Autor Wątek: DCS: AV-8B Harrier (przed premierą)  (Przeczytany 28867 razy)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: DCS: AV-8B Harrier
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 21, 2017, 08:17:05 »
Strasznie fajnie ten model wygląda. Powiew świeżości w światku DCS. Trzeba przyznać, że chłopaki cisną z robotą na całego.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 21, 2017, 15:05:57 »
Chociaż ktoś próbuje jeszcze coś robić, i widać za co się płaci jak się kupuje. Bo reszta to ma conajwyżej wywalone na całego. Nie dotyczy to chłopaków z Belsimtek bo im też nie można złego zarzucić.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 21, 2017, 15:31:36 »
RAZBAM również ma swoje za uszami, Mirage po cichu wyszedł z bety, podczas gdy od paru ładnych miesięcy prawie nic w nim nie zrobili, FM jest zepsuty, systemy uzbrojenia do przepisania, manual dopiero kończą. Plus że są najbardziej komunikatywni i informują na bieżąco o postępach. Belsimtek ma największe doświadczenie, ale ich pierwsze projekty też wisiały w becie latami.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 21, 2017, 17:03:02 »
RAZBAM się wyrobi, tego Harriera to cisną tak dlatego, że podobno też było jakieś demo na E3, więc trzymają tempo. Nie wiem jak z Mirażem, bo dawno nie latałem, więc nie jestem zbytnio na bieżąco. Belsimtek może i nie miał dobrego startu, ale czy ktoś teraz na nich narzeka?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 21, 2017, 19:20:21 »
A mi coś nie gra - mam dziwne odczucia odnośnie FM patrząc na FPM na HUDzie. Przy zakrętach powyżej 60 stopni przechyłu FPM jakby nie miał tendencji do opadania poniżej horyzontu, ani nie ma jakiegokolwiek driftu lewo/prawo od środka ekranu przeziernego w locie poziomym (może jest bezwietrznie). No chyba że awionika tego nie obrazuje i jest to coś w rodzaju wskaźnika AoA albo może jest włączona jakaś funkcja jak DRIFT C/O w Viperze. Bomba też jest zwalniana chwilę przed zanim poziomy marker zjedzie na nitce CCRP do FPM.

[EDIT] Chociaż ten typ jednak tak ma:
https://www.youtube.com/watch?v=Q8bmk4yZAJI

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 21, 2017, 19:26:34 »
Work in progress?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 21, 2017, 19:30:41 »
Już sobie odpowiedziałem ;). Silny drift na tym HUDzie jest pokazywany podobnie jak w Hornecie czy Tomcat'cie D jako taki drugi "ghost-FPM" (widać go na filmie w 0:13 sekundzie). VVI jest zobrazowany na HUDzie po prawej podobnie jak we Flankerze w trybie POSADKA na pionowej taśmie z karetką i jego wskazania nie pokrywają się całkiem z tym, co pokazuje a'la FPM.

« Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 21, 2017, 21:08:13 »
No szkoda, że ta maszynka mnie nie kręci,  bym się cieszył razem z wami,  zwłaszcza że to dobry producent, więc zabawka będzie fajna. Niestety nie moja...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 21, 2017, 21:37:12 »

Z FB, jest tam tego więcej.

« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 21, 2017, 21:38:43 »
Harrier super ale Straits of Hormuz...damn wygląda świetnie must buy!

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 21, 2017, 21:52:45 »
Harrier super ale Straits of Hormuz...damn wygląda świetnie must buy!

Hahahha, zanim ta mapa wyjdzie ze stadium pre-anal-pha beta, to poziom wód, z okazji ocieplenia klimatu, na tyle się podniesie na Kuli Ziemskiej, że będą musieli przemodelować całą linię brzegową. Niedoczekania za naszego życia.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 22, 2017, 00:24:00 »
Jaki ma być zakres odwzorowania systemów i uzbrojenia ? Coś jak A-10C ?
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

« Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 22, 2017, 07:22:09 »
No raczej tak,  to nie FC.
Ładnie zrobiony model, jednak to nie mój samolot. To pewnie cieszy Boskiego...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 22, 2017, 13:04:11 »
Kurcze, latać nauczyłem się właśnie na tym samolocie - AV-8B Harrier Assault i chętnie znowu powykręcam cuda nad lotniskowcem.
A w rzeczywistości Harrier chyba był dość kontrowersyjny wśród pilotów. Autor książki "Hornets over Kuwait" jedzie po nim równo (chociaż na pionowzlocie sam nie latał).
W każdym razie, również czekam z niecierpliwością.

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 24, 2017, 15:51:59 »
Widać trochę więcej. Test z Oculusem.
https://www.youtube.com/watch?v=qPqaMw1HARg

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog