Autor Wątek: DCS: World 1.2.2  (Przeczytany 10708 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: Odp: DCS: World 1.2.2
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 15, 2012, 00:58:08 »
Z tego co czytam na forach, FFB wciąż jest zwalone na G940. Szkoda, już byłem bliski nabycia tego zestawu, ale jak widać ED skutecznie leczy mnie z takich szaleństw. :D

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 15, 2012, 07:06:33 »
Widac dawno juz nie odpalales BS.
Nigdy nie odpalałem BS :D Pytanie - jeżeli misje treningowe nie działają już "by design" to czemu nadal są dostępne do wyboru w menu ?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 15, 2012, 07:07:37 »
Bo przerobienie menu kosztuje :P

Tam chyba jest przycisk download czy jakoś tak i możesz ściągnać filmiki.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 15, 2012, 19:54:12 »
Widac dawno juz nie odpalales BS. Juz jakis czas temu zrezygnowano z tego w Akule. Sa tylko filmy ew. Ktos zrobil mody kiedys pod interaktywne misje ale moga nie dzialac z 1.2.2, bo to bylo pare michow temu.
Interaktywne misje przygotowane dla Ka-50 działają pod 1.2.2, trzeba je tylko ręcznie umieścić w odpowiednim katalogu. Zajmują przy tym fizycznie dużo mniej, niż filmiki przygotowane przez producenta. Problem jest  jedynie z automatycznymi poprawkami, które z automatu ingerują w katalog pod którymi są dane misje treningowe. W praktyce po każdej automatycznej poprawce, trzeba ręczną ingerować w katalog z misjami treningowymi. Nadpisywane są nazwy misji w wersjach filmowych (dublują się z misjami interaktywnymi).   
"Być bohaterem przez minutę, godzinę jest o wiele łatwiej niż znosić trud codzienny w cichym heroizmie." Fiodor Dostojewski

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 15, 2012, 19:57:22 »
Właśnie to mnie trochę denerwuje. Obecnie nie ma sensu wstawiać żadnych modów, bo i tak jakiś autoupdejt porówna pliki i wywali to z czym się nie zgadza (na szczęście zrobi nam backup).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 15, 2012, 23:19:54 »
Powinni zapodać opcję z mod-folderem, problemy by zniknęły. Zdaje się, że jest prośba o to na ich forum.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 17, 2012, 00:11:13 »
Tam chyba jest przycisk download czy jakoś tak i możesz ściągnać filmiki.
Ściągnąłem... tragiczna jakość obrazu i dźwięku, do tego niezsynchronizowany obraz z dźwiękiem :|

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 17, 2012, 00:16:05 »
Zgadza się, lepiej już obejrzeć sobie na YT, jest to samo: http://www.youtube.com/user/eagledcs/videos?flow=grid&view=0
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 17, 2012, 15:32:34 »
Przechodzi ktoś z Was kampanię A-10 na aktualnej wersji? Po każdej misji gdy nacisnę QUIT proces DCS.EXE wpada w niekończące się zamyślenie. Można tak czekać godzinami na podsumowanie misji. Jedyne co mogę zrobić to taskkill. Na szczęście gra nie wywala się kompletnie i podsumowanie wygląda tak jak powinno, czyli wszelkie działania moje i innych jednostek zostają zarejestrowane. Jest u Was podobnie?

Odp: DCS: World 1.2.2
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 17, 2012, 17:54:47 »
Niestety u mnie jest tak samo. Po każdej misji w kampanii trzeba zamknąć proces DCS.exe, innej opcji nie ma.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 17, 2012, 20:15:50 »
W 1.2.0 było to samo ;)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 27, 2012, 15:41:25 »
Czy tylko mi updater wywala taki błąd przy pobieraniu?

mam tak już od tygodnia...

« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 27, 2012, 16:45:11 »
Spróbuj usunąć plik autoupdate.cache z folderu:  C:\Users\Nazwa komputera\Saved Games\DCS,
jeśli to nie pomoże to usuń autoupdate.settings z folderu:  C:\Users\Nazwa komputera\Saved Games\DCS\Config.
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"

« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 27, 2012, 16:53:10 »
Wczorajszy update poprawia coś w autoupdaterze. Jak metoda legwana nie pomoże to zalecam ściągnięcie całej instalki.

Today an auto update will be available for 1.2.2:
Su-25T client brake chute cover will now close after rearming at an airbase when in MP.
Added corrections to the A-10C campaign.
FC3: Removed the possibility for black clouds when in the F-15C.
FC3: Converted FC2 MiG-29S campaign for FC3.
FC3: Converted FC2 Su-25 campaign for FC3.
FC3: Converted FC2 A-10A campaign for FC3.
Improved AI aircraft evasive maneuvers.
Autoupdater: Fixed the behaviour that after failed or cancelled update, the next one will automatically run only on the next day.
Autoupdater: Fixed the problem with no updates seen when ISP uses transparent web-caching.
Autoupdater and installers are now digitally signed

Fixed crash in MP when an A-10C client lowers the boarding ladder.
Minor preload optimization. Decreased radius of map preload. Added preload function independent from camera position.
FC3: Fixed Su-33 In-cockpit weapons station indicator has 11 stations listed instead of 12.
FC3: Fixed SFM aircraft thrust when an engine is damage.
CA - Fixed turret control with mouse being"Jumpy", stop and starts slewing with mouse movement instead of mouse position. Fixed turret rotation manual control refactoring, WIP.
Fixed issues with loading older FC2 missions.
Fixed the Ka-50 pilot texture.

« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 27, 2012, 17:05:36 »
Pomogło usunięcie drugiego pliku. Dzięki :)