3D ten co był w BS1. Proszę bardzo pierwszy post z brzegu z forum ED: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=81894 .
Jeśli masz, podaj screena z BS2 1.1.1.1 z pilotem (i HDR Cold Colors, żeby to było widoczne, że to BS2).

Edit: jest faktycznie, przywrócili, ale przez chwilę nie było, z tym że podałeś złą komendę - w module z BS jest to Lewy Shift + P.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 06, 2013, 13:57:12 »
YoYo oczywiście masz rację. Chodzi mi o sam fakt widoku pilota w kabinie w widoku kamery w kokpicie, bo widoku kamery z zewnątrz pilot jest widoczny we wszystkich samolotach.  Nie mówię tu o tym czy jest on 2D czy 3D. BS2 jako dodatek do DCS world, po wciśnięciu PShift+P pojawia mi sie ciało pilota w kokpicie, pewnie 2D ale jest.
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 06, 2013, 21:39:55 »
Tak 'a propo' pilota jest też w Mustangu, osobiście mi się ta opcja zawsze podobała (pilot 3D), pomimo, że czasem zasłania nam niektóre wskaźniki.

www.yoyosims.pl

poko24

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 07, 2013, 08:13:05 »
Wags wrzucił na YT nowy klip przedstawiający pracę radaru MiGa-29 w trybie śledzenia podczas skanowania (TWS):
http://www.youtube.com/watch?v=xA1PbWM3f24&feature=em-uploademail.
Mam nadzieje, że znajdziemy to w nowym patchu - Ruskie już powinni kończyć już święta zdaje się.