Autor Wątek: DCS: World 1.2.2  (Przeczytany 10709 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: Odp: DCS: World 1.2.2
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 09, 2012, 20:57:13 »
A jednak FC3 nieco korci - tęsknię za Flankerem, problem w tym, że dziś śmigałem Su-25T... Wiecie co? Kocham tę maszynę, ale bieda. Ostatnie kilka tygodni poświęciłem na ciężkie ogarnianie A-10C i zaczyna to mieć ręce i nogi, nawiązałem nić porozumienia z awioniką i nie ogarnia mnie już stres na myśl o DSMSach i CCRP. Po tym wszystkim przesiadka na poziom odwzorowania rodem z Locka jest bolesna.

Znam już to, umiem, kwestia przypomnienia, ale łapię się na tym, że najeżdżam kursorem na interesujące mnie rzeczy w kokpicie, a tooltip się nie wyświetla. Konieczność pamiętania co podpisałem gdzie w joyu, brak skomplikowanej obsługi awioniki, autopilot robiący wszystko za mnie, bez konieczności klikania w kokpicie... no smutne to nieco. A przecież można było dać Study-Żabę i Flankera/Migacza, F-15 będą aż 2, a Świnka już jest. Powtarzam się. Kolejna edycja Locka chce mnie naciągnąć znów na kasę, zaciągnąć do łóżka przez sentyment, ale to jak przesiadka z luksusowych korporacyjnych dam, na borciuchy z filologicznego... No dobra zła analogia, jak przesiadka z BMW na Poldasa - teraz wszyscy zrozumieją. :)

Tym bardziej irytuje mnie ten ostatni patch, bo czekałem na masę poprawek bugów, które doprowadzały mnie niekiedy do szału, a dostałem tylko opcję kupienia FC3.

Do tego są nowe wałki:
 - manuale wywaliło - są teraz w folderach z konkretnymi samolotami. Szkoda, że nikt nic nie powiedział.
 - zniknęły kliknięcia w menu
 - coś mi się zrypało i niektórych funkcji nie mogę podpisać pod joya. Trza będzie skasować profil i przypisać od nowa -   dobrze, że mam już to w małym palcu.

Niby drobnica, ale pewnie sporo jeszcze wyjdzie w praniu. Mam nadzieję, że FC3 szybko wyjdzie z bety i zacznie się prawdziwy development tego sima. Dawać mi tu Huyeya!

« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 09, 2012, 21:29:25 »
A jednak FC3 nieco korci - tęsknię za Flankerem, problem w tym, że dziś śmigałem Su-25T... Wiecie co? Kocham tę maszynę, ale bieda. Ostatnie kilka tygodni poświęciłem na ciężkie ogarnianie A-10C i zaczyna to mieć ręce i nogi, nawiązałem nić porozumienia z awioniką i nie ogarnia mnie już stres na myśl o DSMSach i CCRP. Po tym wszystkim przesiadka na poziom odwzorowania rodem z Locka jest bolesna.

Znam już to, umiem, kwestia przypomnienia, ale łapię się na tym, że najeżdżam kursorem na interesujące mnie rzeczy w kokpicie, a tooltip się nie wyświetla. Konieczność pamiętania co podpisałem gdzie w joyu, brak skomplikowanej obsługi awioniki, autopilot robiący wszystko za mnie, bez konieczności klikania w kokpicie... no smutne to nieco. A przecież można było dać Study-Żabę i Flankera/Migacza, F-15 będą aż 2, a Świnka już jest. Powtarzam się. Kolejna edycja Locka chce mnie naciągnąć znów na kasę, zaciągnąć do łóżka przez sentyment, ale to jak przesiadka z luksusowych korporacyjnych dam, na borciuchy z filologicznego... No dobra zła analogia, jak przesiadka z BMW na Poldasa - teraz wszyscy zrozumieją. :)

Tym bardziej irytuje mnie ten ostatni patch, bo czekałem na masę poprawek bugów, które doprowadzały mnie niekiedy do szału, a dostałem tylko opcję kupienia FC3.

Do tego są nowe wałki:
 - manuale wywaliło - są teraz w folderach z konkretnymi samolotami. Szkoda, że nikt nic nie powiedział.
 - zniknęły kliknięcia w menu
 - coś mi się zrypało i niektórych funkcji nie mogę podpisać pod joya. Trza będzie skasować profil i przypisać od nowa -   dobrze, że mam już to w małym palcu.

Niby drobnica, ale pewnie sporo jeszcze wyjdzie w praniu. Mam nadzieję, że FC3 szybko wyjdzie z bety i zacznie się prawdziwy development tego sima. Dawać mi tu Huyeya!

:-), :-) Mam podobne odczucia.
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: DCS: World 1.2.2
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 10, 2012, 13:10:13 »
Corrected Su-25T Vikhr reticule position in some situations.
Szukają błędów tam gdzie ich nie ma, przynajmniej ja nie zauważyłem. Po paczu bodajże 1.2.1 "kółko" do celowania pocisków vikhr działało wręcz idealnie. Ta zmiana to chyba na gorsze...
Jak pobiorę to sprawdzę.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 10, 2012, 15:15:14 »
No to kolejny kwiatek - zniknęły opcję asyst przy starcie/lądowaniu dla Mustanga. Ponoć tylko w wersji autoupdater.

« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 11, 2012, 14:29:31 »
Czy jest możliwość odinstalowania samego modułu? Zainstalowałem moduł BS2, ale niestety nie działa bo mam wersję rosyjską  :|. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 12, 2012, 19:18:59 »
Czy jest możliwość odinstalowania samego modułu? Zainstalowałem moduł BS2, ale niestety nie działa bo mam wersję rosyjską  :|. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić.

Usuwasz ręcznie po prostu z katalogu DCSW.

Jest nowa wersja 7204.

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1602387&postcount=1
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 13, 2012, 21:58:26 »
A czy może mi ktoś podpowiedzieć co należy usunąć z katalogu DCS-a co by znowu rosyjscy piloci i inni "говорили на русском языке", a nie jak teraz tak brzydko po amerykańsku?
« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2012, 22:17:28 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 13, 2012, 23:10:59 »
A czy może mi ktoś podpowiedzieć co należy usunąć z katalogu DCS-a co by znowu rosyjscy piloci i inni "говорили на русском языке", a nie jak teraz tak brzydko po amerykańsku?

http://files.digitalcombatsimulator.com/en/206727/
Pobierz sobie i doinstaluj do odpowiedniego katalogu - na pewno działa z Su-25T.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 13, 2012, 23:16:25 »

Tak ten plik jest ok, http://files.lockon.ru/en/206727/ Zmienia wszelkie głosy w rosyjskich maszynach, te US zostawia tak jak jest.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 14, 2012, 07:30:55 »
большое спасибо!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 14, 2012, 19:40:07 »

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 14, 2012, 22:02:41 »
Czy tylko mi nie działają misje treningowe Ka-50 ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 14, 2012, 22:35:28 »
Czy tylko mi nie działają misje treningowe Ka-50 ?

Ostatnie laty zawieraja juz fixy do wyswietlania filmow, wczesniej byl z tym problem, treningi tylko nalezy sciagnac osobno, tylko Mustang je ma i Warthog.

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 14, 2012, 23:13:57 »
Chodzi mi o misje treningowe standardowe co są z maszynami. A-10C i P-51D się odpalają bez problemu, przy tych od Ka-50 nie reaguje w ogóle na naciśnięcie przycisku 'start' po wybraniu misji.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 14, 2012, 23:21:06 »
Chodzi mi o misje treningowe standardowe co są z maszynami. A-10C i P-51D się odpalają bez problemu, przy tych od Ka-50 nie reaguje w ogóle na naciśnięcie przycisku 'start' po wybraniu misji.

Widac dawno juz nie odpalales BS. Juz jakis czas temu zrezygnowano z tego w Akule. Sa tylko filmy ew. Ktos zrobil mody kiedys pod interaktywne misje ale moga nie dzialac z 1.2.2, bo to bylo pare michow temu.

www.yoyosims.pl