Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 487277 razy)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #300 dnia: Marca 05, 2015, 18:41:01 »
Ano Ty.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #301 dnia: Marca 05, 2015, 18:45:28 »
TS działa bez zmian. Oczywiście znalezienie się bez TS jest trudne, ale nie niemożliwe. Ustawki są nad cypelkiem, a dokładniej nad latarenką cypelnianą, vice versal Wąwozu Miłości ;-).
Dziś może też polatamy, ale chyba nie wcześniej niż o 21:30.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #302 dnia: Marca 05, 2015, 20:31:13 »
Pytanie techniczne. Czy TS sam uruchamia grę (w jakiś sposób skonfigurowane), czy powinien osobno działać w tle. Jak poprzednio byłem podłączony na TS to nic nie słyszałem, żadnych waszych rozmów. Chyba, że coś źle ustawiam.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #303 dnia: Marca 05, 2015, 20:39:05 »
Team Speak jest niezależnym od DCSa programem do komunikacji. Należy go sobie ściągnąć, zainstalować, podłączyć się do nieoficjalnego kanału RoFa i... tyle. Przed grą w DCSa odpalasz TS, wchodzisz na polski kanał gdzie jesteśmy i sobie rozmawiasz. Następnie odpalasz DCSa i grasz jednocześnie rozmawiając.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #304 dnia: Marca 05, 2015, 20:59:34 »
Pięknie podziękował. Przetestuję dziś.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #305 dnia: Marca 05, 2015, 21:31:09 »
21:45 przewidywany start serwera. Pragnę zaznaczyć, że Janek jak się upora z misją to będzie zmodyfikowana typowo pod F-86 i Mig-15 plus Mig-21(bez niektórych wariantów rakiet powietrze- powietrze) w tymSu25S i A-10A też bez rakiet AA.

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #306 dnia: Marca 06, 2015, 16:00:11 »
Uważam, że to Troguś trochę przeginasz. Takim krokiem odbiera się możliwość obrony samolotom szturmowym. Latamy wspólnie na serwerze i pewne obostrzenia możemy wprowadzić umowne, po co od razu zmieniać misje . Dla samolotów 'point and Click' to jeszcze potrafię zrozumieć, ale dla szturmowców czysty bezsens. Latamy w gronie przyjaciół i używamy języka miłości, więc jesteśmy w stanie się dogadać. Ustanowić punkt lub strefę w której są zabronione działania ofensywne za pomocą rakiet A2A.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #307 dnia: Marca 06, 2015, 16:19:31 »
Obecnie żaby i A-10A mogą jeszcze przenosić rakiety pow-pow, aczkolwiek to jednak ciężka sprawa i pewien kłopot bo R-60M i AIM-9M w takim towarzystwie to jest faktycznie istny zabójca.
Z drugiej strony jednak w systemie uzbrojenia tych samolotów nie ma niczego prymitywniejszego pokroju AIM-9B/GAR-8 czy R-3S.

« Odpowiedź #308 dnia: Marca 06, 2015, 19:30:43 »
Wiem ,że dyskusja zeszła na inny tor ,ale nie mogę się powstrzymać :evil: :evil: :evil:

Impresja z wczoraj pod tytułem:"Szablą i wodą"
https://drive.google.com/file/d/0B6fIGcFzRviVbzc3bGpzdVpuRlk/view?usp=sharing
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #309 dnia: Marca 06, 2015, 20:14:18 »
Gratulacje @airman pierwszego w życiu kill'a lecąc w Mig-15! Niestety obawiam się, że był to pojedynczy przypadek spowodowany tylko szczęściem strzelającego polegającym na muśnięciu mnie, a także na wczorajszym moim złym stanie percepcji :032:. Oboje wiemy, że tak jak kolega, tak i Qrdl macie problemy z celowaniem polegające prawdopodobnie na kalibracji własnych oczu :032:.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #310 dnia: Marca 06, 2015, 20:17:42 »
Chyba zatem będzie dziś jakiś rewanż ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #311 dnia: Marca 06, 2015, 20:30:38 »
Wiem ,że dyskusja zeszła na inny tor ,ale nie mogę się powstrzymać :evil: :evil: :evil:

Impresja z wczoraj pod tytułem:"Szablą i wodą"
https://drive.google.com/file/d/0B6fIGcFzRviVbzc3bGpzdVpuRlk/view?usp=sharing

A co to za zamazany nick? ; P
Niby ukryty, ale.... nie cały. Przecież takie screeny są bezcenne i są tutaj traktowane jako taśmy prawdy ze znanej, ale nielubianej restauracji ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #312 dnia: Marca 06, 2015, 21:01:38 »
Serwer =OPS= informuje, że loty dziś ~21:30-22:00.
Zapomniałem dodać... zapraszamy na dedykowaną stronę =OPS= http://www.tanksim.pl/OPS/  :evil:.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #313 dnia: Marca 07, 2015, 11:20:56 »
Hej. Czy używając TS redukujecie dźwięki w grze, dla zbalansowania jednych i drugich?  Może ktoś by pstryknął screena z ustawień TSa, trochę by mi to pomogło, bo już powoli tracę cierpliwość.
Pozdrowienia. Lata się świetnie z "żywym człowiekiem" po drugiej stronie.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: Marca 07, 2015, 12:34:13 »
Ustaw sobie w DCSie dźwięki na kila, kilkanaście procent - to musisz empirycznie sprawdzić. Generalnie TS powinien być głośniejszy niż gra, bo inaczej nie porozmawiasz ani nie usłyszysz co się mówi. Ale tak jak napisałem, to trzeba sobie samemu - ze względu na swój sprzęt - ustawić empirycznie.

Tako rzecze,
Zaratustra