Autor Wątek: DCS: F/A-18E Hornet  (Przeczytany 12669 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: DCS: F/A-18E Hornet
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 10, 2013, 08:49:58 »
Fajnie... tylko to wszystko jest renderowane poza silnikiem gry. Czyli film z cyklu: jak coś pokazać, nie mając nic do pokazania. To już 16 miesięcy minęło i nadal nie mają modelu w środowisku gry... witki opadają.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 25, 2013, 22:15:11 »
Taka ciekawostka:
is two-seat possible by DCS engine: yes, see the newly introduced Heuy, it will be integrated in the F-18F
Czyli jednak miałem rację, będzie też wersja F.
http://www.fscommunity.info/2012/10/livestream-qa/

Ciekawe czy zrobią wabik na nitce i buddy tank?

« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 08, 2014, 12:20:14 »
Zdjęcie z Facebook-a Coretex https://www.facebook.com/CoreTexDesigns

Poko

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 08, 2014, 12:34:00 »
Wow! Zdjęcie przedstawia symulację przeciążenia?

« Odpowiedź #19 dnia: Października 22, 2014, 21:25:31 »
Nowe video z fejsbukowego fanpejdża Coretex Design.

W roli głównej  F/A-18E.
https://www.youtube.com/watch?v=WpcUu5YZFmI
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Października 22, 2014, 21:36:21 »
Śliczne...naprawdę, aż cieknie mi ślinka :woot:. Oby CD dało rady do końca i wypuściło ten moduł, bo naprawdę w świecie DCS-a brakuje takiego fast-mover'a.

« Odpowiedź #21 dnia: Października 22, 2014, 23:18:27 »
Orientujecie się może, na ile odwzorowanie systemów w tej maszynie będzie odpowiadało rzeczywistości, a ile z nich, będzie na zasadzie 'tak mniej więcej to działa/wygląda'? Innymi słowy, czy będzie to poziom DCS A-10C, a twórcy mają zgodę na odtworzenie pełnych (no, powiedzmy 95%) systemów samolotu?
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Października 23, 2014, 22:59:53 »
HUDowi brakuje kolimacji. Ale to zapewne zrobią przed release, i pewnie zajmie im to kilka lat ;-)
I panelu od buddy tanka nie ma...

Ja bym bardzo chciał F/A-18E ale nie wiem czy na chęciach się nie skończy.
Mam wymagania spore jeśli chodzi o awionikę i uzbrojenia.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #23 dnia: Października 24, 2014, 07:12:28 »
Myślę, że wielu z nas wymaga by te moduły, nawet od "3rd party", utrzymywały minimum poziom DCS: A-10C. Tutaj, mimo 30 miesięcy pracy i licznych "eventów" tego po prostu nie widać. Więcej do pokazania miał Beczl gdy uruchamiał kampanię na Indiegogo. Przypomnę, że Coretex niedawno pytali się, czy społeczność chce najpierw inną maszynę niż SHornet  :o . Jestem pełen sceptycyzmu.

« Odpowiedź #24 dnia: Października 24, 2014, 08:56:27 »
Jak dla mnie to pomysl z tym modulem to troche taki strzal w kolano (z punktu marketingowego). DCS wydaje ten sam samolot w wersji C i nie jestem pewien czy chlopaki z Coretex maja mozliwosci, zeby z nim konkurowac (mam na mysli odwzorowanie awioniki, modelu lotu itd).

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Października 31, 2014, 19:13:33 »
Ja raczej zaczekam i zobaczę jak wyglądać będzie wersja C. Nie jestem zainteresowany raczej wersją C ale porównanie to dobra sprawa bo będzie widać czy Cortex się postarał czy może będzie to latadło nie spełniające moich wymagań, które są wysokie.

A jeśli chodzi o poziom A-10C to jak bym miał 2 gęby to jedna by zrzędziła:
-że A-10C nie jest Suite 6 czy tam 7
-że datalink jest bardzo uproszczony
-nie ma drugiego datalinku który korzysta z radia UHF czy tam VHF i działa jak IDM w BMS 4.32 (jest to w wersji militarnej DCS, i to kolejne moje odkrycie i nic w tym tajnego, bo co tajnego może być w IDM, chociaż może i to jest Link 16, nie jestem pewien)
-radia VHF są stare
-UHF nie ma FH
-nie ma storny MA która jest w wersji wojskowej DCS co wynika z moich znienawidzonych przez ED eksperymentów ujawniających rzeczy które wcale nie są tak na serio tajne
-INS nie traci precyzji
-Nie wiem czy nie zgubili przypadkiem strony odpowiedzialnej za kodowany GPS dla bomb JDAM*
-Jammer nie jest realistyczny, jednak to jest jedyna prawdziwie tajna rzecz
-COMSEC nie jest wymodelowany ale jest na to modyfikacja podobna do TARSa
-IFF nie działa, chociaż udało mi się zrobić misję która wykorzystuje transponder i też jest taki jeden dodatek co korzysta z transpondera
-No i coś za co Mekki mnie wypatroszy jak o tym powiem rybę :032:

Moja druga gęba by się cieszyła że to najlepsza cywilna symulacja A-10C.

Jak widać moje wymagania są nie mniejsze od wymagań wojska, jednak dobrze wiem że u nas cywile to ludzie nie mający prawa do wiedzy i tyle. Więc nie liczę na to, że ktoś nas zacznie traktować poważnie.

*JDAM manual do F/A-18C oraz D:
http://file.wikileaks.org/file/jdam-manual.pdf
Czyli chyba coś podobnego musi być w A-10C.

No i jakby ktoś pytał to nie mówcie, że ten manual jest tajny ;D
Jest to już druga tajna rzecz w tym poście... Jak goście z USAF usuną ten manual to się nie martwcie.
Jak kiedyś powiedziałem: "You cannot hide the trail, trail will remain and you cannot say that trail is not existing anymore just because you closed your eyes and you cannot see it". Jak jakaś informacja raz wycieknie to już nie da się tego zmienić, a pewien facet nadal zamyka oczy i wierzy, że wtedy cały świat znika ;D

No i można tam przeczytać o "transfer alignament" i jakoś ta dosyć istotna kwestja została pominięta.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Października 31, 2014, 19:49:00 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 01, 2014, 22:26:05 »
Dżwięk od 22 sekundy urywa odwłok :)
- Pewnie podłożony.
11:05 PM

« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 08, 2015, 18:30:29 »
Jako nius dnia zostanie zapamiętane chyba to, że zgodnie z komunikatem Coretexu na ichnim FB projekt F/A-18E jest od dziś "on hold". Jednocześnie z niebieskiego forum znika stosowna podsekcja. W komentarzach na profilu gównoburza już trwa w najlepsze.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 08, 2015, 19:38:44 »
Jako nius dnia zostanie zapamiętane chyba to, że zgodnie z komunikatem Coretexu na ichnim FB projekt F/A-18E jest od dziś "on hold". Jednocześnie z niebieskiego forum znika stosowna podsekcja. W komentarzach na profilu gównoburza już trwa w najlepsze.

Ano faktycznie, heh https://www.facebook.com/CoreTexDesigns . Kolejny wypadł z baru przez ED, czy sami nie dali rady? Zawsze to "wstrzymany" niż, że "zakończony".
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl