Autor Wątek: ORBX EU England  (Przeczytany 5632 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
ORBX EU England
« dnia: Października 20, 2012, 15:40:37 »
Nowa sceneria od ORBX jest już na ukończeniu, tym razem na tapecie Anglia.

Jest moc, dla mnie must have.

Odp: ORBX EU England
« Odpowiedź #1 dnia: Października 20, 2012, 16:59:10 »
Tak wyglada to swietnie.Nareszcie wkraczaja do Europy.Dla mnie AU i EU must have.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Października 20, 2012, 17:17:46 »
Jednak będę musiał zakupić Spita od A2A... 8)
"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Października 20, 2012, 18:29:12 »
Jednak będę musiał zakupić Spita od A2A... 8)

Nareszcie faktycznie bedzie tu nieco bardziej sensownie. Cos szybko dzialaja. Byla zapowiedz ze dopiero w 2013 cos sie pojawi, a tu wyglada na to ze chca zdazyc przed gwiazdka.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Października 21, 2012, 21:02:10 »
A tu nowe:

Stopień zaawansowania pokazuje, że premiera niedługo.
Jaka to ma być część Great Britain? Jakby był od razu cała byłoby za pięknie. Wyciągnę Spita z Hangaru, nie ma co.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Października 21, 2012, 21:44:32 »
Yoyek jak braknie transferu to będzie twoja wina.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #7 dnia: Października 22, 2012, 11:51:28 »
Jaka to ma być część Great Britain?
Nazwa sugeruje, że to tylko Anglia. Mam nadzieję, że następna będzie Walia. Hawk T1 czeka w hangarze od kilku lat :).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #8 dnia: Października 22, 2012, 19:54:30 »
Be sure ur colors is wrong :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #9 dnia: Października 24, 2012, 19:17:52 »
Tereny słabo zurbanizowane wyglądają ładnie, ale miasta poskładane z segmentów landclassu są straszne. Obejrzałem sobie screeny z Liverpoolu i okolic ( http://www.orbxsystems.com/forum/topic/49933-liverpool-above-us-only-sky/ ), dokładność odwzorowania łagodnie mówiąc jest kiepska, tam gdzie powinny być pola jest las, tam gdzie powinny być duże hale przemysłowe jest pole,  na rzece Mersey jest spora wyspa, do tego zabudowana, której nie ma na zdjęciach lotniczych. Co gorsza, tak wygląda najbliższa okolica lotniska, gdzie można by się spodziewać większej staranności. Topografia miasta z powietrza jest rozpoznawalna jedynie na poziomie dzielnic, wewnątrz mamy zupełnie losową sieczkę.

Jedynym, co przemawia na korzyść tego rozwiązania jest niska cena. Jeśli jednak doda się do niej cenę lotnisk od OrbX, bo chyba jakieś zrobią zwłaszcza, że ich produkt ma być niekompatybilny z istniejącymi lotniskami innych developerów, to cena przestaje atrakcyjna. Gdybym miał wybór to wolałbym zapłacić więcej za coś w stylu VFR Regional od FranceVFR. Niestety na tą skalę, to tylko oni coś takiego robią i wolno im to idzie.

Sądzę, że OrbX England się sprzeda wśród fanów scenerii OrbX, ale większość anglików pozostanie przy fotosceneriach i lotniskach od Horizon Simulations oraz UK2000, nawet jeśli z ciekawości ten nowy produkt kupią.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Października 24, 2012, 19:39:49 »
Cóż, każdy ocenia wg siebie. Ja nie lubię fotoscenerii z wyjątkiem odpowiednio użytych małych fragmentów. Płacić za zdjęcia chlapnięte na siatkę terenu nie mam zamiaru.

Scenerie ORBX to dla mnie najlepsze co mogło się FSXowi przytrafić.

« Odpowiedź #11 dnia: Października 24, 2012, 21:52:56 »
Scenerie ORBX to dla mnie najlepsze co mogło się FSXowi przytrafić.

Próbowałem się do nich przekonać, zainstalowałem oba dema, Pacific NW i Tasmanię i przyznam ładnie to wygląda, ale powtarzalność wyglądu terenu widoczna zwłaszcza w górach lub na nieużytkach jest dla mnie wysoce niesympatyczna. Podziwiałem projekt Vista Australia w czasach FS9, gdy najwyższa rozdzielczość fototoekstury wynosiła 4,8m/pix, ale w FSXe rzeczą, z której najbardziej się cieszę jest możliwość powiedzenia "bye, bye" sceneriom landclassowym.

Znam coś co łączy Twoje i moje upodobania, jednak z powodu małego rozmiaru nadaje się praktycznie tylko do latania śmigłowcem lub ultralightem. Z tego co pamiętam temat śmigłowców nie jest Ci obcy, więc z czystym sumieniem mogę Ci to zarekomendować - Isles of Scilly by Earth Simulations. W naturze wygląda jeszcze lepiej niż na screenach i moim zdaniem jest to najdokładniejsza sceneria do FSX ze wszystkich mi znanych. Rozdzielczość fototekstury terenu 0,15m, rozdzielczość siatki terenu 1m i do tego coś, co nie powinno być nazywane autogenem - precyzyjnie, ręcznie rozmieszczone drzewa, krzewy i budynki - praktycznie wszystko, co wystaje z ziemi. Sceneria nie jest tania, zwłaszcza jak na takiego malucha, ale od czasu do czasu są promocje. Niekupienie takiej perełki za 50% ceny, czyli z 10£ to po prostu grzech. ;-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 21, 2012, 00:04:17 »
Zakupilem EU England i stwierdzam z przykroscia ze cos jest nie tak. Zarowno w FSX jak i Prepar3d nie wczytuja sie textury po zmianie widoku np. Na samolot z trafficu. Mamy tylko wgrana texture pasa a trawa i cala reszta jest rozmazana same plamy albo lsniacy zielony kolorek trawy. Czekalem godzine z samolotem w miejscu i nic. Nie wiem czy to blad programu czy zle cos robie ale w miejscu gdzie nie ma eu england wszystko sie wczytuje na innych sceneriach orbx tez.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 21, 2012, 00:08:04 »
Na dwa kupione dodatki dwa nie działają? Cos mi się wydaje, że twój FSX jest już tak "przedodatkowany", że zwyczajnie się krzaczy.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"