Autor Wątek: Uwaga na sklep modelarski Riku Modelsport !!!  (Przeczytany 4722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Viper

• Trolle
  • *
  • I feel the need, the need for Speeeeeeed...
Uwaga na sklep modelarski Riku Modelsport !!!
« dnia: Września 03, 2012, 18:45:24 »
Sprzedać sprzedadzą Ci wszystko ale ja będziesz musiał coś reklamować to powodzenia...
Omijać szerokim łukiem!
Sygnatura usunięta z powodu naruszenia regulaminu.

Zefirro

• Gość
Odp: Uwaga na sklep modelarski Riku Modelsport !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Września 03, 2012, 18:57:31 »
To ja poproszę jakieś konkrety, opis sytuacji, bo to nie jest forum do reklamy czy antyreklamy.

Offline Viper

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Września 04, 2012, 23:10:38 »
Sprawę opisywałem już na forum modelarskim. Chodziło o reklamację silników do śmigłowca RC, które padły po kilku wylatanych pakietach. Sklep totalnie olał moja reklamację. Na początku otrzymywałem zapewnienia, że ktoś się zajmie moja sprawą a potem nic. Minął juz ponad miesiąc czasu. Jest to dział "modelarstwo" tego forum, więc uznałem, że należy innych powiadomić o nieuczciwych praktykach. Jestem także czlonkiem for modelarskich i tam ludzie potwierdzają moja opinię. Jeżeli chodzi o antyreklamę to sami sobie ja robią olewaniem klientów...

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Września 05, 2012, 01:12:47 »
Rozumiem ostrzeżenie, ale wtedy, gdy nie jest to "uważajcie na sklep za rogiem, bo jest fe". To nie jest forum modelarskie, o którym wspominasz i nikt nie ma obowiązku czytać innych for, dlatego powinieneś sprawę dokładnie opisać też tu. Jeśli faktycznie gdzieś toczy się dyskusja, to warto ją wskazać, bo inni użytkownicy forum nie mają szklanych kul i nie będą wiedzieć, że chciałeś do tej dyskusji nawiązać.

Offline Viper

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Września 05, 2012, 20:16:10 »
http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=36839 tu opisuję temat. Dodatkowo polecam http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=33877 Sklep ten współpracuje z Riku i dzięki niemu trafiłem do nich.
Wiem, że dla kogoś niezwiązanego z tematem sprawa może być obojętna ale tylko do czasu gdy sam czegoś podobnego nie doświadczy.
Uważam, że jeżeli jest tylko taka możliwość to powinno się ostrzegać innych przed nieuczciwymi praktykami.
Do w/w sklepu wysłalem uszkodone dwa zestawy silników oraz pismo reklamacyjne. Wszystko listem poleconym. W obydwu zestawach silników wystąpiła dokładnie taka sama usterka-rozkalibrowanie tulei wirnika silnika elektrycznego szczotkowego. Riku jest głównym importerem tych części i nie poczuwa sie do żadnej odpowiedzialności.
To jest dział "modelarstwo" a na forum nie rejestrowałem się "przed chwilą", żeby tylko komuś zrobić antyreklamę...Nie wiem czy można jeszcze dokladniej przybliżyć sprawę. Przecież nie będę rzucał nazwiskami osób z którymi korespondowałem i zamieszczał treści mojej prywatnej korespondencji.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Września 05, 2012, 20:26:19 »
Ale ja nie broniłem Ci umieszczania Twojej historii, tylko chciałem, żebyś poparł lakoniczne sformułowanie jakimś opisem, argumentami. Tak, jak zrobiłeś teraz jest całkiem w porządku, dzięki.

Offline Viper

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Września 05, 2012, 20:31:26 »
Wiem sorry za chaos. W końcu jesteś moderatorem i masz tu "trochę" roboty. Też kiedyś prowadziłem forum lotnicze z kolegą. Wiem jak to wszystko wygląda.
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2012, 20:38:04 wysłana przez Zefirro »

Offline Viper

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Września 05, 2012, 23:09:00 »
Informuję, że Firma RIKU zwróciła mi pieniądze za silniki i napisali "przepraszamy za kłopot" w przelewie. Właśnie sprawdziłem konto bankowe :) Data zaksięgowania jest na dzisiaj. Trwało to bardzo długo ale przynajmniej wyszli z twarzą.  :)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #8 dnia: Września 06, 2012, 08:40:43 »
No to może usunąć wątek?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.